Fastaval Babylon

Fra Luffe Gaas kommer Fastaval Babylon, et originalt storladent værk sat i 1990’ernes Brabrand med et ensemble anført af scenarieforfattere, spilledere og arrangører. En beretning om overdimensioneret ambition og skandaløs umådeholdenhed, der følger adskillige karakterers storhed og fald i en æra af uhæmmet dekadence og fordærv i tidlige Fastaval.

Fastaval Babylon er et 2023 dansk, episk periode komedie-drama scenarie skrevet og spilledt af Luffe Gaas. Scenariet rummer et ensemble af kendte designere, forfattere og arrangører. Plottet kortlægger adskillige karakterers storhed og fald under Fastavals overgang fra system-scenarier til systemløst rollespil i de tidlige 1990’ere.

Uddrag af handlingen

I Brabrand i de sorgløse 1990’ere arbejder Mads “Manny” Thomasen, en sønderjysk tilflytter og aspirerende scenarieforfatter, med diverse, perifere småarrangøropgaver for Fastavals bugnende system-scenarie industri. Manny hjælper med at transportere en full-size papmaché elefant til et depraveret semi-live i FastaTVs lokaler inkluderende et kæmpemæssigt ars amandi orgie, kartoffelmels-narko og en spiller i et fallisk kostume, samt førnævnte elefant kollapsende på en spiller. Her krydses hans vej af Nete Larsen, en rapkæftet og ambitiøs spilleder fra Jersie, og han bliver snart forelsket i hende. Da de deler deres drømme med hinanden, afslører Manny sit ønske om at være en del af noget større, mens Nete udråber sig selv til elite-spilleder. Imens papmaché-elefantens kollaps gennem spillokalet distraherer spillerne, hjælper Manny med at slæbe Janne Thomsen, en ung spilleder, der har overdoseret sin bleed-oplevelse under en intens scene med den overvægtige spiller Otto Pickwick.

Til stede ved festen er også den bornholmske københavner og lesbiske live-rollespiller Madame Fanny Suhm, som optræder med en seksuelt ladet karakter, og den færøske barde re-enactor Simon Palmason. Den flamboyant rollespillende Nete bliver bemærket og snart rekrutteret til at være NPC i et intrige semi-live (erstattende Thomsen, der følelsesmæssigt er tynget af bleed-oplevelsen); under det scenarie, overspiller hun groft overfor GM-NPCen Connie Monson. Mens FastaTV’s orgiastiske semi-live scenarie er ved sin debriefing, møder Manny Jan Konradsen, en velmenende men besværet spilleder, hvis gruppe lige er gået i opløsning, og Manny tilbyder en fuld Jan et lift hjem efter debriefingen. Af lutter taknemmelighed hjælper Jan Manny med at få spillederopgaver for Otto-vindende scenarieforfattere, såsom at spillede et novellescenarie om at finde et kamera til en udendørs skumringsscene, hvilket giver Manny muligheden for at stige i graderne hos eliten.

Nete bliver hurtigt en ‘elite NPC-spiller’, hvis optrædende dokumenteres af sladderspalteskribenten Elin Johanne, som også skriver om andre fra Eliten inkluderende Jan. I takt med at systemløse scenarier erstatter system-scenarier i midten af 1990’erne, er Manny fast besluttet på at tilpasse de spilmekaniske og spiltekniske forandringer, hvilket sikrer ham adskillige poster som spilleder. Nete kæmper med at forholde sig til de krav, som systemløse scenarier og deres metateknikker stiller over for spillere, og hun finder trøst i stadig dybere indlevelse og uhæmmet brug af ars amandi teknikken, hvilket ødelægger hendes omdømme i Fasta Tidende trods Mannys forsøg på at hjælpe hende.

Nete, som viser at have en institutionaliseret mor, udfordrer hendes fordrukne fader (som også er hendes uduelige rollespilsforeningsformand) til offentligt at udkæmpe en D&D kamp mod en Giant Constrictor Snake; men han går i gulvet, og hun ender med at kæmpe mod Giant Constrictor Snake, som bider og grappler hendes karakter. I det efterfølgende kaos bliver Jans terninger væltet af bordet, og Fanny kommer til Netes undsætning og healer hendes karakter. En taknemmelig Nete kysser Madame Fanny. Imens han øver NPC-stemmer med sin nye kone, Esther, bliver Jan knust, da han lærer at hans gamle ven og con-arrangør, Jørgen Munch, har forladt miljøet efter en kortlivet kampagne endte i TPK.

Resten af oplægget kan læses her: Fastaval Babylon referat.

Fastaval Babylon har premiere på Fastaval i en ubestemt fremtid.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: