RPGaDay – 1. august: How du you prefer to roll?

RPG-a-Day-2016 (2)Velkommen til RPGaDay 2016. Måneden hvor der dagligt skrives om et emne inden for rollespil. Månedsoversigten kan ses her, og på det mindre billede er de kommende dages emner. Med #RPGaDAY kan du følge folks skrivelser rundt på forskellige platforme.

 

Dagens emne:

Real dice, dice app, diceless, how du you prefer to ‘roll’?

Jeg har ikke prøvet at bruge en app i mit rollespil, og selvom der er en vis charme i at se en bunke terninger hoppe rundt på en skærm (for selvom jeg ikke bruger dem, har jeg set terning-apps i brug), så foretrækker jeg den fysiske tilstedeværelse af randomizers, om det er kort, terninger eller en kylling, der hakker efter korn.

Jeg foretrækker terninger. Terninger er bedst, når man spiller rollespil. Terninger skaber usikker, kaos og sætter ting på spil, og terninger kan tvinge historien i retninger, som hverken spilleder eller spillere havde forudset. Der er de øjeblikke i en kampagne, hvor terningerne pludselig afgør hele kampagnens fremtid – det er de øjeblikke, hvor det bliver allertydeligst at alt er på spil, og lige nu balancerer det hele mellem to virkeligheder.

Jeg foretrækker terningløst. Terningløst er bedst, når man spiller rollespil. Terningløst skaber indlevelse, drama og store historier. Terningløst er ikke systemløst – selvom det let kan være det – men fraværet af terninger står stærkt i talrige con-scenarier fra f.eks. Fastaval, Viking-Con og Con2, og fraværet af terninger fjerner fraværet regler, som forstyrrer indlevelsen, og fraværet de tunge spilmekaniske regler, som typisk følger med terninger (man langtfra gør automatisk – både Toon, Fiasco og Apocalypse World anvender terninger uden mange regler ), giver plads til at skabe rollespilsoplevelser, hvor karakterdramaet er i centrum, hvor vægten er på at opleve karaktererne og deres roller i en veltænkt historie.

Så det er, hvad jeg foretrækker. Hvad er din favorit tilfældighedsgenerator?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

6 kommentarer til “RPGaDay – 1. august: How du you prefer to roll?

 1. Please, please, pleasepleasePLEEEASEE!!! skriv et høns-og-korn scenarie. Gerne action. Ekstra awesomeness, hvis der også er en æggebaseret mekanik.

  Like

 2. Uh, nu frister du jo.

  Sandheden er nok snarere, at hvis jeg forsøger på det, bliver det til et meta-scenarie om rollespillere i oldtidens Rom, der anvender høns og andre orakulære former til at skabe tilfældigheder og materiale til at digte over.

  Like

 3. Jeg har kun engang spillet med en die-roller-app og det var fordi det var særlige terninger i starwars edge of empire som vi på pågældende tidspunkt beta-testede. Vi havde kun et sæt terninger, med påklisterede sider, så jeg købte en app der kunne rulle disse særlige terninger.

  Fortrækker at rulle rigtige terninger.

  Like

 4. Orakel-rollespil i det gamle Rom? Oh, yes. Og når vi når til det store klimaks er vi nød til at konsultere en svinelever for at forløse situationen…

  Like

 5. Og der kan opstilles et hierarki af orakel-former, som matches op til de forskellige scene-typer, så alt efter hvor dramatisk situationen er, anvender man forskellige spådomstyper. Det kan være dyrt at være rollespiller.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: