Saga, Fønix – rollespilsmagasinerne er nu på nettet

Der har længe floreret en plan blandt rollespillere om at få lagt de gammel rollespilsmagasiner Saga og Fønix på nettet. De var 90’ernes to store rollespilsmagasiner – og ikke mange magasiner kunne konkurrere med dem dem (f.eks. hverken X3M eller Magus, Den Sorte Dværg nåede særligt mange numre) eller opnåede samme store udbredelse (som diverse foreningsmagasiner fra Ravnen til Hareposten til Monokeros).

scan0014

Nu er Saga og Fønix endelig kommet på nettet. De er blevet indscannet og lagt op på landsforeningen Bifrosts side over magasiner. Besøg Bifrosts side her. Hvis du vil have en forsmag på, hvad du finder, så kan du besøge Kristians blog, hvor han som julekalender hver dag læste et bladene og skrev et effent referat.

Er du nysgerrig med at indhente mere viden om dansk rollespil og hvad der har været lavet, er alexandria.dk et besøg værd.

 

 

Nu er spørgsmålet så, hvornår har du sidst brugt en artikel fra Fønix eller Saga i dit rollespil eller spillet et af scenarierne (Tropical Zombies undtaget)?

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i absindth, Danske rollespil, Rollespil, Rollespilshistorie og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Saga, Fønix – rollespilsmagasinerne er nu på nettet

 1. Reblogged this on Imagonem and commented:
  En stemme fra Ådalen hvisker om at Rollespillzinene Saga og Fønix nå kan lastes ned fra internettet.

  Like

 2. Jeg har brugt mine blade meget – ikke mindst nogle af scenarie-ideerne. Det har været ret fantastisk til rollespil sidste år, hvor jeg spillede meget rollespil i fritidsklubben. Mest de fine ting til Krangor (Fantasy).

  Like

 3. Morten Greis siger:

  Spændende. Det er sjovt at høre at materialet stadig lever videre.
  Jeg husker ikke Krangor som videre fængende, men har heller ikke kigget på materialet i mange år. Kan du uddybe Krangor lidt mere?

  Like

 4. Carsten siger:

  Hej Morten,

  Lige nu i skrivende stund, søger jeg den artikel der beskrev cyberpunk univers i jeg form, som var i et af Fønix bladene. – Så ja de lever videre og rigtig ked af at de ikke findes som PDF. Skal i gang med Shadowrun kampagne, og derfor ville de være en fed inspiration at starte ud med til mine unge spillere.

  Like

 5. Morten Greis siger:

  Hej Carsten,

  Det bliver vist lidt svært. Uploads af Saga og Fønix er vist lidt ustabile, og de har en tendens til at forsvinde igen. Godt jagt.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.