Nyt dansk rollespil på kickstarter: Mytika – Mytisk vikingrollespil

MYTIKA er et dansk udviklet rollespil af Thorbjørn Kaels og hans bror fra SkylarkGames. MYTIKA udspiller sig i en mytisk vikingetidsperiode, det er baseret på rollespil som Pathfinder og Dungeons & Dragons, og det kører lige nu på kickstarter: MYTIKA på kickstarter. Du kan frem til 14. oktober 2017 støtte spillet og hjælpe det til at blive udgivet.

MYTIKA er ikke første danske rollespil om vikingetiden, men det er det nyeste, og det er interessant, fordi det forsøger at slå bro mellem D&D/Pathfinder tolkningen af fantasy med en fantasy-tolkning af vikingetiden og nordisk mytologi.

Der er meget få rollespil på dansk, og det er en skam, for vi har i Danmark en lang og solid tradition for at kunne lave sejt rollespil – det skal man blot besøge en af landets rollespilskongresser for at opleve – og derfor er det kærkomment med en ny dansk udgivelse. Det giver også håb for at et større publikum kan blive introduceret for rollespil, og det vil være stærkt.

Jeg håber derfor, at folkene bag MYTIKA har held med deres projekt. Så vidt jeg ved, er det første danske rollespil på kickstarter, og det er i sig selv spændende. Der har tidligere været mindre danske projekter på danske platforme – blandt Hinterlandet-mappen af Ryan Hougaard  – foruden projekter af danske rollespillere (som Mads Brynnums Mythos ABC) samt en række dansk designede brætspil (f.eks. Burning Suns, Fog of Love, 13 Days).

(For en god ordens skyld bør det nævnes, at jeg har været i kontakt med Thorbjørn Kaels angående MYTIKA og har haft lejlighed til at kigge i et tidligt udkast af manuskriptet).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Nyt dansk rollespil på kickstarter: Mytika – Mytisk vikingrollespil

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: