Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere februar 2016 2. del

Februar er godt i gang, og selvom februar tidligere har været rundet, så der kører lige nu nogle meget spændende kickstartere for nye, interessante rollespil. Her kommer flere udvalgte:

Mutant: Genlab Alpha

b05ffecf6717f8a476de310912309177_originalLænge efter apokalypsen er overstået, er de overlevende begyndt at komme frem fra deres skjul. Efter årtier eller generationer i skjul har resulteret i at de overlevende mennesker er muteret – det er rollespillet Mutant: Year 0 baseret på det svenske rollespil Mutant: År Noll – og det blev kickstartet med stor succes. Nu gælder det Mutant: Genlab Alpha, som omhandler efterkommerne af dyr fra forsøgslaboratorier, som både er muteret og transformeret til intelligente væsner – og der kører nu en kickstarter for denne variant af Mutant. Og artworket til rollespillet er helt fantastisk og fyldt med seje dyr.

Mutant er et post-traditionelt system, der opfordrer spilleder til at indføre komplikationer, når spillerne fejler deres terningkast, og som ligger op til, at karaktererne er dybt integrerede i deres lokalsamfund, og lokalsamfundene spiller en stor rolle i spillet.

Projektet køres af svenske Fria Liga, der har en del erfaringer med kickstarter og med at få udgivet deres egne rollespil på svensk og på engelsk.

Besøg Genlab Alpha her på kickstarter.

Robert E. Howard’s Conan Roleplaying Game

ddad535dc50689097cc258c48e9d7425_originalConan har været genstand for adskillige rollespil, enten baseret på D&D-reglerne eller på deres eget system, eller man har lavet Sword & Sorcery settings i glemte tidsaldre kort efter Atlantis’ fald. Nu er der endnu et Conan-rollespil, og er man fan af Robert E. Howards historier. Systemet denne gang er 2d20, som også anvendes i Mutant Chronicles 3rd edition og Infinity (baseret på figurspillet af samme navn). Det er et  post-traditionelt høj-tempo system (ligesom Savage Worlds systemet er det), der i lighed med f.eks. Numenera (Cypher System) og Gumshoe tilstræber et system med mere end sort/hvide enten-eller udfald, hvor spillerne kan forvandle store successer til momentum, der fremmer hele gruppens resultater, og hvor spilleder via Doom-mekanikken kan indføre komplikationer.

Projektet køres af Modiphius, der har flere succesfuldt projekter bag sig, og blandt andet udgiver Mutant: Year 0 og Achtung! Cthulhu.

Besøg Conans kickstarter her.

The Name of God

f6b8a83b3060140075e4b7c28fdde46c_originalDer skal også nævnes mindst et skævt og anderledes rollespil, og i denne omgang bliver det The Name of God, som er et forberedelsesløst, GMløst nano-rollespil – og nano-rollespil er rare, fordi de fylder åh så lidt, er beskedne i tekst, og de ligger op til skæve, korte historier med spillet i centrum og ingen tunge mekanikker at jonglere med. I The Name of God er man udstødte væsner hinsides logik og rationale, som har mistet alt bortset fra det faktum, at de er noget mere end øjet ser.

The Name of God har et væld af spændende gæsteforfattere, som kommer i spil i takt med at stretchgoals opnås. Besøg The Name of God på kickstarter her og støt et anderledes rollespil.

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Nyheder fra rollespilsfronten – kickstartere februar 2016 2. del

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: