Rollespil for dig: Rotteræset – Podcast på eventyr i Warhammer universet

Rollespil for dig lancerer nu deres anden sæson, hvor de spiller novelle-scenariet Rotteræset, som er en løssluppen og humoristisk historie velspillet af folkene bag Eftersidning på eventyr samt Kristian Bach fra Papstinenser. Rotteræset er historien om en flok kaos-rotterfolk i Warhammer fantasy-universet, som er ude på en vigtig mission, men som desværre er alt for opslugt af intriger og inkompetence til at klare sig alt for godt, og det er virkelig sjovt at lytte til.

Jeg har haft fornøjelsen af at lytte til Rotteræset på forhånd, og det var tre episoder, som jeg lyttede til med det samme for handlingen var gribende og historien sjov (første episode er udkommet i skrivende stund, de to andre udkommer lige om lidt). Historien gik over stok og sten med et oplagt hold af spillere og med en som altid glimrende efterredigering, som giver lytteren en fornemmelse af at lytte til et radioteater, men et hvor dialogen er improviseret, og hvor handlingen er åben og formes undervejs af spillernes valg og af terningernes udfald. Det giver en helt særlig lytteoplevelse, da det aldrig er helt til at forudsige, hvad der sker. En ekstra del af charmen ved Rotteræset er, hvordan det minder om tegneserien Med kappe og kårde, selvom inspirationen ikke kommer derfra.

Du skal lytte til Rotteræset, fordi det er godt, fordi du savner at høre mere actual play rollespil på dansk (der er ikke særligt meget at lytte til), og fordi det er et glimrende eksempel på, hvordan rollespil også kan tage form. Hvis du spiller med en fast gruppe, er dette chancen for at få erfaringer med andre spilledere og andre grupper, og det er også din chance for at prøve andre rollespilsverdener og anderledes regler – for du kan nemlig selv downloade og spille Rotteræset!

Rotteræset er et novelle-scenarie, hvor man spiller en fuld historie i løbet af 2-3 timer. Det kommer med et indbygget regelsystem samt færdiglavede karakterer, så det er nemt at spille som et indspark mellem kampagner eller som en pause fra jeres faste kampagne. Når først du har lyttet til podcasten. er det nemt at give sig i kast med scenariet.

Har du også en podcast om rollespil? Smid gerne en kommentar til indlægget, så lytter jeg gerne til den. Har du ikke en podcast om rollespil? Så lav en! Vi vil også gerne opleve jeres oplevelser med rollespil – enten en actual play, hvor I spiller rollespil, eller en, hvor I taler om rollespil.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: