Rumskibet Clios døtre

Dette er mit oplæg til Fastaval 2015: Et scenarie med 15 minutters spiltid. Det er en science fiction novelle-scenarie (eller scenarie-digt). Her følger baggrunden.

Menneskeheden har nået stjernerne, men prisen har været høj. Kolonierne ligger isolerede på fjerne verdener, og enorme distancer holder dem adskilt. Rejser foregår langsomt, og de veksler mellem intense spring i hyperrummet, og langvarig, langsom drift gennem det tomme rum langt under lysets hastighed, mens rumskibet positionerer sig til næste spring.

sci-fi-spaceship-31659Rejserne gennem hyperrummet er langt fra ufarlige. Et mystisk fænomen, betegnet Sargasso, kan finde på at sætte sig på skibets hyperrumsmotorer og derfra inficere rumskibet og dets besætning. For at holde det i ave har man et et korps kaldet Clios døtre, der til dels består af en gruppe af elitesoldater, der er udstationeret i rumhavne, hvorfra de border rumskibe, der er blevet inficeret under rejsen, og til dels af piloter, der holder sig vågne under den lange rejse mellem stjernerne. Resten af besætningen ombord på rumskibet befinder sig i en dvaletilstand for at kunne modstå det hårde, fysiske pres fra hyperrumsspringene, og det hårde, psykologiske pres fra de langsomme strækninger plaget af lediggang, dødsyg rutine og kedsomhed. Alle korpsets medlemmer, soldater som piloter, er kvinder.

Chrono-varsleren er et særegent varselssystem installeret på alle rumskibe via deres hyperrumsmotorer, som skal sikre rumskibets og besætningens overlevelse. Chrono-varsleren er baseret på kvantefysiske principper, hvor en potentiel ulykkes opståen (“som vil resultere i kattens død”, som professor Inge Heisentrager beskrev det) vil sende et varsel tilbage i tid. Chrono-varsleren kan ved rumskibets ødelæggelse eller nært forestående ødelæggelse sende et varsel 10 minutter tilbage i tid, og derved advare besætningen, som nu har 10 minutter til at undgå eller omgå katastrofen.

Rumskibet Clios døtre er historien om besætningen på et rumskib kort inden katastrofen finder sted. De fire besætningsmedlemmer er alle piloter af Clios Døtre korpset, og da historien begynder har de spenderet adskillige uger i venteposition mellem to hyperrumsspring på vej fra Helsinki, Jorden til Ystad, Udgård.

Ombord på rumskibet er de fire besætningsmedlemmer Mia, Line, Lone og Kia.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Rumskibet Clios døtre

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: