Fading Suns – husregler og nye regler

Vi er godt i gang med at spille Fading Suns i sin nyeste iteration fra Ulisses Spiele, som udover at være nyeste version også har den oprindelige skaber af spillet med ind over designet.

Fading Suns har aldrig været kendt for at være et godt og solidt regelsystem, men i sin nuværende udgave fungerer det bedre end før, men der er enkelte punkter, hvor systemet ikke synes fuldt ud stress testet, og vi har derfor introduceret en række husregler til at få spillet til at forløbe bedre. Ydermere er Fading Suns en stor setting, og der er altid plads til at introducere nye spilelementer, og vi har derfor en nye ting til spillet.

Læs om kampagnen her: Translatio Sancti

Husregler

Eskatoner: Celestial Alignments Charism

(Beskrevet på side 300 i grundbogen)

Hvis evnen bruges til at flippe en Critical Succes til et dårligere resultat, kan det ikke ændres til at være en failure eller en critical failure. I stedet ændres det fra Critical Success til Success.

Vi opdagede at effekten af denne evne er betydelig. Den kan omstøde en Critical Succes, som i forvejen er svær nok at opnå (5% chance), og særligt fra Theurgy 5, hvor man kan justere et resultat efter terningkastet med -2, -1, +1 eller +2, er evnen til at manipulere resultater drastisk.

Banking Victory Points

Når Victory Points overføres til en spillers bank, gøres det i forholdet 2:1 (og ikke 1:1). Når en spiller genererer VP, kan de fastholdes indtil starten af spillerens næste tur, hvorefter de kasseres eller smides ud.

Vi indførte denne i episode 17 med positive resultater.

Udskiftning af perks

Perks, som ikke kommer i spil, er døde perks. Ved XP uddeling kan en perk, som ikke kommer i spil, skiftes ud med en anden perk.

En relativ standard husregel, som generelt er ved at snige sig ind i flere og flere spil. Generelt går det på, at der er ingen grund til at spillere har spildt feats, talents etc. på ting, som ikke kommer i spil.

Nye spilelementer

Skt Marinas velsignelse (perk)

Class • Ability • Preconditions: Medlem af Skt Marinas gilde, oplevet en Skt. Marina vision eller mirakel.

Du kan anmode helgenen om en intervention.

Benefice: Once per act, by uttering a prayer (as a primary action) to Saint Marina while vowing to live up to their ideals, you can convert VP in your cache or bank into wyrd points: 3 VP per 1 WP, up to a WP limit of your Faith. If your Faith is 5, you can convert up to 15 VP into 5 WP. You must, however, behave for the remainder of the act in accordance with the saint’s ideals. Should you break that vow, you become Penalized as an enduring state.

St. Marinas code: Værne om ’Søens & rummets’ folk; værne sagesløse med sit legeme; afstå fra skydevåben.

Skt Kirks velsignelse (rite)

Kommende. Et eskatoner-rite til at påvirke kunstige intelligenser, tænkemaskiner og golems.

Two-Weapon fighting (perk)

Class • Ability • Preconditions: Noble or Brother Battle or Duelist or Pirate and the proper weapon capabilities

You can use a melee weapon in both your primary hand and off-hand to gain an extra attack.

Benefice: When attacking with a melee weapon in your primary hand and your off-hand, you can make an attack with the off-hand melee weapon instead of taking a movement action that turn. Unless you have the Ambidextrous perk, your off-hand melee attack is unfavorable.

[OBS. muligvis skal der en formulering ind om, at sekundære våben kan maksimalt have en vis størrelse eller STR requirement, så folk ikke har et slagsværd i hver hånd; muligvis skal der også formuleres en undtagelse til voroxer, som har fire arme – skal de f.eks. kunne kæmpe et tohåndsvåben med det ene sæt arme og med et ethåndsvåben i den overskydende hånd]

Der er en perk for at kæmpe med to skydevåben (Two-Gun Fighting), der er en Perk for at kæmpe med nærkampsvåben og et skydevåben (Armed to the Teeth), og der er en Perk for at kunne bruge begge hænder (Ambidextrous) – som forbedrer effekten af Two-Gun Fighting og Armed to the Teeth. Ydermere er der Drox-manøvren under Martial Arts: Graa (side 211), som lader voroxer bruge en ekstra arm (de har fire i alt) til at foretage en ekstra action). Der er imidlertid ikke en evne for at kæmpe med to nærkampsvåben (sværd og daggert feks), som derfor forsøges introduceret her. Primære designelement er action økonomien og prisen for mængden af actions; umiddelbart er prisen, at man mister sin move action for at kunne lave et unfavourable attack. Vil en vorox med Two-weapon fighting, Ambidextrous og Drox kunne lave tre angreb (højre hånd, venstre hånd, anden højre hånd)?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.