Noget med drager – En podcast om DragonLance-bøgerne

15134698_10209006437451072_3930574323468605081_nLyt med, når snakken går på de klassiske DragonLance bøger. Mads og Anders er værterne, og de er gået i gang med at læse DragonLance-bøgerne, som de bagefter vender og drejer.

Knap havde jeg samlet en oversigt over sjove, nørdede podcasts, førend Noget med drager dukkede op. Du kan følge Noget med drager på facebook, støtte dem med en 10er og lytte med på soundcloud her.

dragonsofautumntwilight_1984originalDragonLance begyndte som en række eventyr til Dungeons & Dragons samtidig med at der blev udgivet en række romaner til det. Siden er DragonLance vokset til adskillige bøger (hvoraf kun få er oversat til dansk) og en masse rollespilsmateriale (det meste skrevet til Dungeons & Dragons), der er kommet tegneserier, spillefilm, brætspil og diverse andre produkter, som har med DragonLance universet at gøre. De første eventyr eller rettere moduler blev sammen med bøgerne udgivet i begyndelsen af 80’erne. Første bog var DragonLance Chronicles: Dragons of Autumn Twilight (november 1984) som dækker begivenhederne i modul DL1 Dragons of Despair (marts 1984) og DL2 Dragons of Flame (1984).

dragons_of_despair_module_coverDragonLance er en sjov størrelse, fordi det begyndte som et rollespils- og bogprojekt på samme tid. Meningen var at man som spilleder kunne læse romanerne som inspiration, mens man spillede scenarierne, hvor spillerne fik fornøjelsen af at spille hovedpersonerne fra bøgerne.  Selv spillede jeg det første modul tilbage omkring 1989, og da jeg læste bøgerne, dengang på dansk, kunne jeg more mig med at følge heltenes bevægelser på kortene fra modulerne, og slå stats og personligheder op på folk, som de mødte.

For nogle år tilbage havde jeg fornøjelsen af at finde de gamle moduler frem igen og spille dem. Vi tog en dragons_of_flame_covertur gennem de tre første moduler, hvilket er beskrevet på bloggen her:

Og efterfølgende har jeg argumenteret for, at DragonLance egentlig er en post-apokalyptisk science fiction camoufleret som fantasy. Nok om DragonLance for nu – hop i stedet over til Noget med drager og lyt med på DragonLance som læseoplevelse.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: