Fortællinger fra det første faldne rige – et nano-gameoplæg

headless-stone-womenFaldne riger, højest 250 ord, skal trykkes på et postkort. Det er strenge betingelser, som Mads og Niels har stillet på planB med deres invitation til at skrive et nano-spil.

Det er ingen let øvelse for med 250 ord, der skal dække baggrund, tema, roller, mekanikker, er der ikke plads til mange dikkedarer. Ikke desto mindre har jeg en ide til et oplæg, men i stedet for at bruge mere tid på at skrive om oplægget, har jeg valgt bare at skrive mit bud til deres nanoscenariesamling.

Ruinbyen i junglen – det første faldne rige

Byen omgivet af junglen: Sejrssøjler bundet af vedbend, glemte paladser, altre med indtørret blod, brønde med dødt vand, solblegede knogler mellem rustne våben, faldne statuer. Tre roller:

Du er tomheden. Den tomme By, tomme gader, lyden af tomhed. Du lokker og frister med håbet om liv for kun at knuse det med efterslaget af tomhedens rungende brag.

Du er skyggerne. Brændte skygger på væggene. Usete flygtige væsener. Du er det falske håb om fællesskab, løftet om ikke at være alene, og du knuser det med rædselsvækkende jagende skygger og sporene uden liv.

Du er forfaldet. Støvet sættende sig, livet smuldrende, planterne visnende. Du er det grusomme svigt, der får håb til at svinde bort, og sammen med resten af Byen smuldrer det hele.

  • I er Byen: I udgør cirklen, som vandreren er i. I aktiveres, når vandreren vakler nær, og med jeres stemmer drager I vandreren til jer, indtil denne er tæt på, og I forråder vandreren, og skubber spilleren tilbage ind mod midten. Hver gang tager I alle tre et skridt tættere på.

Du er vandreren. Svækket, forvildet, vaklet ud af junglen, tørstende efter liv, civilisation, håb kommer du til Byen.

  • Du er i midten af cirklen. Beskriv via monologer, hvad du ser. Du kan kun vakle omkring. Med fortvivlet, hæs og desperat stemme beskriver du din forvildede færd gennem byen – og mødet med byens tre aspekter.

Slutningen: Når vandreren ligger åndeligt knust for fødderne af Byen eller flygter ud i junglen igen (og spilleren flygter fra lokalet).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Fortællinger fra det første faldne rige – et nano-gameoplæg

  1. Et fint lille stykke håndværk. Er dog lidt i tvivl om hvordan sammensmeltningen af monologerne og beskrivelserne vil fungere. Eller rettere om det vil fungere levende i samspil med det fysiske spil.

    Like

  2. Tak.
    Well, det er en del af eksperimentet i scenariet. Jeg har før leget med spil, hvor man taler indirekte sammen gennem beskrivelser og monologer, og den del virker fint. Den fysiske del er det eksperimenterende. Det svære er egentlig at få lov at sætte ord på mekanikken og komme med uddybninger, da nano-formen ikke rigtig tillader det.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: