#RPGaDay – 12. august: What Will Your Game Group Most Likely Play Next?

RPG-a-Day-2016 (2)Dagens #RPGaDay handler om, hvad der er i vente efter at vi er færdige med at spille nuværende. En af de store udfordringer ved rollespil er at få spillet tingene og få spillet dem til ende, for rollespil er et langsomt medie, og det er svært at komme gennem en historie, komme til bunds i et rollespil og få spillet det helt til ende på en en aften eller bare nogle spilaftener (con-scenarier og nogle indie-rollespil kan dog den slags), og samtidig med står man altid med det næste rollespil, det næste scenarie, den næste karakter, og de ting vil man også gerne spille.

Med et langsomt medie, hvor scenarier kan vare flere uger og kampagner kan vare i flere år, er det meget let at akkumulere en masse uspillet rollespil – særligt hvis man bare er lidt en samler – og jeg har derfor dynger af uspillede ting. Jeg har en bunke scenarier til D&D, Paranoia, Fading Suns m.fl., som ikke er blevet spillet, jeg har en bunke settings til D&D som Hollow World, Maztica og Red Steel, som mangler at blive udforsket, og jeg har en stak rollespil, som Kingdoms, Coriolis og TORG, som venter på at blive spillet – og jeg har ideer til en Fading Suns, en Unknown Armies og en Svavelvinter-kampagner, som mangler at blive realiseret. Sidst vi skulle finde vores næste spil at spille, havde vi ingen problemer os spillere i gruppen at finde stabler af bøger frem til forskellige rollespil, vi gerne ville spille. Der er så meget spændende endnu at prøve.

Et lille udvalg af de mange rollespil, vi overvejede: Torg, Chill, MERP, Hackmaster, Star Frontier, Blue Planet, Paranoia, Warhammer FRPG, Æon, D&D 1st, D&D 2nd, D&D 5th, Drager og Dæmoner, RuneQuest, Burning Empires, Earthdawn, In Nomine, Hôl, Twerps, Star Trek og flere til
Et lille udvalg af de mange rollespil, vi overvejede: Torg, Chill, MERP, Hackmaster, Star Frontier, Blue Planet, Paranoia, Warhammer FRPG, Æon, D&D 1st, D&D 2nd, D&D 5th, Drager og Dæmoner, RuneQuest, Burning Empires, Earthdawn, In Nomine, Hôl, Twerps, Star Trek og flere til

På billedet optræder et udvalg af de ting, vi sidst spekulerede over at kaste os ud i, og vi har fået spillet Warhammer, Paranoia og Call of Cthulhu, og vi er i gang med D&D Curse of Strahd og Earthdawn – og jeg har siden fået fat i flere rollespil som f.eks. Coriolis, Monster Hearts og Misspent Youth.

Så det næste vi kommer til at spille er forhåbentlig Night’s Black Agents, Splittermond, Lone Wolf, The One Ring, Spione, Cold City, Torchbearer og Numenera, Shatterzone, Star Wars: Age of Rebellion og og og …

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “#RPGaDay – 12. august: What Will Your Game Group Most Likely Play Next?

 1. Vi fik den nyeste udgave af 7th Sea med posten for et par uger siden – så det må være top-kandidat til næste rollespil (vi spiller pt. Savage Worlds / Achtung Cthulhu). I den anden (læs: gamle) spillergruppe, spiller vi for tiden Fantasy Craft, og der er vist ikke nogen, som orker at ændre på det indenfor i dette eller det kommende kalenderår (og til den tid er vi næppe færdige med kampagnen alligevel, så vi spiller nok bare videre).

  Like

 2. Lidt meta synes jeg egtl. at det sjove her er den antagelse om gruppe-monogami, der ligger i spørgsmålet. Det tager ikke højde for at poly-gruppe-rollespillere som undertegnede eksisterer.

  I mit tilfælde er svaret, hvis man fraregner one-shot planer, hhv. Blades in the Dark, Sorcerer og D&D 5th. 🙂

  Like

 3. Uh, Blades in the Dark ser jeg også frem til at få spillet.
  ‘At spille udenom’ er vist ikke rigtig noget, man praktiserer, når man ‘taler’ om rollespil, men det er nok anderledes i praksis.

  Like

 4. Har aldrig haft problemer med KickStarters. Dem jeg har støttet fra PEG (Savage Worlds) har alle været med en færdig pdf dagen efter KS lukkede ned og en bog inden for et par måneder.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: