[13. dec] Rollespil i 2010’erne: Dragon AGE – Dark Fantasy Roleplaying

Lågen til den 13. december glider op, og ud vælter en stak disks og en controller. Tilbage ligger en stak æsker, en bog, en bunke terninger og en tidligere Star Trek stjerne. Det er rollespillet Dragon Age.

Videospillet Dragon Age så dagens lys i 2009, og det har de følgende år fået flere efterfølgere. Forlaget Green Ronin Publishing så hurtigt et potentiale i spillet, og Chris Pramas udviklede derfor et rollespil over det, som udkom i 2010. I første omgang kom Dragon Age rollespillet i en serie af Boxed Sets, der dækkede hver deres sæt levels. Det først sæt dækkede level 1-5, det andet 6-10, det tredje level 11-20 (meget på samme måde, som basis D&D kom i en række sæt fra den røde æske (Basic – lv 1-3) til den blå æske (Expert – lv 4-14), den grønne æske (Companion – lv 15-25) og den sorte æske (Master – lv 26-36) samt den gyldne æske (Immortal), hvorefter det hele blev samlet i D&D Rules Cyclopedia). Det andet box set så dagens lys i 2011, og det tredje i 2014, men det forsvandt hurtigt fra markedet igen, da det i 2015 blev erstattet af den samlede regelbog for hele spillet, som i 2016 fik en ENnie nominering som bedste rollespil.

Dragon Age anvender et level og klasse system og til sin task resolution rulles 3d6, hvor den ene har en anden farve, og den kan skabe ekstra dramatiske effekter, stunts, når man ruller godt med den (en variation af denne mekanik kendes blandt andet fra Star Wars d6). Dragon Age er siden blevet opløftet til et mere generisk regelsystem kaldet AGE – Adventure Game Engine – som er blevet anvendt i rollespillet Fantasy AGE fra 2015, som blandt anvendes i kampagne-bogen Titansgrave – Ashes of Valkarna, som Wil Wheaton spillede på sit Tabletop Show på Youtube ligesom han i en tidligere dobbeltepisode havde besøg af Chris Prama til at spille Dragon Age rollespillet. I 2017 udgav Green Ronin Blue Rose 2nd edition, som denne gang også blev udgivet med AGE-regelsystemet.

AGE er et godt eksempel på, at der hele tiden bliver udgivet ‘små’ regelssystemer, som får en håndfuld bøger, som kan lidt af hvert, låner lidt ideer rundt omkring, og som fungerer fint, så længe man ikke beder om for meget af systemet.

De åbnede låger

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

12 kommentarer til “[13. dec] Rollespil i 2010’erne: Dragon AGE – Dark Fantasy Roleplaying

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: