Status på kickstartere og efterårets rollespilserhvervelser

Det er tid med en status for, hvad jeg har fået ind fra kickstarter af spændende brætspil og rollespil, og denne gang har jeg udvidet med at inddrage rollespil, som jeg har samlet op på anden vis. Sidste kickstarter status var tilbage i foråret.

Min tur til Spiel i Essen i oktober indbragte to tyske rollespilsprodukter. Til dels bogen Roll Inclusive, som handler om inddragelse af minoriteter i rollespil, og til dels et tysk supplement, Der König des Berges, til OSR-rollespillet Beyond the Wall. Forlaget System Matters har specialiseret sig i at oversætte Indie, PbtA og OSR rollespil til tysk, og til dels supplerer de oversættelserne med tysk designede udvidelser, og til dels gør de en dyd ud af oversættelsernes opsætning og udseende, så deres værker er flottere end originalerne, således er den tyske udgave af Dungeon World langt federe end den engelske original.

Imidlertid havde jeg ikke Beyond the Wall, så jeg brugte lejligheden til at afprøve DriveThruRPGs PoD-funktion (Print on Demand), som Peter fra Spil & Spilopper bloggen har skrevet positivt om, og med posten ankom ikke den bestilte bog, og efter en måneds tid har jeg meldt bogen tabt, og der bliver nu printet og sendt en ny. Mon den ankommer inden jul?

Med posten kom dog Free Leagues seneste rollespil, som ikke er via kickstarter, men som var en helt almindelig forudbestilling, nemlig Alien The Roleplaying Game – og vanen tro kan deres fragtfirma, GamesQuest, ikke håndtere deres opgave. Først seks dage efter, at de har forsøgt at aflevere pakken, oplyser de, at forsøget har fundet sted, og at pakken ligger til afhentning. Ved at bruge en anden pakkesporingshjemmeside end den, som GamesQuest henviser til, kan jeg så få oplyst pakkenummer og hvor pakken ligger til afhentning. Suk.

Af mere regulære indkøb er Mutant: Year 0 og Symbaroum (engelsk udgave), som jeg opdagede, at jeg egentlig manglede i min samling, nu hvor jeg alligevel vægter Free Leagues udgivelser så meget.

Fra kickstarter, som denne status egentlig handler om, ankom Terraforming Mars: Turmoil (lige i rette tid inden jeg tog til Spiel). For længere tid tilbage modtog jeg også den næste del af 7th Continent: What Goes Up, Must Come Down. I begyndelsen af det nye år forventes brætspillet Oceans at lande fulgt af Tainted Grail og Etherfields.

Jeg har desuden backed både Forbidden Lands: Bitter Reach og Vaesen, som ankommer en gang i 2020 – dertil har jeg også backed Root Roleplaying Game, selvom det ikke er Free League.

Af ældre udeståender er kun Marmoreal Tomb Campaign, som længe syntes at være strandet på ubestemt tid, og som det var tvivlsomt om den reelt blev til noget. Det ændrede sig lige pludselig i begyndelsen af november, da Troll Lord Games ud af det blå meddelte, at de stillede sig til rådighed for at få bragt projektet i hus. Det er ikke en garanti for at det vil ske, men det er en åbning for, at der kan komme en løsning. Alt i alt en spændende udvikling.

I 2020 ser jeg frem til kickstarteren fra Mutant: Year 0 i det ydre rum, hvor de forskellige grene af Mutant-universet får en fælles bog for, hvad der sker ude i kredsløb om jorden, og den anden del af Coriolis-kampagnen, og så vil jeg også tage et kig på Gloomhaven-efterfølgeren Frosthaven. Og så havde jeg håbet på, at der ville ske noget på Fading Suns-fronten, men designerens nyhedsopslag er svundet helt ind, og der har ikke været noget siden december 2018, og forlaget Ulisses North America har i mellemtiden mistet Warhammer 40K-licensen til Cubicle 7, som nogle måneder senere mistede Ringenes herre licensen, og Ulisses lader til næsten udelukkende at fokusere på at udgive en stribe TORG-supplementer via kickstarter.

Hvad venter du på af forsendelser eller glæder dig til at backe i 2020?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

%d bloggers like this: