Lyt til brætspil

pic792023_mdBrætspil foregår for det meste på bordet mellem folk, hvor farverige plader er anrettet med brikker, kort og andre genstande, der samlet giver et fint visuelt indtryk – men nogle gange gælder det lyden af brætspil – og hvordan lyd spiller en rolle i spillene.

Hotel Mystery er et brætspil, hvor man skal lytte sig frem til spillets ledetråde, som man skal bruge til at finde morderen i spillet med. På skift lader man brikker falde gennem åbningen i toppen af et højhus, og så forsøger man at lytte sig frem til, hvor de lander i tårnet for alt efter hvilken etage, de er endt på, giver det ledetråde.

pic2336025_md
Ja, det er et brætspil baseret på tegneserien Blake & Mortimer, men kendskab til tegneserien er ikke nødvendigt.

Witness handler også om gåder og mysterier, men denne gang skal spillerne hviske hver deres ledetråd til sidemanden, og sidemanden skal nu hviske sin egen og den anden spillers ledetråde videre, og sådan vandrer informationerne rundt om bordet, hvorefter man som gruppe skal forsøge at besvare fire spørgsmål så korrekt som muligt. Charmen ligger i, at informationerne ofte er kryptiske, og det kan derfor være svært at regne ud, hvad man skal holde fast i – foruden det helt naturlige benspænd, der kommer i at hviske oplysninger videre, uden at de forvanskes.

Papstinenser er en podcast på dansk om brætspil, hvor der bliver snakket om brætspil, oplevelser med brætspil og brætspils mangfoldighed, og du kan finde de første otte episoder her:

Lyt med og få del i de mange sjove oplevelser, der er om brætspil – og bliv inspireret til at prøve noget nyt eller anderledes.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Lyt til brætspil

  1. Jeg er just begyndt at lytte til Papstinenser og nået til Fastaval of Love (som ikke var 2015 på trods af FoL, men i 2001(?)).
    Det er godt. Hvorfor er Peter kun med hveranden gang?

    Like

  2. Peter skulle gerne være med oftere end hver anden gang, husker jeg ret. Han er en fast del af vores stab, men han har været forhindret i at deltage ved et par optagelser.
    Tak for rosen 🙂

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: