Rollespilspodcast som julekalender: Æ YwlQuest

Det er første december, og podcasten Superkultur, der beskæftiger sig med det nørdede, det skæve og med meta-metakultur, har påbegyndt deres rollespilsjulekalenderpodcast!

Første låge er blevet åbnet, og en flok entusiaster har påbegyndt deres eventyr. Regelsystemet er let og ligetil, for de spiller med MÖRK BORG reglerne, og vægten er lagt på regler, som går godt i samspil med radiomediet. I første omgang oplever vi blot MÖRK BORGs evne til at levere materiale til at improvisere over.

Episoden åbner lige på, hvor spillerne er samlet om bordet og uden præsentation er begyndt på deres projekt. Podcasten adskiller sig fra de andre danske Actual Play podcasts ved at univers, karakterer og handling improviseres sammen i fællesskab som en art kollaborativ digtning, hvor rollespil som medie implicit former hvordan, der improviseres (fortællingens form er formet af, hvordan vi skaber historier i rollespil, som er anderledes end kollaborativ digtning i andre medier). Det giver en anderledes lytteoplevelse, men også et vindue til, hvordan rollespil også kan spilles. En ekstra dimension, som Superkulturs rollespilspodcast muligvis uforvarende får frem, er det rollespilshyggesnak, som også ofte kan finde sted ved spilborde, hvor man ikke kun spiller et handlingsforløb men også kommenterer på det med spase sidebemærkninger. Typisk tages det ikke med i Actual Play podcasts, da det kan forlænge spilletiden markant uden nogen fremdrift i handlingen, men det spiller godt sammen med Superkulturs format.

Med kun en episode ude lige nu af ca 20 minutters varighed, skal jeg ikke kunne sige, hvordan det udvikler sig, men begyndelsen er god.

Podcasten er lidt som Eftersidning på eventyrs podcast idet at eventyret udspiller sig i en art røvballe-urban fantasy eller provins fantasy, som synes at være det danske modsvar til den amerikanske Urban Fantasy genre.

Æ YwlQuest er sjov at lytte til. Vores værter er både i gang med at finde sig til rette i historien og reglerne på samme tid, og det bliver interessant, hvordan de følgende 23 episoder tager form, og om det bliver jul.

Lyt med og find podcasten og Superkultur her:

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Rollespilspodcast som julekalender: Æ YwlQuest

  1. Tusind tak for den fine anmeldelse.
    Det var enormt sjovt at lave (altså spillet.. Klipningen er vist lidt en anden sag) så vi er superglade for at andre får noget spas ud af det også 😃

    Mvh en superkultist/rollespiller 🌟

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: