[brætspil] Kickstarterloot: Small World

Så kom næste gevint med posten. Denne gang er det bonusser fra kickstarteren på den digitale udgave af Small World. Målet er at komme til at spille Small World på Android, og med posten er derfor ankommet:

To ældre promo-udvidelser

 • Leaders of Small World
 • Necromancer Island

(begge dele udvidelser, jeg tidligere har samlet op i Essen, så nu har jeg ekstra …)

En ny promo-udvidelse

 • Royal Bonus

Og med den udvidelse kommer tre nye racer – Shrubmen, Fauns og Igors – og tre nye abilities – Aquatic, Behemoth og Fireball – som jeg glæder mig til at se i spil.

 • Shrubmen: Immune i skov, også når de er i decline.
 • Igors: For hver X brikker elimineret, kommer der en ny Igor-brik i spil (X er lig antal spillere).
 • Fauns: For hver region erobret, modtages en ny faun, og hver fordrevet modstander får en ny enhed.
 • Aquatic: Bonuspoint for alle kystfelter, strafpoint for ikke-kystfelter
 • Behemoth: Man får to Behemoths, hvis styrke svarer til antallet af sumpe, man kontrollerer (op til 6). De kan hjælpe med at angribe og forsvare felter, men de kan ikke holde dem alene.
 • Fireball: For hver Magisk felt kontrolleret, erhverves en fireball (maks 4), der skal anvendes (de kan ikke lagres), og de kan angribe et felt med en styrke på 2. (jeg glæder mig til at smide fireballs)

Det er en masse nye sjove powers, som jeg ser frem til at opleve i spil. Small World er et studie i måder at stimulere spillerne til at gøre bestemte ting, og de tre nye racer og tre nye evner følger (ved læsningen i alle fald) rigtig godt op på dette.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

10 kommentarer til “[brætspil] Kickstarterloot: Small World

 1. Lyder fedt! Jeg har fået mine leveret til Cheresses forældre i USA – jeg var lidt bange for at nogle af de større ting skulle blive stoppet i tolden. Men det ser fedt ud, så jeg glæder mig.

  Ildkuglerne skal vel også bruges sammen med en unit?

  Forøvrigt har jeg allerede både Necromancer Island og Leaders. Necromancer Island er en sjov idé – ikke nødvendigvis særlig balanceret, men sjov. Leaders kunne jeg aldrig rigtig se ideen bag. Du skal betale for at få en leader, men han er udsat for at blive mål for dine modspillere.

  Like

 2. Nej, jeg har aldrig spillet med Leaders netop af samme grund, som du noterede i den anden kommentar, at det ikke virker som nogen særligt god ide.

  Necromancer’s Island har jeg også til gode, men det handler mest om, at der er så meget af Small World, jeg endnu mangler at udforske, at jeg ikke er nået dertil endnu (mangler også at få spillet mit Realms).

  Like

 3. Med ildkuglerne er jeg ikke helt sikker. Der står, at man kan angrib en region med f.eks. flere ildkugler i regelheftet, og i næste sætning står der, at der stadig skal anvendes en enhed til at okkupere feltet. Det læser jeg som, at man kan angribe uden at erobre, og man kan angribe med tropper for at erobre.

  Like

 4. …men det ændrer ved den klassiske formel 2+ #papbrikker? Og det vil give et incitament til at ramme et par områder for at fratage modstanderen så mange brikker som muligt, i stedet for at man trods alt har en sikkerhed for, at ens modstandere skal levere en indsats for at ramme en, hvis de skal bruge minimum tre enheder for at fratage dig en.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: