Kickstarter – status for sommeren 2017

This War of Mine (plus bonus materiale), Burning Suns, Apocalypse World, Tales from the Loop og Blades in the Dark

Der er den sidste måneds tid eller så ankommet en lille flok ting fra kickstarter, og flere af de ting, jeg har afventer med iver eller interesse, er nu til min rådighed. Lad os se, hvad der er sket siden sidste status.

Først ankom Tales from the Loop, som er et rollespil baseret på Simon Stålenhags smukke og stemningsfyldte malerier, og systemmæssigt er baseret på Fria Ligas regelsystem fra Mutant: Year 0 og Coriolis (og netop Coriolis havde jeg fået ind af døren med sidste statusindlæg). Det skal nok blive fantastisk at rollespille teenager i en svensk provins i et 80’erne, som aldrig var, og hvor Hjemis-bilen bliver overfaldet af sultne dinosaurer.

Siden ankom Apocalypse World 2nd Edition, som trods indledende erklæringer i januar om, at de var trykt og klar til afsending, først blev trykt og udsendt i Europa nogle måneder senere, men nu er den lille krabat ankommet, og det er nu muligt at se nærmere på Vincents udvikling af sit innovative rollespilssystem, som har fået talrige afarter.

Indholdet af This War of Mine og Burning Suns er ret forskelligt.

Buldrende ind af døren kom det koloenorme Burning Suns, en dansk kickstarter om interstellare imperier, og det første sci-fi 4X i min brætspilssamling (trods 400+ titler havde jeg ikke nogen af den art). Proppet med kort, plastik og pap er det en tung sag, som det bliver spændende at få på bordet – om end ikke alle plastikkomponenterne er sluppet lige godt fra fabrikken, og det er et spil, hvis terninger og brikker ser slidte ud før, det kommer på bordet for første gang. Til gengæld er der masser af lækkert artwork på brikker og kort, og det skal nok komme til at se lækkert og spændende ud at spille. Foruden rollespillet Alas Vegas (mon det nogensinde bliver til noget? James Wallis, som er manden bag det, nægter notorisk at oplyse folk, om der sker noget) er Burning Suns den kickstarter, jeg har ventet længst på.

Rollespilsbøger kommer i mange størrelser, tykkelser og indpakninger, således også Tales from the Loop, Apocalypse World og Blades in the Dark.

Med en dags mellemrum er de to næste ankommet, nemlig brætspillet This War of Mine, som er brætspilsversionen af computerspillet af samme navn, og rollespillet Blades in the Dark – Special Edition. Begge er spil, som leger med fortællinger og historier på spændende måder, og det kribler lidt i fingrene at få tingene på bordet. Jeg skal til at have ryddet kalenderen for nye aktiviteter.

This War of Mine er desuden spændende, fordi det er et brætspil, som ligger op til, at man læser regler mindst muligt før spilstart, men blot følger instrukserne, som de dukker op. Der følger en ‘Book of Scripts’ med 1900 afsnit, som man slår op i og ser, hvad der sker i bedste ‘Du er helten-stil’, som man blandt andet også ser i brætspillet Tales of the Arabian Nights, men nu bare meget mere strømlignet og lækkert produceret. Blades in the Dark er et nyt story game, om bander og slyngler, og det har en stribe spændende mekanikker, som jeg er spændt på at prøve. Det er et godt nedslag i, hvor 2010’ernes story game-rollespil er henne.

Forude venter Fog of Love og 7th Continent, som forhåbentlig er fremme i løbet af sensommen eller tidligt efterår, og så er der to rollespil, som er forsinket på ubestemt tid (Alas Vegas værende den ene).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

7 kommentarer til “Kickstarter – status for sommeren 2017

  1. Så landede min Blades in the Dark også. Virkelig flot bog! Glæder mig meget til at kaste mig over systemet og se, hvordan Harper går fra 12(?) sider Lady Blackbird til sådan en mopperdreng.

    Og ja, vi må se med Alas Vegas. Alas indeed…

    Liked by 1 person

  2. Foreløbigt virker det i lovende med Blades in the Dark. Må sige det er vokset noget siden Lady Blackbird, og der er sket noget siden, han lancerede Lady Blackbird.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: