Rollespil for dig – en ny podcast med spændende rollespil

Rollespil for dig er en ny actual play podcast, hvor der bliver spillet rollespil til din lytte-fornøjelse. Podcasten er fra folkene bag Eftersidning på eventyr og Marakas og Rimli Nok, hvilket rutinerede lyttere ved, betyder lytteoplevelse af høj kvalitet.

Rollespil for dig har sat sig for sig for at rollespille kortere rollespilsscenarier i stedet for længerevarende kampagner med 20+ episoder over flere sæsoner. I de kortere rollespilsscenarier får man mere koncentrerede historier, og man får stærke eksempler på bredden i rollespil og på hvor seje scenarier, der bliver skrevet til danske rollespilsconner: For det første scenarie, de har sat sig for at spille er Thorvald Stauning – Varulvejæger.

Thorvald Stauning – Varulvejæger

Eftersidningsholdet har samlet nyt hold, inklusive Kristian Bach Petersen, kendt fra podcasten Papstinenser for at spille Fastaval-scenariet Thorvald Stauning – Varulvejæger (fra 2013). Scenariet er skrevet af Kristian Bach Petersen og er med illustrationer af Oliver Nøglebæk (kendt fra podcasten Lænestolsrollespil). Scenariet er oprindeligt fra Fastavals grindnight koncept, hvor man spillede korte, action-pumpede rollespil i homage til ConDomes ‘Four Past Midnight’-koncept og til biograffilm, som nød godt af midnatsvisninger.

Jeg har haft fornøjelsen af på forhånd at lytte til de to første episoder af Thorvald Stauning – Varulvejæger, og det har været sjovt og underholdende – og jeg ser frem til at få finalen med. Med Kristian i sædet som spilleder eller Game Master får vi rollespil med en anden kadence end den, som Eftersidning på eventyr normalt leverer, og det sker i samspil med spillerne, og sammen leverer de levende billeder skabt af ord og akkompagneret af en veldesignet lydside, som gør rollespil for dig til noget af det bedste rollespilsradioteater. Der er noget fascinerende ved at følge handlingen, når man ved, hvor åben den er i rollespil, og hvor meget af den, der formes i nuet ud fra spilleders scenarieoplæg. En af de spændende ting er, hvor levende action scenerne bliver, da scenariet inviterer spillerne til andet og mere end blot at rulle en terning og slynge tal ud.

Følg med gennem tre episoder, hvor holdet spiller en spændende og anderledes historie – og hvis du selv vil spille scenariet, kan du downloade det herfra – og efter den historie, vil de byde på andre spændende rollespil. Jeg kan kun anbefale, at du giver det et lyt.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: