RPGaDay – 5. august: What Story does your Group tell about your Character?

RPG-a-Day-2016 (2)#RPGaDay er et månedlangt projekt, hvor der dagligt skrives, blogges, kommenteres, twittes, youtubes om et fastlagt emne, der handler om rollespil. Det er fælles projekt, hvor man kan finde hinandens indlæg under #RPGaDay. Du kan også finde mange af de seneste, danske #RPGaDay indlæg i alexandrias feed-liste.

Vi er på dag fem, og emnet for dagen er:

What Story Does your Group tell about your character?

Det er tredje dag i træk med de navlebeskuende emner fra at snakke om ens karakters mest stolte øjeblik til det mest imponerende en andens karakter har begået og nu over til de historier, som gruppen fortæller om min karakter – og det afsluttes tilsyneladende i morgen.

De her spørgsmål handler om de ting, vi som rollespillere oplever sammen, ting vi gør sammen, og det camaraderie, der opstår, når vi i fællesskab fortæller og udlever historier. Vi er et rockband on tour gennem drømmenes verden, og vi optræder kun for os selv.

Spørgsmålene handler ikke om de egentlige røverhistorier, som vi dagligt opfordres til at skrive i #RPGaDay, for de er næsten alle af typen ‘du skulle have været der’, og de tit ikke videre interessante at få gentalt (men få er de rollespillere, der ikke har forsøgt at gøre det). I stedet kredser spørgsmålene om de oplevelser, vi har sammen, og om de ting, vi oplever sammen. Jeg har årevis af oplevelser, dramatiske øjeblikke, spændende historier, som ikke kun er blevet fortalt for mig gennem et mere passivt medie (bog, tegneserie, film, teater, computerspil), men som jeg har selv været der og opleve og bidrage til og skabe. Nogle af dem lever stødt videre i mit sind, hvor jeg både mindes, hvad der skete i fiktionen, og hvad der skete omkring bordet.

Jeg er ved vidst at foregribe morgendagens emne. Så jeg holder her. Hvad I ikke får er det svar, som dagens spørgsmål beder direkte om, og jeg ved ikke lige, hvad jeg vil svare til det. Men I fik et svar af en art.

 

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “RPGaDay – 5. august: What Story does your Group tell about your Character?

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: