[24. december] Total Party (Kill)

Julekalender for rollespillere

Ude fra køkkenet kunne Tom høre lyden af julemad, der blev tilberedt. Hans forældre var godt i gang med at kokkere, og hans søster rendte rundt for at gøre klar til gæsternes ankomst.

Tom tændte for TVet og loggede sig in på programmets hjemmeside via sin telefon.
Netop som han tændte, begyndte den kendte intro-melodi for Meistersänger Martens program, På vandring, og han tog i sig at nynne med på melodien. På skærmen tonede Meistersänger Martens frem. “Vær hilset, børn. Vær hilset, Lysindra. I dag skal vi på eventyr sammen. Vi skal spille Heksen fra Flammebjerget. Men først skal vi synge. Derefter bliver det Total Party! Når vi sammen skal gennemføre eventyret. Klik ind på hjemmesiden og vælg hvad vej, I følger. Flertallet bestemmer, og går det galt, begynder vi på en ny rute med de overlevende. Der er XP til alle.”

Gå til …

7

Klokkestrengen åbenbarer ikke et skjult panel, og den afslører heller ikke andre flugtmuligheder. Da du rører den, begynder en klokke at ringe højlydt gennem hele huset! Du tager dig til hovedet. Om få øjeblikke vil du blive fanget af den onde jarl af Dromer, hans djævletilbedere og tjenere. Og denne gang vil det ikke lykkes dig at flygte …

14

Åndemaneren får godt fat i dit ansigt og dræner hurtigt alt liv ud af dig gennem sine fingerspidser. Du har tabt alt og er nu en zombie, der tjener ham.

60

Du prøver at genvinde balancen, men broen er for glat. Du mister fuldstændig balancen og snubler ud over kanten og ned, ned mod det stinkende vand under dig. Strømmen trækker dig under, og dine lunger bliver fyldt med det urene vand fra Bundvand. Det er ikke en rar død …

64

En enorm snemur fejer dig ned af bjerget. Dit hoved ramler imod en klippe der slår dig bevidstløs. Da lavinen endelig standser i en kløft, er du dybt begravet under sneen. Isfingerbjergene har krævet endnu et offer.

101

Strømmen er stærk, og fordi du er tynget af din oppakning, kan du ikke svømme imod den. På et par sekunder bliver du ført under broen. Oppe på bredden står troglodytterne og ler hånligt, mens du flyder en sikker død i møde i bjergets indre.

103

Du bruger din formular – men den virker ikke! Du falder ned og ned fra tårnet, indtil du bliver knust imod jorden. De frygtelige væsner havde berøvet dig din magi, og nu også dit liv.

Din mission er slået fejl.

104

Du drager sværdet. Kazanierkrigeren råver en advarsel til dig, men for sent. Kalamitten klemmer din krop pr. instinkt, så du bliver mast til døde. Dit eventyr er forbi.

116

Du adlyder hendes ordre, åbner din krave og lægger din hals blot, så hun kan drikke dit blod. Du vil være hendes tjener i de levende-dødes verden for evigt.

134

Dine tanker er totalt under Isheksens kontrol og du må se dig selv adlyde hendes ordrer. Du smider hvidløget væk og blotter din nakke, så hun kan drikke dit blod. Du vil for evigt være hendes tjener i de levende-dødes verden.

136

Der er flere jernstænger indbygget i stolen, men de er skjult i ryglænet og spidse i den ene ende. Den snerrende stemme siger: “Død over alle ubudne gæster,” og de spidse stænger bliver mast ind i ryggen på dig. Allansia er fortabt.

157

Det var en skæbnesvanger fejltagelse at angribe medicinmanden. Nogle få toner fra hans læber er nok til at forvandle dit sværd til en slange, som snor sig om din arm. Du skriger rædselsslagen og forsøger at ryste slangen af dig. Men det er nytteløst at kæmpe imod, for slangens gifttænder er fyldt med en dødelig gift, der dræber dig næsten øjeblikkeligt.

178

Du ligger stille og tænker, at hvis stormen varer ved, får du nok en bedre lejlighed senere. Pludselig træder en mamli-morder ind. Han kigger olmt på dig og snuser til dig, inden han stikker sin dødbringende dolk i brystet på dig. Dit eventyr er forbi.

184

Mens du overvejer dit næste træk, bevæger hydraen sig frem. To af dens hoveder farer frem og bider dig, det ene i armen og det andet i halsen. De skarpe tænder gennemborer din hud og bider dybt. Alt er tabt.

Du har forfejlet din opgave.

223

Så snart du løfter armen med sværdet, trækker dine muskler sig sammen, og du kan ikke bevæge dig. Dine lemmer bliver stive og hårdere og hårdere, indtil du er fuldstændig forstenet ligesom de andre statuer i rummet.

284

Du har drukket eksplosionsdødens drik. Dine indvolde beslutter at forlade din krop, så du dør en smertefuld død. Her slutter dit eventyr.

317

Du går gennem døren og rækker hånden ud for at føle, hvor du nu er. Dine skæl strejfer en stenet væg. Det er som om, du er i en gang, og du går fremad, mens du støtter dig til væggene og slæber dig ned ad gangen. Du snøfter i foragt og vrede over at være endt i denne pinlige situation. Du sætter farten op, efterhånden som din vrede stiger, indtil du pludselig snubler. Du spytter en ækel mundfuld geléagtig slim ud, for det er hvad du er endt på hovedet i. Så rejser du dig op og læner dig op ad væggen. Der er et eller andet galt. Pludselig jager en skarp smerte gennem din mave, og du bukker dig sammen i smerte, kaster dig rundt i slimen! Dine bevægelser får den giftige slim til at flyve rundt omkring dig, og du får uvægerligt flere klumper af den dødelige substans i munden. Der er ingen flugt mulig fra denne snigende død …

333

Du hører trin, og pludselig bliver lemmen smækket op. I nogle sekunder er du fuldstændig blændet af det stærke lys fra rummet ovenover, og du ser ikke goblinen kyle sit spyd nedad. Du hører heller ikke hans sadistiske latter, da spidsen borer sig ind i nakken på dig. Dit eventyr slutter på stentunnelens trappe.

334

Med dine bare næver prøver du at vriste tungen af dit ben, men det lykkes ikke. Langsomt bliver du slæbt ned i slimpølen, hvor du vil blive opløst og senere fortæret af det afskyelige blodbæst.

339

Du stavrer rundt langs rummets vægge, mens du panisk leder efter en vej ud af det voksende helvede. Men det er håbløst. Luften er nu så varm, at du ikke kan trække vejret uden at brænde dine lunger. Du mister bevidstheden, før du til sidst bliver ristet i ovnfældens umådelige hede.

365

Du kæmper godt, men bare antallet af djævletilbedere overvælder dig. Du er fanget og vil forblive fanget, indtil di mærker præstens kniv på offeraltret – for du vil være det næste offer.

Tom lænede sig tilfreds tilbage, og nød de lange kommentartråde på nettet, der hørte til programmet. Rollespiller efter rollespiller erklærede deres karakter for død, og sluttede sig enten til den ene eller den anden dødsårsag. Ikke før havde så mange spillere på en gang mistet deres karakterer.

Da færden gennem Heksen fra Flammebjerget var slut, begyndte vrede forældre at dukke op på foraerne. Deres børn havde mistet sin karakter. Deres julegave var ‘spildt’, selvom mange af forældrene ikke kunne forstå, hvorfor gaven ikke længere kunne bruges.

Det her er det største Total Party Kill nogensinde, tænkte han ved sig selv.

På hans skærm sprang et lille vindue frem. Det var Majken: “Glædelig jul. Vi gjorde det!”. Gruppechatten gik i gang, og Majken blev fulgt af Anders, Emma og Bo, som også klikkede ind. “Vi vandt. Ikke mere mega-rollespil. Bare masser af døde karakterer” skrev Anders. Beskederne hoppe hurtigt over skærmen mellem de fem venner. “Glædelig jul, alle” rundede Bo deres snak af med.

I det fjerne kunne Tom høre Disneys juleshow gå i gang. Han rejste sig og gik ind til sin familie for glas glögg mere og en rar aften i selskab med familien. Ikke mere rollespil i dag.

Slut.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

13 kommentarer til “[24. december] Total Party (Kill)

 1. Her mine fra hoften bud – en del er jeg sikker på, en del er rene skud i blinde.
  Glædelig jul og tak for kalender!
  7 Rædslernes Hus
  14 Troldkarlens Krypt
  60 Troldkarlens Krypt
  64 Isheksens Huler
  101 Dødens Labyrint
  103 Kaosborgen
  104 Dybets Djævle
  116 Isheksens Huler
  134 Isheksens Huler
  136 Troldkarlens Krypt
  157 Sjælesamlerens Ø
  178 Tronranerens Gift
  184 Øglekongens Ø
  223 Troldmanden fra Ildbjerget
  284 Heltenes Prøve
  317 Amok-Væsnet
  333 Heltenes Prøve
  334 Dødens Labyrint
  339 Tyvenes Lærling
  365 Rædslernes Hus

  Like

 2. Hej Kristian,

  Det er nogle gode gæt. Her er dem, som du har fået korrekt.
  #1 er korrekt
  #2 er korrekt
  #3 ikke korrekt – #60
  #4 er korrekt
  #5 er korrekt
  #6 er korrekt
  #7 ikke korrekt – #104
  #8 er korrekt
  #9 er korrekt
  #10 er korrekt
  #11 ikke korrekt – #157
  #12 er korrekt
  #13 ikke korrekt – #184
  #14 er korrekt
  #15 ikke korrekt – #284
  #16 er korrekt
  #17 ikke korrekt – #333
  #18 er korrekt
  #19 ikke korrekt – #339
  #20 er korrekt

  Jeg er ret imponeret over, at du har fået så mange korrekt. 13 af 20 er godt gået.
  Glædelig jul og tak for at have læst med.

  Like

 3. 60 – Ondskabens Skov (måske? Hvor ligger Bundvand? Tyvenes By?)
  157 – Øglekongens Ø (Havde man overhovedet et sværd?)
  184 – Kaos-Borgen (Jeg husker det som et rum der ligger ikke så langt fra et køkken).
  339 – Troldmanden fra Ildbjerget

  Jeg har lyst til at sige Dødens Labyrint til det meste, men den er allerede velrepræsenteret i dem Kristian har gættet. 🙂

  Like

 4. Jeg er rigtig godt tilfreds, og lidt overrasket, med første omgang.
  Men jeg stopper ikke her – så friske bud på de sidste syv.
  #60: Amok-Væsnet (Mener man rejser langs en flod, blandt andet forbi byen Sumpvand… så Bunvand kunne jo godt være i nærheden)
  #104: Tronranerens Gift (Helt sikkert og fjollet, at jeg ikke fik den i første forsøg. Kalamitten er sådan en stor træ-golem-thingy og der er et billede af den i bogen)
  #157: Øglekongens Ø (Fra en ø til en anden – mon ikke det er ham medicinmanden, der udsætter en for tre prøver, hvis man ikke er så dum at angribe ham?)
  184: Kaosborgen (René virker sikker i sin sag)
  284: Dødens Labyrint (Jeg er cirka lige så blank, som jeg er glad for konceptet “eksplosionsdødens drik”)
  333: Dødens Labyrint (Når nu ikke det var den anden omgang Zengis labyrint)
  339: Rædslernes Hus (Eller Kaosborgen – et sted med en ovn?!?)

  Like

 5. Og ellers har jeg fundet et favorit insta-death-afsnit i De Magiske Masker.
  185: Hvordan tror du, alkymisten overlever i disse ugæstfrie områder? Ikke så snart dine aggressive hensigter er åbenbare, smadrer han dig til ugenkendelighed. Bøffelen ser ligegyldigt til”

  Bom! Smadrer dig til ugenkendelighed – ik’ så meget pis, eller forklaring, der.

  Like

 6. I er kommet rigtig tæt på denne gang. Her følger nogle flere svar:
  René skyder plet med nummer #157, som er Øglekongens ø, og #184, som er Kaos Borgen.

  Kristian har pletskud med #60, det er Amok-Væsnet, #104 er Tronranerens gift, #157 er Øglekongens ø, #184 er stadig Kaos Borgen, og #333 er Dødens labyrint (både #333 og #334 fører til en grum død i den bog).

  Mads gætter rigtigt med #339, som er Amok-væsnet.

  Tilbage er så #284, som mangler at blive identificeret.

  Like

 7. Pokker til død. Nærmest som om forfatteren løb tør for ideer og bare træt kigger på spilleren og erklærer: “Din karakter dør. Hvad havde du regnet med?”

  Derudover kunne det være spas med en top ti over grumme dødsfald i Sværd & trolddom (eller en top 24 til næste års julekalender).

  Like

 8. Bundvand kunne vel egentlig godt referere til Tyvenes by (dvs. ikke bogen men stedet i fiktionen)? Sådan at forstå at Amok-væsnet er en af de bøger, som rummer mange referencer til settingen i Sværd & trolddom, så omtalen af Bundvand kunne sagtens pege i den retning.

  Like

 9. Jeg gav op og snød. Nu ved jeg godt hvilken bog #284 er fra og jeg tror det er en af dem jeg købte men aldrig fik spillet.
  Hint: Det er en af de bøger som allerede har været nævnt.

  Like

 10. Og ja, Amok-Væsnet er propfyldt med baggrund. Jeg tænkte godt på den, men kunne simpelthen ikke placere det sted i den.

  Like

 11. Hæ, så er mysteriet afklaret og svarende fundet – og det er blevet afsløret, at der er mindst tre af os, der har bøgerne stående let tilgængeligt, så der kan laves opslag.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: