Skriv en Sword & Sorcery-novelle

Jeg har fået en invitation til at omskrive en mine Legenden om …-(scenarie)noveller til en novelle. Jeg har ikke tidligere overvejet at omskrive mine scenarier til andre medier, men måske man skulle gøre forsøget?

Du kan også skrive en novelle.

Forlaget H. Harksen, som tidligere har udgivet antologier i de fantastiske genrer med danske forfattere, har besluttet sig for, at turen er kommet til Sword & Sorcery-genren, og de søger nu bidrag til antologien. De skriver:

Vi udgiver nu en Sword & Sorcery-samling. Her tænker vi på den særlige afart af fantasy, der har en tematisk tilknytning til Cthulhu Mythos. De klassiske eksempler inkluderer Robert E. Howards karakterer Kull og Conan, Fritz Leibers Fafhrd, og Michael Moorcocks Elric af Melniboné.

De postmoderne eksempler – det bliver jer!

Nogle af de særtræk, der karakteriserer Sword & Sorcery, er:

At helten er en eventyrer – modsat traditionel ungdomsfantasy, hvor eventyreren ofte er læremester eller hjælper.

At det er sat i en halvmytisk verden, der er fjern fortid for os – men ruiner og skumle kulte er en konstant påmindelse om at verdenen allerede er ældgammel.

Vi ser meget gerne, at I afsøger og nytænker genrens grænser, både i forhold til stil og fortælling. Versemål, eksperimenteren med grafik og det, der er værre, modtages gerne.

Som det ses, er gæste-redaktøren på denne udgivelse Rasmus Wichmann, der tidligere har udgivet Det kom fra en anden verden hos SFC.

Deadline er 30. oktober 2013. Læs mere her.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “Skriv en Sword & Sorcery-novelle

 1. Den første NaNoWriMo-bog jeg skrev var en omskrivnign af en science fiction kampagne, der aldrig rigtigt var blevet til noget. Så det kan bestemt være en fin måde at få sine ideer ud på. 🙂

  Like

 2. Ved du noget om copy-right på historierne bagefter udgivelse? Jeg kiggede på hjemmesiden, men kunne ikke finde noget og tænkte at det havde offentlig interesse 🙂

  Like

 3. @Nis: Bestemt. Jeg tror nok at for mig er benspændet lige nu, at jeg har historien “åben” afventende input fra spillerne, og skulle jeg skrive historien, skal jeg selv indsætte de input – eller også spille novellen, så jeg har bidragene frisk i erindringen.

  @Thais: Det ved jeg desværre ikke noget om. Men jeg er sikker på, at skikkes der en mail til forlaget, så kommer der klart svar.

  Like

 4. Morten: Klart, men hvis du vidste det kunne jeg få et offentligt svar 🙂

  Jeg har skrevet til forlaget og har fået følgende svar angående copy-right: “Novellerne ejes af forfatterne. Sådan vil det også stå i bogens kolofon, under Copyright. Det eneste jeg beder om er, at man undlader at publisere novellerne andetsteds op til et halvt år efter udgivelsen. Ikke pga. ejerskab, men for at give bogen en chance for at blive solgt.”

  Det er da om noget en fed attitude, så jeg skal da klart skrive i det tilfælde 🙂 Tusind tak for opslaget!

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: