Tomb of Annihilation – det indledende indtryk

Hver halve år udgiver Wizards en ny kampagnebog til D&D 5th edition. I stedet for at sprøjte supplementer ud mBilledresultat for tomb of annihilationed nye regler og flere nye klasser, racer, feats og spells end man nogensinde når at få anvendt, sigter de i stedet imod at give fælles oplevelser ved at udgive kampagnemoduler – og de er baseret på eller inspireret af klassiske D&D-moduler fra hine dage.

Efterårets store bog er Tomb of Annihilation, og den har ligesom de foregående bøger sine rødder i fortidens D&D. Tidligere har eventyrerne baseret sig på DragonLance scenarierne (1984-86) (Tyranny of Dragons), Temple of Elemental Evil (1979/1985) (Princes of the Apocalypse), Queen of the Demon Web Pits (1980) (Out of the Abyss), Against the Giants (1978/1981) (Storm King’s Thunder) og Ravenloft (1983) (Curse of Strahd). Undtagelsen har været bogen Tales from the Yawning Portal, som var en opsamling af scenarier opdateret til D&D 5th – og nu er efteråret 2017’s bog udgivet: Tomb of Annihilation, som tager plot og baggrund fra Tomb of Horrors (1978) og kombinerer med Dwellers of the Forbidden City (1981) og anbringer i et landskab, som minder om øen fra Isle of Dread (1980). Vi har med andre ord med en hex crawl at gøre, og det er spændende, for det er en helt anderledes ting, end de bøger, som indtil nu har været udgivet – og egentlig er det noget, som ikke har været udgivet i årtier til D&D.

Kort fortalt betyder det, at spillerne denne gang har deres base i en kystby, og uden for byens mure er den dybe jungle. Spredt rundt omkring i den er ruiner, landsbyer, folk og fjender. Målet er at kortlægge og udforske junglen, så man kan finde en forsvunden by, og i den by finde ophavet til en frygtelig forbandelse, som har lagt sig over hele verden.

Der, hvor jeg bliver begejstret for scenariet, er når jeg ser det store blanke kort, som følger med. Spillerne får et stort landkort, hvor kun bjerge og kyster er indtegnet. Resten er blankt, og det bliver noget, som de skal udfylde. Det er en del af hex crawl-genren, hvor eventyrerne rejser over åbent land – for landkort bruger sekskantede felter, hexes, i et stedet for de kvadratiske felter i dungeons – og undervejs kortlægger de landet, finder ud af, hvad der er i hvert felt og udforsker det.

Hex Crawl er ingen nem genre. En udfordring er, at give spillerne meningsfyldte valg. Hvis valget er mellem fire forskellige tomme hex-felter, så er der ikke meget vælge meningsfyldt imellem. Tomb of Annihilation byder umiddelbart på et simpelt syn for at håndtere rejsetempo og risici for at fare vild, og så rummer selve bogen en serie af mindre lokationer, hvor nogle er mini-dungeons (der er nogle fine ideer imellem), mens andre er lokationer, som lejre og landsbyer, hvor man kan møde og snakke med folk og blive involveret i lokale intriger.

Ideen i bogen er yderligere, at man har en havneby som base. Der kan man hyre guider og vælge forskellige tilgange til at udforske området. Vil man vandre af sted, sejle med kanoer langs de to floder, eller vil man sejle op langs kysterne for at gå i land nye steder?

Tomb of Annihilation udspiller sig i Chults jungler i Forgotten Realms. Det har jeg imidlertid ingen interesse i. For mig skal det i stedet udspille sig i Mystara, der skal være spændende hex crawl, og en del af udfordringen i spillet skal komme fra, at overlevelse og rejser i sig selv er en udfordring. Følg med, når jeg går i gang med at omskrive og tilpasse Tomb of Annihilation til at udspille sig i Mystara og handle om udforskning og intriger:

  • Hex Crawls
  • Tomb of Annihilation i Mystara
  • Survival rollespil

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “Tomb of Annihilation – det indledende indtryk

  1. Det bliver spændende at følge dine artikler om Tomb of Annihilation. Her til Nørdmarkedet i November spiller jeg The Jungle Has Fangs trilogien som er Adventurer League delen af ToA, og så må vi se om jeg får tid/mulighed for at køre ToA på et senere tidspunkt.

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: