RPGaDay – 6. august: Most Amazing Thing A Game Group Did

RPG-a-Day-2016 (2)Velkommen til #RPGaDay, som i år arrangeres af RPGBrigade, og hvor der dagligt skrives, twittes, kommenteres, blogges om et bestemt emne inden for rollespil. De mange bidrag kan findes rundt om på de sociale medier via #RPGaDay.

Den 6. august er emnet ‘Most amazing thing a game group did for their community’, og det er en svær en. RPGbrigade, der er vært for arrangementet, arrangerer også en godgørende con, BrigadeCon, hvilket måske er baggrunden for spørgsmålet. Særligt i Amerika er der en tradition for at stille op og foretage godgørende indsamlinger, og spørgsmålet udstrækkes nu til, hvad en spilgruppe har gjort – men uanset om vi kigger på spørgsmålet gennem en amerikansk eller en dansk linse, så tror jeg de færreste foretager deres godgørende gerninger via deres rollespilsgruppe-identitet – om man stemmer dørklokker for kræftens bekæmpelse eller bidrager til venligboerne, så er det ikke gennem sin rollespilsgruppe, og af den årsag bliver spørgsmålet svært at besvare i den kontekst. En fantastisk en spilgruppe så kan have gjort er, at en gruppe spillere måske har haft stiftet en rollespilsforening eller arrangeret en con, fordi de gerne vil dele deres spiloplevelse med andre, men jeg aner knap nok hvem jeg skulle pege på. Selvom at man fra tid til anden sammenligner spilgrupper med bands, så rummer de den forskel, at spilgrupper sjældent navngiver sig selv. Min egne gruppe-betegnelser er f.eks. enten knyttet til den specifikke kampagne (f.eks. ‘Delta Green-gruppen’) eller til hvornår, der spilles (Mandagsgruppen). Så at sige gruppe X gjorde denne fantastiske ting er ikke så let.

I stedet er det interessant at kigge på spørgsmålet i lyset af de forrige dages spørgsmål, og se hvordan der gradvist bygges mere og mere op omkring det fællesskab, der er i og omkring en spilgruppe, og hvordan at spillerne skaber historier omkring hinanden gennem gerningerne udført i spillet.

Hvad er det mest fantastiske, du kan komme i tanke om at en spilgruppe har gjort?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “RPGaDay – 6. august: Most Amazing Thing A Game Group Did

  1. Via min ungdomsskole fik vi dannet et par private grupper, som derefter gik ud og dannede en forening, så flere kunne være med – men en con fik vi aldrig afholdt. Til gengæld havde vi flere små ungdomsskole-conner og spilweekends.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: