#RPGaDay – 8. august: Hardcover, Softcover, Digital – What is Your Preference?

RPG-a-Day-2016 (2)En ny uge begynder med #RPGaDay, og ligesom sidste uge blogges der dagligt om et bestemt emne gennem hele august med projektet #RPGaDay, og rundt om på de sociale medier kan du finde folks svar på dagens spørgsmål. Her er mit bidrag. Kom og vær med.

Hardcover, Softcover, Digital – What is Your Preference?

PDF – de er praktiske at slå op i, man kan let finde de afgørende passager, klippe uddrag ud og man kan have reglerne med sig på tablet og telefon. I praksis er det ikke helt optimalt kun at spille ud fra en tablet – det har jeg forsøgt nogle gange – da systemet ikke helt er sat op til at bladre hurtigt i, eller til at man skifter mellem flere pdf’er (f.eks. når jeg spiller Hinterlandet og har et kort, en scenarietekst og en regelbog), og erfaringen for mig er, at jeg får ikke læst de rollespil, jeg kun har i pdf-format. Jeg har et efterslæb med at få læst alle de rollespil (og alle de andre bøger, jeg besidder), og i digitalt format bliver de nedprioriteret, glemt og eller bare ikke læst, fordi rollespil også er tekniske journaler, hvor man har tekstbokse, tabeller og oversigter ved siden af teksten, og det er lettere for mig at læse på tryk end digitalt. Det er den samme grund, at jeg ikke er backer på kickstarter-projekter, hvis jeg ikke kan få bogen på tryk, og for nogle projekter er det et problem, fordi fragten let kan komme op og matche prisen på bogen – og således bliver en række projekter ikke støttet.

Indbunden eller uindbunden – egentlig er det ikke så vigtigt. Indbundne er rare at sidde med, og de er flotte på hylden, og når de er lavet ordenligt, holder de også bedre. Uindbundne vejer ikke så meget, hvilket er godt, når jeg sal have bogen med ud til rollespil, og de fylder mindre, hvilket er godt for mine reoler, men ellers er det ikke så afgørende, om det er det ene eller det andet format.

Optimalt for mig er at have en rollespilsbog, der er tyk nok til at have en ryg, hvor dens titel er synlig, og så have en pdf ved siden af til hurtige opslag i reglerne.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “#RPGaDay – 8. august: Hardcover, Softcover, Digital – What is Your Preference?

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: