Nedtælling til Julekalenderen for rollespillere: Rollespil i 2010’erne

Traditionen tro nærmer sig tiden for bloggens årlige julekalender. Det betyder 24 indlæg (og nogle gange flere) om rollespil. Dagligt åbnes lågen til et indlæg, der dækker rollespil på den ene eller den anden måde. I år er temaet Rollespil i 2010’erne.

Rollespil i det andet årti af det tredje årtusinde

Det bliver et blik på de rollespil, som er udgivet i 2010’erne – og det inden 2010’erne overhovedet er slut! – men der er kommet så mange spændende spil, genudgivelser, retrokloner og andet godt, at det allerede nu er værd at tage et kig på, hvordan rollespil ser ud lige nu.

Fra første december og frem til jul bliver der dagligt kigget på, hvordan rollespil ser ud i dette årti. Jeg kommer ikke til at dække alle udgivelser, da der er udkommet langt mere end 24 forskellige rollespil, men det bliver et udvalg af rollespil, som har markeret sig på den ene eller den anden måde, eller som blot har fanget min interesse. De fire adventer bliver desuden brugt til særlige indlæg, hvor jeg samler op på kategorier af rollespil, såsom Post-indie-bølgen, OSR-bølgen og De genopstandne.

Hvorfor 2010’erne?

Mest af alt fordi det er en fin arbitrær afgrænsning. Vi har en tendens til at tænke i perioder som århundreder og dekader, men menneskers opførsel og historiens gang har en tendens til at ignorere de afgrænsninger. I stedet projicerer vi i eftertiden periodeinddelingerne ned over fortidens begivenheder og opdeler dem derefter. Så i stedet for at kigge på de sidste 10 års udgivelser, vil jeg kigge på årtiets udgivelser, også selvom årtiet ikke er afsluttet endnu.

2009

Da fokus er på dette årti, bliver rollespil fra 2009 udelukket. Det betyder, at f.eks. følgende titler ikke kommer med i julekalenderen, selvom de er interessante eller nævneværdige:

Jeg har desuden tidligere haft fat i nogle andre nævneværdige år, nemlig 1992, som var skelsættende, og årene 1996-1997, som også var begivenhedsrige.

Det begynder den 1. december, hvor låget løftes for, hvad der ellers venter. Følg med på #JulekalenderForRollespillere2017.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Nedtælling til Julekalenderen for rollespillere: Rollespil i 2010’erne

  1. Jeg overvejer stadigvæk om der kommer en sort forsyning af rolle-julekalender i år, men jeg vil alligevel gerne høre hvordan du har tænkt dig at hashtaget #JulekalenderForRollespillere2017 skal bruges.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: