Spiel Essen 2019 – Første dag på Spiel

Spiel er en af verdens største analoge spilmesser i verden fyldt med brætspil og rollespil fra alle kroge af verden. Her er udstillere i rigt mål ikke kun fra Tyskland, Frankrig og Danmark, men også fra Finland, Iran og Japan, fra USA, Brasilien og Thailand.

Messen finder sted i Essen, hvilket har givet den kælenavnet ‘EssenMessen’. Jeg er rejst med Bastard Tours (dvs. en tur organiseret af Bastardcafé) og udstyret med pressekort, da jeg er her med podcasten Papstinenser (turen er generøst sponsoreret af Bastardcafe) og websitet Papskubber for at se på spil, prøve spil, interviewe designere og udgivere og fortælle jer alt sammen om det. Samtidig med vil jeg forsøge at køre en dagbog her på bloggen for de næste dage.

Overalt i hallerne er der udstillere, forhandlere og spilleborde. Mange er her for at shoppe årets nyheder og kommende nyheder (en del af de fremviste spil vil først være i retail inden for det næste år), for at få signeret deres brætspil af designerne, erhverve eksotiske spil, som ellers er svære at skaffe (som f.eks. persiske brætspil) og skaffe sig “promo’er”, som er små ekstradele og bonus-komponenter til brætspil, som sjældent eller aldrig kommer i regulær handel. Mellem de mange forhandlere og købere udspiller sig også et hemmeligt spil – da der er talrige af (freelance) spildesignere, som er taget til Spiel for at fremvise deres proto-typer for producenter og udgivere, og de er her med et håb om at få en kontrakt med hjem. Der bliver i disse dage pitchet talrige, og en del kommer glade hjem med kontrakter eller lovninger på opfølgende møder og mulige aftaler.

Onsdag er ikke en regulær messedag. Det er pressedagen, hvor der er fremvisning af spillene for pressen, præsentation af arrangementet og om aftenen en særlig spilleaften (som er et nyt tiltag).

Med mit pressekort har jeg været rundt på en god del af de 86.000 kvadratmeter, som messen fylder for at kigge på spil. I dag, onsdag, er mange stande stadig ved at blive sat op, og det er meget ufærdigt det landskab, man bevæger sig rundt i, men det er stadig et fint indtryk af de kommende dages messe.

Jeg har i presse-salen fået kigget på nogle hundrede brætspil og efterfølgende har jeg i hallerne set på endnu mere. På vej hjem fik jeg også erhvervet tre spanske brætspil – Pirate Map, Alien – Perfect Organism og SilenZe – Zombie City – som jeg skal have kigget nærmere på.

De følgende dage skal der kigges mere på brætspil, rollespil og terninger, på spilleborde, kortlommer og figurer, og alt det andet, som hører spil til.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Spiel Essen 2019 – Første dag på Spiel

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: