Night’s Black Agents – The Zalozhniy Quartet del 5: Cocaine Tigers

Cocaine Tigers er femte episode af The Zalozhniy Quartet bringer vores agenter til Ungarn. Her havner de i en ubehagelig konflikt, som egentlig blot begyndte med at de ville opspore en journalist med viden om den kriminelle underverden. Det er Night’s Black Agents, og der er vampyrer i spil.

Første kvartet i The Zalozniy Quartet er flugten fra Odessa til Wien, og i bedste tv-seriestil render agenterne på dagens sag hver spilgang, og sagen kommer meget passende med, at de krydser grænsen til et andet land. Det er et veltænkt koncept, og det er understøttet af ret stor variation fra episode til episode. De enkelte sager er også ret hurtige at spille, de kan håndteres på ca. en spilgang, og GUMSHOE systemet demonstrerer, hvordan det er et hurtigt system at spille med. Enkelte af episoderne er ikke helt vellykkede i at få retfærdiggjort deres funktion i forløbet (landsbyen Dragovir), men formatet er sejt, og det er en fascinerende måde, der bygges et større ‘action’-forløb op sammenlignet med andre rollespilssystemer.

Dagens forløb: Velkommen til Ungarn

Agenterne ruller ind i Ungarn. De skiftes til at køre, så de konstant er i bevægelse. Jeg opsummerer deres ‘Core Clues’ fra tidligere spilgange: Den ungarske journalist Agi Kozorus er en ekspert i organiseret kriminalitet, og hun ved ting om Lisky Bratva, og deres aktiviteter i Ungarn og nabolande. Hun er i Debrecen, Ungarns næststørste by.

Spilmekanisk får agenterne lov til at genopfylde tre skill pools og de får lov at heale 2 Health Point. Det er nærmest en fast ting, at der køres en ‘safe heaven’-funktion ved hver spilstart, som giver point tilbage i tre puljer. Det fungerer godt med spillets ressourceforbrug, da pointpuljer hurtigt tømmes i en enkelt actionsekvens. Typisk har karaktererne 6-10 point i deres bedste puljer, og der er nok til 3-5 regulære tests eller 2-3 svære tests. I løbet af en spilgang betyder det, at karaktererne er nødt til at skifte strategi og bruge forskellige evner til at løse problemer, og det virker, men hvis effekten strækker sig over flere spilgange, bliver karaktererne handlingslammede. Den hårde nedtælling er Health puljen, som er sværere at genvinde (en dags hvile giver 2 point igen), når man er på farten og ikke ved, hvornår næste angreb sætter ind.

I Debrecen tjekker gruppen ind på Hotel Standard, og der sætter de sig til at grave oplysninger frem om Agi. Hun er journalist uden nogen kendt hjemadresse. Der var været en (mystisk) brand i den bygning, hvor hun har haft en adresse. Hun udgiver sine artikler online i internettidsskrifter og på en blog. Det lykkes Jean-Baptiste at hacke ind i hendes email-konti og skaffe yderligere oplysninger – Der rulles 9 på en svær test med Digital Intrusion. Ifølge scenariet er der to sværhedsgrader at rulle op imod. En på 6, som giver oplysningerne, men for sent, og en på 8, som giver oplysninger i tide.

Det viser sig, at Agi er kommet i kontakt med en whistle blower fra Black Sea Bank, som kender til Lisky Bratwas aktiviteter. I korrespondancen har Gergely Sandor vedhæftet et indscannet billede af sit arbejds-ID-kort. De er enedes om at mødes i Debrecen Zoo senere samme dag. Agenterne har kun kort tid til at agere.

I Debrecen Zoo er der et mylder af mennesker. Siobhan øjner et elektrisk tog, som kører rundt om hele parken, som en mulighed for at danne sig et overblik over parken og finde Agi Kozorus (investigation skill – auto succes). De finder hende udstyret med et stort kamera, hvor hun er i gang med at fotografere sin kontakt fra Black Sea Bank. Imens bemærker Angelo, at dyrene i nærheden af tigerhuset er mærkeligt nervøse (investigation skill – auto succes). Agi sætter i retning af sin kontakt, og som hun nærmer sig ham, bemærker de tre agenter, at der en gruppe af civilister omkring mødestedet, som alle skiller sig ud. De synes nærmest at ligne mafia-folk forklædt som civilister, der alle kredser om whistle bloweren (investigation skill – auto succes).

Siobhan beslutter sig for at intervenere i Agis møde med Gergely ved at rende efter hende og optræde som en gammel bekendt. Imidlertid er Agi allerede temmelig paranoid, da hun med rette ved, at der er folk efter hende, som ikke vil hende det godt. Hun sætter derfor i løb væk fra Siobhan og fire af de civilklædte mafiafolk sætter efter hende i retning mod tigerhuset. Gergely går i panik og begynder at løbe, og fire andre civilklædte mafiafolk sætter efter ham. Agenterne deler sig op, så Jean-Baptiste følger efter Gergely og hans forfølgere, mens Siobhan render efter Agi ind i Tigerhuset, og Angelo løber rundt for at komme ind ad Tigerhusets anden indgang.

Inde i tigerhuset venter et frygteligt syn. To tigre er undsluppet, og der er flere dræbte folk derinde. Nogen har smadret ruden til tigerindelukket, og to tigre er undsluppet. Begge er på kokain, som samme gerningspersoner, som har lukket dem ud, har fodret dem med.

Teknisk set er det ifølge scenariet drug-fuelled tigers, men da en af spillerne ved et tilfælde kort forinden havde bragt filmen Cocaine Bear på bane, måtte vi straks rette scenariet til og kalde tigerne for Cocaine Tigers. Det er nogle gange de mest spøjse tilfældigheder, der finder sted.

Bag Siobhan og Agi er de fire mafiafolk noget frem. I stedet for at følge efter, holder de dørene til tigerhuset lukket. Siobhan kommanderer Agi om bag sig, og i næste nu kommer tigrene. Første skud er på kort afstand, det rammer, og tigeren såres. Inden den når helt frem, får Siobhan affyret et skud på klos hold, og det rammer også og dræber tigeren. Den næste tiger kaster sig over Siobhan. Hun såres hårdt, som den rammer hende. Hun ryger på 0 Health og fejler sin bevidsthedstest, hvorefter alt sortner.

Imens ser Jean-Baptiste, hvordan de fire mafiafolk indhenter Gergely og samler ham op. Han bliver tvunget af sted mellem de fire folk og ledt bort.

Angelo når rundt om tigerhuset. Ved den anden dør ser han en mennesker på flugt fra området. Han kigger ind og han ser en enkelt tiger og en person i den fjerne ende af tigerhuset. Han kalder tigeren til sig med høje råb og hamrer døren i, da den kommer rendende. Tigeren stoppes kortvarigt af glasdøren, inden den trænger gennem og den sætter efter Angelo. Angelo forsvinder ind i menneskemylderet, og mens han hører, hvordan kokaintigeren bag ham trækker et blodigt spor gennem menneskemængden, prøver han at cirkle tilbage til tigerhusets hovedindgang. Heromme ser han, at der stadig er fire håndlangere, som holder døren lukket.

Jean-Baptiste hører skud i det fjerne og rædselsskrigende fra talrige børnefamilier, som er i vild flugt gennem zoo-parken. Han kommer frem og ser, hvordan tigeren er på vej op i et klatrestativ efter børn, der har gemt sig på legepladsen. Han skyder efter tigeren. Skuddet er en forbier. Den vender sig imod ham og springer på ham. Han når at få affyret et skud på klos hold, og denne gang er det en træffe. Skuddet rammer så godt, at det dræber tigeren, som lander død ved ham. Imens kommer der fra Tigerhuset en af disse mærkelige oplevelser, hvor det er som om et hjerteslag springes over, og pludselig ringer alle mobiler i området.

Angelo ser de fire mafiafolk forsvinde fra Tigerhusets indgang, og han kan snart vove sig ind. Her finder han Siobhan dødeligt såret, og han finder, at nogen har drejet Agis hoved 180 grader. Han giver Siobhan førstehjælp, og hun begynder at komme sig. Imens Jean-Baptiste op. Han samler en pose kokain op fra tigerburet, og han indsamler Agis kamera, pung, nøgler og håndtaske. Derefter haster de tre agenter sig fra stedet, og de forsvinder i det kaos, som de mange flygtende parkgæster har forårsaget.

Med Agis ejendele og tidligere hacking af hendes mailadresse, finder gruppen frem til den lejlighed, som hun har brugt som midlertidig safehouse. Her slår de sig ned, og Angelo ringer til en gammel kontakt, Doktor Nimrod Z. Doktoren er til sit barnebarns fødselsdag, men han kommer om aftenen med sin slidte gamle lægetaske rummende oldschool sovjetisk medicin til olympisk doping. Efter den behandling er Siobhan oppe og klar til kamp igen (vi ser her systemets Networking skill i brug, hvor Angelo spenderer point fra sin Networking pulje til at bringe en NPC i spil, som har de ressourcer, gruppen mangler).

Imens får Jean-Baptiste gravet ned i hendes oplysninger (investigation skill – auto succes). Han finder to primære sager. Til dels er der et facilitet, som fungerer som Lisky Bratvas menneskesmuglingshub nær den rumænske grænse, som er en tidligere sovjetiske våbenfabrik, men nu bruges til menneskesmugling, blandt andet til prostitution, men også til Dragovir. Den anden oplysninger om et møde mellem den serbiske mafia og Lisky Bratva om deres forsatte samarbejde. Mødet finder sted på den serbiske restaurant Den gyldne kalv nær Debrecens centrum. Mødet er om fire dage.

Om aftenen går Angelo ud for at hente gruppens ejendele fra deres hotelværelser, men han finder at politiet overvåger hotellets hoved- og bagindgang (investigation skill – auto succes). Han finder derfor nyt rent tøj i en tysk discountforretning i stedet (vi googlede lidt frem og tilbage. H&M var en mulighed, mens Primark ikke er det, men så konstaterede vi, at kæden Kunde ist König var at finde i Ungarn i 2012). Om morgenen går han ud for at hente forsyninger, og her kommer han hjem med en avis om gårsdagens tragiske rædsler. Her fremgår det, at politiet eftersøger tre personer, to mænd og en kvinde, for gårsdagens tragedie, og der er grynede overvågningsfotos af Angelo og af Jean-Baptiste, som dog kun ses fra ryggen (politiet er korrupt, gruppens Heat-værdi stiger til 5, og Lisky Bratva har formået at sende et signal om, hvordan det går deres fjender. ).

Med de oplysninger beslutter agenterne sig for at skjule sig tre mere i Agis lejlighed, hvorefter de vil sabotere mødet på Den gyldne kalv for at stække deres fjenders ressourcer.

Her stopper dagens spil.

Bemærkninger

Night’s Black Agents er stadig godt til heists, actions og at få karaktererne til at se professionelle ud. Når man først er inde i rytmen med at dele oplysninger ud til spillerne for deres automatisk succesfulde efterforskningsfærdigheder, så glider det egentlig ret fint. Der er en vis naturlighed over, at agenterne er så seje, og selvom man nogle gange er fristet til at bede om terningkast for det ene og det andet, fungerer det fint med auto-succesen, fordi det overlader valgene generelt til spillerne (f.eks. skulle Angelo snige sig forbi politiovervågningen af hotellet eller gøre noget andet?), og det hindrer at agenterne synes inkompetente (Angelo ikke bemærker overvågningen, og derfor bringer gruppen i problemer). Samtidig betyder det også, at agenterne gør ting, selvom spillerne ikke spørger til det (Angelo bemærker politiets overvågning, selvom spilleren ikke har spurgt til det).

Næste gang kommer vi sandsynligvis til at se en ny spændende vinkling på sagerne, hvor gruppen beslutter sig for, at i stedet for at observere og kortlægge deres fjenders planer (som f.eks. i Dragovir), så vil de i stedet agere aktivt og ødelægge fjendens planer. Det bliver også spændende at opleve.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Night’s Black Agents – The Zalozhniy Quartet del 5: Cocaine Tigers

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: