[22. december] Hvad skal elvere med julegaver?

motivator47aa230454ea8019456b3ab8d1883b814997adc0Julekalender for rollespillere

Fra radioen ved vinduet hørtes den sukkersøde lyd af Mariah Careys ’All I Want for Christmas’, der sev dovent ud af højtalerne. Bo nærmest per refleks rakte armen ud og slukkede for støjen.

Emma rettede på papirerne, der var stablet op på bordet. ”Så Lucan fra Loranias plan er at inddrage alle rollespillere i samme mega-scenarie, og når scenariet slutter, så slutter det i virkeligheden ikke, men fortsætter som et hardcore pervasive aldrig-sluttende spil, og spillerne skal sublimere sig for deres personlighed for den karakter, som de konstant spiller, og målet er, at alle spillerne den samme karakter hele tiden. Og han har opnået sit mål, fordi spillerne har allerede fået deres karakterer og materialer af elverne?”

Majken fulgte op på hendes opsummering: ”Og Lucan fra Lorania er alle bestyrelsesmedlemmerne fra Lorania, som mødes hemmeligt inde i andre scenarier, og som nu er arrangørerne af sommerscenarierne rundt om i hele landet?”

Spørgsmålet var henvendt til Tom, der hele aftenen havde formået at fremtrylle overraskende svar og forklaringer på ethvert spørgsmål, de havde kunne finde. ”Jeg kan ikke tro, du bare har gravet det frem af plotbogen, du stjal fra sommerscenariet,” fortsatte hun.

”Nej, jeg fik noget hjælp fra nogle hardcore rollespillere. Det var ikke min første plan.” Tom fandt et chatek frem og trak nogle fotos ud af det. ”Jeg fik hjælp af dem her.”

”Det er jo absurd!” lød det mistroisk fra Anders.

”Nej, det er plan B.”

”Hvem er de?” ville Emma vide. Hun tog billederne fra Anders og granskede dem nærmere. ”De ligner et hit team.”

”Det er de også, på sin vis.” Tom lænte sig tilbage i stolen. ”De er et team af hardcore rollespillere samlet til at bedrive semiotisk krigsførsel. De består af filosoffer, statistikere og kildekritikere, alle med speciale i at pille ting fra hinanden.”

”Hvor har du mødtes med dem?”

”I Brabrand,” svarede Tom, ”hvor de var i gang med en anden sag. Jeg måtte tage til Brabrand for at mødes med dem. De var i gang med at dekonstruere en sag, om en pædagog, der havde udsat børnehavebørn for alt for dybe grader af indlevelse. Det var deres ekspertise, som satte mig på sporet af, hvad der foregik.”

”Fortæl, fortæl” ivrede Bo.

”Det var dem, der bed mærke i, at sommerscenarierne var sært koordinerede, og at alle elver-spillerne havde fået en særlig opgave, nemlig at dele særlige bonusmaterialer ud til udvalgte spillere. De var i gang med at prime spillerne til, at elverne ved julescenariet også skulle dele gaver ud, og gaverne …”

”Og gaverne er allerede uddelt!” brød Majken ind. ”Som jeg læser plotbogen, du stjal, så er planen at prime og etablere karaktererne allerede inden det store vinterscenarie. Vinterscenariet er bare kulmineringen af den allerede etablerede plan. Når de sætter scenariet i gang, slutter det aldrig, men det er allerede begyndt, for børnene har allerede fået deres karakterer. De er allerede på vej ind i deres karakterer, på vej ind i kløerne på Lucan.”

”Som en anden Krampus er Lucan en juledjævel, der deler onde gaver ud.” Anders var ved at blive stadig mere oprevet over misbrugen af julen til at sabotere al rollespil med.

”Men hvordan skal vi standse det?” Emma lød opgivende. ”Vi kan jo ikke opstøve alle ungerne og få dem til at droppe deres karakterer. Har du et modtræk til det, Tom?”

Fortsættes …

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: