Cyberpunk RED: Forlorn Hope – episode 8

Den enigmatiske Pirka, City Combat Medic, slutter sig til vores lille gruppe protagonister, som i episode 8 består af kunsteren AS-X, fixeren Ash, lejesoldaten Goodlord Jonathon foruden den fængslede administrator Ariana. Denne gang ændrer situationen sig drastisk.

Dagens forløb

Den koreanske revisor, som gruppen har kidnappet tilbage, og som de lige nu sidder med i afdøde Monos containerhjem/-værksted, begynder at beklage sig højlydt over amerikanernes grove opførsel, og hvordan han blot gerne vil have lov at komme til at se den taekwondo turnering, han er rejst til Night City for at se. Hans udtalelser får mentale alarmklokker til at bimle.

Gruppen begynder at spørge ind til hans udsagn. Han fortæller, at han hedder Kang Hee Jin, han er handelsmand, og han er i Night City for at se en turnering. Han har vundet flybilletter, hotelophold og billet til turneringen, om end han husker ikke at have deltaget – og han var skeptisk til at begynde med, men oplysningerne holdt stik (og da flybillet, hotel og billet til turnering faktisk stemte, så passer det jo rigtig nok). Yderligere afdækkes det, at han har en bror, Kang Hon Jun, som ganske rigtigt er revisor, der fra tid til anden rejser til USA for at foretage revision – og gruppen konstaterer, at personen, de var sat til at kidnappe findes, men det er hans bror, som på mystisk vis er blevet bragt til US i stedet; hvem står bag den mystiske præmie, og hvorfor?

Næste træk for gruppen er at få verificeret mest muligt. Et benspænd er, at Kang Hee Jin har mistet sin agent, da gruppen kidnappede ham fra hotellet, og de undervejs smed hans agent så langt væk som muligt for at den ikke kunne bruges til at spore revisoren. I stedet bliver en længere mail stykket sammen og sendt til Kang Hon Jun i Korea. Gruppen ser en mulighed i at tjene nogle skejser på at ‘passe på’ Kang Hee Jin. Udfordringen er nu mest, hvorvidt de kan eller skal bruge Kang Hee Jin/Kang Hon Jun som udveksling for at få Ariana fri?

(Vi har et mindre nedbrud i handlingen her, da vi begynder at spekulere over, hvordan global kommunikation foregår i RED settingen, og vi konstaterer, at alt der foregår uden for Night City er pokkers vagt beskrevet; konklusionen er, at streaming af data mellem byer er noget nær umuligt, og at kommunikation er nemmest via mails, da databursts nemt kan transmitteres i de tilbageværende kabler mellem byer. Jeg har påpeget det før: Cyberpunk RED grundbogen er ustruktureret, og for meget af dens fokus går på at kortlægge tidslinjen for udbygningen af byen frem for at fortælle læseren, hvordan verden fungerer, og for mange oplysninger er spredt tilfældigt rundt i bogen.)

Ash og AS-X ender med at indgå en aftale med Kang Hee Jin om, at de passer på ham (der er stadig to andre grupper, som er ude efter ‘revisoren’ – og hvorfor mon de er det?), og det gøres på hotellet, da det er et luksuriøst og rart sted at opholde sig, og det har sine egne sikkerhedsvagter (men hvem er det egentlig, der betaler for hotelværelset?). Inden det kan gøres, begynder andre hændelser at udfolde sig:

Ash er fixer, og hen har derfor et netværk af andre fixere. En af dem er Lady ‘Lectric Blue, som pinger hans agent, og de fixere facetimer via deres agenter med hinanden. På den lille skærm toner Lady ‘Lectric Blues blå-teintede kromansigt med sin blågrå stållokker frem. Hun ved, at Ash har forbindelser til den fest, som trendede på party wire app’en, og hun vil derfor gerne have kontakt til Mono. Imidlertid er Mono ikke disponibel, og Lady ‘Lectric Blue kommenterer på, at Mono altid levede risikabelt med de installeringer, hun havde i kraniet, og det er ingen overraskelse, at de overophedede og brændte hende af. I stedet vil Lady ‘Lectric Blue gerne i kontakt med AS-X, men allermest og i særdeleshed med det sceneshow, som var en del af AS-X optræden med særlig vægt på et aspekt af kulissen (og her begynder en implicit snak om Altheisser WonderAid Drone Bed). Der er købere, som meget gerne vil erhverve sig kulissen, og de købere vil betale mange penge på Altheisseren, og i særdeleshed for informationer om, hvor der måtte være flere. En aftale bliver indgået: Man sender en specialist i med-tech fra købers side for at inspicere dronesengen, og hvis den er ægte og funktionel bliver der betalt 20000.- EuroBucks for den! (Ash med sine Fixer-evner forhandler sig op på 22000.- eb).

Ash, AS-X, Goodlord og Kang Hee Jin tager ud til lejlighedskomplekset, hvor de holdt festen, der skulle slette alle spor efter gruppens tilstedeværelse efter at de havde fundet Arianas chef myrdet (hvem myrdede Susan Marrow og hvorfor?) og Kang blev kidnappet (hvorfor kidnappede Kejser Selassie Gang revisoren?). Boligkompleksets administration er ved at afslutte en grundig rengøring af lejligheden efter festen, og et par droner er ved at rense luften og skure de sidste gulve. AS-X får talt sig ind i lejligheden mod at de dækker udgifterne for rengøringen (Ash betaler kort efter 200.- eb for det), og her står Altheisseren stadig. Den er lettere forslået efter festen, men den er stadig funktionel.

Goodlord bliver sendt ud for at samle Med-Tech specialisten op, og nede på et hushjørne møder han finske combat medic Pirka, som blandt andet har trauma team erfaring. Pirka bliver ledt op til Altheisseren og inspicerer den: Den er funktionel, den er original, og selvom Altheissere ikke har været set i flere år, de er noget af det bedste inden for området, og produktionen af dem er gået tabt, så er denne interessant: Ud fra dens software har den kun været aktiv i 7 dage, og den har kun været anvendt på to personer (vores protagonister i en tidligere episode)(Hvor kommer Altheisseren fra?). Ved en grundige undersøgning finder han yderligere et par detaljer, som han ikke får kigget på lige nu (jeg valgte at skubbe det til senere i spilgangen, da der nu skete andre ting).

Efter at Pirka har sagt god for den, er Ash og Lady ‘Lectric Blue igen i kontakt. Hendes køber sender nu en vogn til at samle Altheisseren op. Samme køber instruerer Pirka i at blive hængende og finde ud af, hvorfra AS-X har skaffet Altheisseren, og om der er flere at skaffe? Mens Goodlord står ude på gaden med drone-sengen, bemærker Ash et par medlemmer af Kejser Selassie Gang, netop som de forlader området. Kort efter ankommer en sort varevogn med flere combat medics – kolleger til Pirka; de hilser på hinanden – og derefter kører vognen bort med dronesengen, mens Ash er 22000 eb rigere. Næste måneds husleje er mere end dækket, og Ash begynder at kigge på at få betalt AS’X hendes del, og at få lønnet Goodlord og hyret ham til hans næste opgave (da hans job egentlig er udløbet).

Mens gruppen fortrækker til hotelværelset for at raide værelsets minibar, nyde nogle af Kang Hee Jins mange stoffer og få et rigtigt bad, bliver Ash kontaktet af endnu en fixer: Spider Ambrose (den skaldede isse er rent krom, og begge øjne er cyberøjne, et med en grøn linse, og et med en rød linse). Fixerne facetimer over deres agenter, og Spider Ambrose vil meget gerne hyre AS-X og hendes sceneshow til en koncert. Spider Ambrose har en velhavende køber, og man tilbyder 30000.- eb for en ‘privat koncert med sceneshow’, men Ash nægter (fordi Ash ikke kan sælge Altheisseren to gange). I stedet vil Spider Ambrose gerne betale op til 7000.- eb for en ‘privat’ koncert. Det er mange penge for meget lidt, og Ash kan ikke lade være med at spekulere over, hvor meget der kan tjenes på AS-X. Ash hyrer Goodlord til at forblive i gruppen, så han kan beskytte AS-X.

Pirka har lejlighed til at kigge nærmere på sine to ledetråde. Det ene er en rest af det plastik, som har været viklet om Altheisseren, og det rummer nogle oplysninger, og det andet er en ‘transport-tag’ delt i to, og den anden del er væk (Hvor fører de to ledetråde hen?).

Den følgende dag skal Kang af sted for at overvære taekwondo-turneringen, og to dage senere vender han tilbage til Korea. Vi stopper handlingen aftenen forinden.

Afsluttende bemærkninger

Denne gang skiftede tempoet og formen i vores spil fra sidste episodes lange action- og kampscene over til en mere flydende størrelse, hvor handlingen scenerne flyder mere sammen, og hvor handlingen veksler langt mere mellem samtaler mellem en PC og en NPC, mellem PCerne og mellem spillerne.

Der er mange spørgsmål for gruppen at give sig i kast med, og deres tilgang til emnerne er betinget af deres tilknytning til sagen, og den veksler fra karakter til karakter. En ekstra udfordring for spillerne er, at alt imens de er optaget af at opklare, hvad der sker, bliver de også sat i centrum for forskellige gruppers interesse. Ash måtte således jonglere interessen fra flere dennes fixer-rivaler/bekendtskaber.

Vi er dertil havnet i en interessant konstellation med henblik på gruppens sammensætning og motiver: Susan Marrow (NPC) har sat Ariana (PC) til at hyre en gruppe til at løse en opgave. Ariana har hyret Ash, som har suppleret med Mono og AS-X. Efterfølgende har Ash hyret Goodlord Jonathon, og efterfølgende er Mono blevet dræbt. Til gengæld er der kommet en ny aktør, Pirka, som er ude efter de særlige oplysninger ‘gruppen’ besidder, og som har en ordre til at blive hængende sammen med dem. Ash har stadig en personlig interesse i at få Ariana ud af sin prekære situation, mens AS-X og nu afdøde Mono var drevet af at kunne betale næste måneds husleje. Jonathon har tilsvarende en lønkontrakt at holde sig for øje. Det er ikke den gennemsnitlige flok eventyrere, som har mødt hinanden på en kro.

Systemet kom mest i brug, når jeg her og der bad om nogle enkelte skill checks. Det var mest vejledende rul for at se, om noget ville skabe problemer. Da der er få terningkast i spil i dette format, smider spillerne rutinemæssigt et par luck point i hvert terningkast, så de typisk har en +2 bonus på deres terningkast.

Spilmekanisk havde vi både fixerens og medicens særlige skills i brug, og det sprang straks i øjnene, at netrunneren bruger sin specialevne alene med evne+1d10, mens de andre klasser bruger evne+færdighed+1d10, hvorfor deres evner falder inden for den almindelige skala for færdigheder. Det er stadig besynderligt at Cyberpunk RED har netrunneren-evnen til at køre på en anden ‘skala’ end de andre færdigheder, når man som GM rutinemæssigt bruger den vejledende liste for skill difficulties, men lige med denne ene evne skal gøre en undtagelse.

Cyberpunk RED er sjovt at spille, men jeg føler, at verdenen stadig er mærkeligt vag og uklart defineret, og det ikke er helt nemt at få cyberpunk-udtrykket med ind i spillet.

Næste gang: Hvor mange spørgsmål vil blive besvaret, og hvem vinder takewondo-turneringen?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Cyberpunk RED: Forlorn Hope – episode 8

  1. Det er en ret fed struktur, og virker meget “realistisk” fordi det er så “rodet”. Vi har lige spillet en del Shadowrun scenarier fra 90’erne (med WoD regler, med Martin Svendsen), og mit problem blev lidt, at det blev for meget den samme struktur (få en opgave – Run – afslutning – ny opgave). Dit RED virker cool, fordi det er så meget på “gadeniveau” og virker ret spiller-drevet, med de mange forskellige plot-tråde. Men kan godt se at reglerne driller lidt, og mange science fiction spil har problemer med, at de ikke får beskrevet hverdags-processerne og teknologien godt nok (Fading Suns, Rogue Trader, Alternity etc etc.). Hvor nemt kommunikerer man? Hvordan er den grundliggende økonomi? Hvad arbejder almindelige mennesker med? Hvor tilgængelige er “hverdagsoplysninger” eller informationer om personer.

    Liked by 1 person

  2. Tak for din bemærkning. Du har fanget noget, som jeg har haft tilstræbt, og det er den ‘rodede’ struktur, men som jeg samtidig med ikke har omtalt så meget i indlægget, da spillerne ikke skulle være for opmærksomme på det (men det kan ske at de ser kommentarerne). Jeg er interesseret i at få verdenen omkring karaktererne til løbende at være i spil, mens ‘missionen’ pågår.

    Liked by 1 person

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: