Kickstarter – Status for vinteren 2016-17

camerazoom-20170209140550332Tålmodighed er en vigtig faktor i forbindelse med projekter på kickstarter. Jeg har haft udsat mit statusindlæg om kickstarterprojekter måned for måned for lige at få en ting mere med på listen over ting, jeg har modtaget, men nu er det tid til et statusindlæg.

Sidste indlæg var i august, hvor jeg fremhævede modtagelsen af Scythe og Coriolis – Mörkret mellan stjärnorna. Kort tid efter ankom Mare Nostrum – Empires, som var betydeligt forsinket og ekstra forsinket i Europa, hvor spillet ankom efter det var landet i spilbutikkerne.

Mare Nostrum – Empires er et imperiespil, hvor spillerne er forskellige oldtidsimperier, der kæmper om magten omkring Middelhavet, og det interessante er måden, spillet holder spillerne aktive på blandt andet ved, at de spillere, der dominerer inden for handel, kultur og militær, dikterer spillernes rækkefølge inden for spillet, og det gør det muligt at forhandle sig til tur rækkefølgen og lignende. Det er en sjov måde at have interaktion mellem spillerne, som er andet end bare erobring af hinandens territorier – og erobringer er også interessant, da det tager ‘tid’ at overtage et felt, så man som spiller nogle gange vælger at sætte sig på byer eller markeder i stedet. Meget interessant, og ret forsinket kickstarter.

camerazoom-20170209140702003Germania Magna: Border in Flames er et lille kortspil, hvor man repræsenterer germanske stammesammenslutninger, som forsøger at erobre romerske provinser. Man er nødt til at koordinere sine angreb på provinserne for at kunne erobre dem, men der er en del intriger mellem spillerne for at sikre sig de største gevinster. Kickstarteren var til trykningen af spillet, og jeg kunne samle det op i Essen, så spillet var der til tiden, og det var nemt at få fat i.

camerazoom-20170209140801623Lovecraftsque er et storygame, jeg omtalte i december i julekalenderen over interessante rollespil. Forsinket et par måneder og første sending forsvandt i posten, men derefter ankom bogen, og jeg har et nifty lille horror-rollespil.

Alle andre projekter, jeg har backet er på nuværende tidspunkt forsinkede. Burning Suns er næsten færdig, og der florerer nu en unboxing video af spillet. Nu er det her næsten, og jeg ser frem til at erobre stjernesystemer. Fog of Love er forsinket, og det kommer forhåbentlig senere på året, Tales from the Loop skulle ankomme i februar, men i skrivende stund er beta pdf’en ikke helt klar (vi har modtaget alpha, så jeg har haft lejlighed til at kigge på spillet – det ser lovende ud), og jeg tror ikke, de når at få det trykt og sendt ud, inden måneden er omme. Blades in the Dark er for længst udsendt som pdf til backerne, og nu er det annonceret, at forlaget Evil Hat Press går ind og udgivet spillet, som kommer senere på året (og derefter også kommer i regulær handel via EHP, som i rollespilskredse er et halvstort indieforlag, så det er en god ting). Marmoreal Tomb Campaign Starter er fortsat forsinket på ubestemt tid, idet den ene designer lagde sig dødsyg, men nu er heldigvis ved at komme sig. 7th Continent er forsinket med nogle måneder, og det er This War of Mine også. Med en smule held står jeg med to spændende brætspil omkring maj-juni måned. Figurerne fra den Bones III kickstarteren er også forsinket med nogle måneder. Apocalypse World 2nd edition blev først forsinket med fire måneder, og derefter blev det erklæret, at det blev sendt ud i løbet af januar med posten til backerne, men der er i skrivende stund ikke ankommet noget eller nogen tegn på, at noget er ved at ankomme, men det ankommer forhåbentlig ligesom Tales from the Loop inden for den næste måneds tid. Sidst men ikke mindst er der den episke tragedie, som er historien om James Wallis’ rollespil Alas Vegas. I november dukkede James Wallis op ud af det blå, og fortalte at grunden til, at ingen havde hørt fra ham i et år var, at han havde svoret en dyr ed om ikke at tale om sit projekt, indtil det lå klart (og heller ikke fortælle nogen, at han ikke ville tale om det), men nu hvor rollespillet Baron Munchausen stod til genudgivelse hos Fantasy Flight Games, og James havde lovet sin backere en kopi af spillet, så stod han også klar med Alas Vegas. Fordi FFG imellem, at James havde lovet en kopi af Baron Munchausen og nu, havde budt ind på at udgive bogen, kunne Wallis ikke længere forære den videre billigt til backerne, men løftet om, at bogen skulle ud til backerne skulle holdes, og den kunne derfor fås til favorabel pris forudsat man selv betalte fragten. I alt en rabat på lige under 3 dollars. Dernæst blev udsendt en pdf af Alas Vegas langt om længe, og vi backere havde endelig en kopi af bogen. Med løfte om at have den trykte bog ude inden jul var der en smule forhåbning blandt backerne, men det er nu to måneder siden, der sidst var nyt fra Wallis (måske har han begået endnu en dyr ed og taler kun om projektet, når han en dag får sendt bøgerne ud?), og næsten tre måneder siden han sidst talte om at få trykt og sendt bogen.

Lærepengene ved kickstarter er tålmodighed. Forsinkelser er normen både for hobbyudgivere og for professionelle udgivere, og det kan være fra et par måneder og op til flere år. Derudover er det interessant at se, hvor forsinkede rollespil med lethed kan være i forhold til brætspil. Der skal ikke fifles med komponenter, støbes plastikbrikker eller samles komponenter i æsker, som skal sejles verden rundt, men forsinkelserne er lige så almindelige. Forhåbentlig lander de fleste af mine kickstartere inden for de næste fire måneder.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

4 kommentarer til “Kickstarter – Status for vinteren 2016-17

 1. “Forhåbentligt lander min kickstarter snart” er vist kickstarter i en nøddeskal.

  Kickstarter er en magisk kasse, hvor man putter penge ind i den ene ende, og så kommer der en masse røg og lys og lyde ud af den og 1d6 år senere lander der så en bog eller et spil i ens pakkeboks, som man ikke rigtigt kan huske hvorfor man egentligt kastede penge efter 🙂

  Like

 2. Vent lidt… så hvis man har betalt ham for en kopi af Alas Vegas, så kan man få 3 dollars i rabat på Alas Vegas?

  Jeg undrer mig også en lille smule over at vi ikke har hørt fra Vincent. Til gengæld ved vi at bøgerne findes, så det er bare et spørgsmål om at vente på at de kommer frem.

  Like

 3. Der var i november et tidsbegrænset tilbud på at købe Baron Münchhausen (ikke Alas Vegas bogen – den venter vi stadig på) med 40% rabat af Wallis, men man skulle selv betale en ret dyr fragt, som resulterede i, at den samlede besparelse var på tre dollars. Backers i de høje kategorier fik bogen meget billigt eller gratis, men hvis du ‘kun’ har backed en trykt udgave af bogen, så var der kun rabatten.

  I det mindste er Apocalypse World trykt, men jeg gad godt se en status på, hvor den er i forsendelsesforløbet.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: