#RPGaDay – 9. august: Beyond the Game, What’s Involved in an Ideal Session

RPG-a-Day-2016 (2)Det er #RPGaDay måned, og hver dag skrives der om et udvalgt emne. Find folks bidrag via #RPGaDay, og vær selv med til at bidrage gennem kommentarer, blogs, tweets, instagrams eller hvad du ellers foretrækker.

Dagens emne hovdrører denne gang det, der skal til for at skabe en ekstraordinær spilgang.

Beyond the Game: What is involved in an ideal session

Seje spillere, god forberedelse, et spændende oplæg, veludhvilet, et rart spillokale, forsyninger, stemingslir i form af musik, bilag og gimmicks til at skabe stemning.

En velsammensat gruppe, der går godt i samspænd, er nok det mest afgørende.

At sidde med et godt oplæg, et velfungerende regelsystem og en god forberedelse er rart som spilleder til at gøre spiloplevelsen bedre (da jeg typisk er spilleder frem for spiller, er dette punkt ekstra fremhævet. Var jeg mere spiller, ville det være at komme veloplagt, velforberedt og veludhvilet).

At være oplagt og at have lyst til at være på. Der er et mål af performance i rollespil, som alle helst skal bidrage til, men man kan nogle gange være lidt træt, uoplagt og stadig spille med, fordi der som regel også er plads til at folk kan sidde og koble lidt af fra hverdagen, når man sidder ved bordet og spiller.

Forsyninger, fordi helte ikke dur uden mad og drikke, og stemningslir kan være bidragende til oplevelsen fra stearinlys til musik til mærkelige dokumenter til sjove gimmicks, som alle fremhæver spillet på hver deres måder.

Hvad rummer din ideelle spilgang?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: