De Daemonum Operatione: massalianske kættere og jobs sønner

Michael Psellos (1018 – ca. 1078) var en byzantinsk historiker og filosof, der i sit værk De Daemonum Operatione berettede om de kætterske massalianere, der havde slået sig ned i Thrakien. Massalianerne eller “De bedende” eller “entusiasterne” var en asketisk, anti-klerikal, pietistisk sekt, der mente, at der i ethvert menneske fra fødslen bor en dæmon, og at denne dæmon ikke kan fordrives med en almindelig dåb. I stedet var stedet krævedes lange, ihærdige bønner og en åndelig ‘dåb ved ild’. En massaliansk mystiker skulle kunne opnå en særlig tilstand, hvor dæmonen kan fordrives, og mystikeren kan i stedet blive vært for Helligånden, og han kan fremover se den hellige treenighed. Fyldt med Helligånden ville mystikeren ikke længere have behov for sin asketiske tilværelse, og denne vil kunne vende tilbage til den almindelige verden, men uden fremover at synde. Massalianerne blev ofte anklaget for amoralsk opførsel.

Massalianerne menes at dukke op i Mesopotamien, og mod slutningen af 300-tallet havde de spredt sig ind i Syrien og Lilleasien. I 400-tallet skulle de have spredt sig helt frem til Armenien. Siden blev de forfulgt, men eksisterede stadig frem til 600-tallet i Syrien.

Enden på Mortal Coil

Så fik vi nok af det. Token-systemet i MC er på papiret fascinerende og mægtigt fristende, men det fungerer bare ikke ordentligt, og det passer ikke ind i vores spilstil. Selve faktum-systemet er den seje ting ved MC, og den del vil vi gerneholde fast ved. Så planen er, at smide MC-reglerne ud, og bruge The Shadow of Yesterday (2.udg)-reglerne (1.udg) med faktum-systemet som add-on.

Shadow of Mortal Coil

Troels har startet følgende tråd på Forge op om konverteringen af MC til TSoY.

F.eks. kommer Carl von Erzwald sandsynligvis til at have følgende nøgler:

Key of Fooling Fools (Drama, ny)

1xp: Snyde en person, så tåben skades af det

2xp: Snyde en person, så tåben konfronteres med sin tåbelighed

5xp: Tage en stor risiko for at udføre svindel

Key: Grådig efter indsigt (Motivation, ny)

1xp: Opnå indsigt i trolddom, skæbne eller sjælelige anliggender

3xp: Opnå samme ved at bringe ofre eller løbe stor risiko

Key of Unrequited Love, for Beatrice (Drama, species section om mennesker), Von Erzwalds bløde punkt.

Key of the Vow (Drama), Von Erzwald har svoret, at Alex Persson skal straffesfor sit forræderi, så længe Carl lever.

Dagens begivenheder

50) Flashback: Efter at Victor og Jeramy er skiltes, men inden Victor er draget af sted til Basra, har han en samtale med William LaCroix om engle. En kort snakkescene.

51) Herefter følger vi Victors ankomst til Istanbul, hvor han drager om i gaderne. Lars og jeg skiftes til at fortælle hans færd. Victor søger efter Biens bog, og besøger en lang stribe af boghandlere, indtil hans søgen fører ham til en kirke, som tiden har glemt. Inde i den øde kirke finder Victor en frise en rose. Victor i åndeform føres ned i et kammer af knogler, hvor han på en piedestal finder Biens bog.

LVI) For at fjerne Biens bog fra Rosenkirken skal man efterlade en del af sin sjæl/menneskelighed, men det kan genvindes. (Morten)

Victor efterlader en del af sig selv, og stiger op af en lang stentrappe, hvor langsomt tager sin fysiske form på sig igen.

52) Da Victor er kommet tilbage i kirkeskibet, ankommer netop en række køretøjer udefor. Pæne, unge mænd i nydelige jakkesæt og med kraftige lygter trænger ind i kirken. Det er Jobs sønner, der er ude efter Biens bog. De forfølger Victor op i kirketårnet, hvor de konfronterer ham.

Victor manifesterer sin himmelske magt (faktum XIV), men Jobs Sønner trækker da Sankt Mikkels tårer, som de har en lille glasflaske, frem.

LVII) Sankt Mikkels tårer standser engles evner, og kan kun bruges af rettroende kristne, men kun så længe tårerne ligger våde på englens hud. (Morten)

Victor flygter herefter op i toppen af kirketårnet, hvor han kaster sig ud af klokketårnets vindue.

LVIII) Victor kan ikke dø før Dommedag, men han kan stadig tage skade, og hvis Victor undgår døden, skal en anden betale. (Lars)

Victor styrter ud af tårnvinduet, rammer hårdt jorden, og i nærheden falder en husmor død om.

53) Nede på gaden kommer Jobs Sønner rendende efter den forslåede Victor, men netop som de to mand skal kaste sig over ham [køber Kristo fortælleretten med sin powertoken], og den ene slår den anden ned, for derefter at afsløre sig som ingen ringere end Jeramy Matters. Men hvordan er Jeramy havnet her?

54) I mellem tiden introducerer Carl von Erzwald den unge William Lacroix for kunsten at tage form som en fylgje, og indvier William, så han kan skifte form.

55) Efterfølgende prøver Josie at fange William, så hun kan opretholde sin aftale med Ba’alath Gebal. Josie og William mødes, da Josie lokker William i sin fylgje-form (en schæfer) til sig.

LIX) Navnet er tingen for alle magiske formål, men man kan skifte navn ved at ændre sin personlighed (udskifte en passion). (Anne)

LX) Hvis folk ikke er tilstrækkeligt forberedte, kan man fange deres navn, men det kræver en konflikt. (Anne)

LXI) Når man er på hjemmebane i drømmekonflikter, så får man en +2 bonus til konflikten, men andre har altid valget at vågne op (og derved undslippe konflikten). (Morten)

Der udspiller sig en konflikt mellem Anne og Karen. Det lykkes Anne at vinde sin konflikt, og derved fange Williams navn, men Karen har tilsvarende succes med sin konflikt, og William opdager tyveriet, og får trukket Josie over i sin drøm. Herefter skændes de to, men Josie vågner op. førend William kan gøre noget ved hende.

56) Flashback A) Tilbage i Prag under Kejser Rudolf d. II (1552 – 1612) mødes Christian Rosenkreutz og Nicolas Flamel i en synagoge, hvor de skændes om den rette vej. Nicolas vil det alkymistike bryllup, og skal derfor have en tekst af Christian, mens Christian vil tilkæmpe sig en ende på det hele. Nicolas indvilliger i, at fremskaffe 6. og 7. mosebog til Christian, men synagogen stormes førend Nicolas får opfyldt sin del af aftalen.

Flashback B) Kort tid forinden Victor træder ind i Rosenkirken i Istanbul, opsøger Nicolas Flamel Jobs Sønner, hvor han mødes med Christian Rosenkreutz, der forlanger at få 6. og 6. Mosebog. Netop som Flamel ankommer, er en række af Jobs Sønner på vej ud af døren medbringende en lille flaske med Skt. Mikkels tårer.

(Flamels mål er at transcendere, hvilket involverer anvendelsen af guld på nano-niveau. Han har brug for to energikilder – en åndelig, som er Perenelle/Jennifer, og en materiel, som måske er Jeramy?)

57) Flashback: I tiden efter at Jeramy og Victors veje er skilte, men førend Jeramy undsætter Victor i Istanbul, hænger han ud på en pub i London med sin gode ven Harryson, der forsøger at lokke Jeramy ind i en “motorcykelklub”, der ledes af Den Gyldne Mester. Midt i det hele dukker en mystisk pige op.

LXII) Børn af guder, der har erkendt, hvad de er, kan manifestere sig, hvis de ønsker det, men når de gør det, så slår det ud på den “okkulte radar”. (Kristo)

Hun kalder sig Tina, og hun lokker Jeramy væk fra Harryson, og afslører, at hun er en menneskedatter af den keltiske gudinde Convertina. Hendes mål er, at få Jeramy til at kende sig selv.

58) Fortsat flashback: Tid senere kommer Jeramy gående langs gaden, da en varevogn kører op på siden af ham, og maskerede mænd kidnapper ham. De afslører sig, som værende Massalianske Kættere. De kører Jeramy ud til et øde beliggende varehus, hvor de binder ham til en stol, og de vil bede for ham.

LXIII) De massalianske kættere kan manifestere de “ting”, der er i folk, som var det en slags dæmon, men de kan ikke kontrollere dæmonen. (Morten)

Kætterne begynder at bede for Jeramy, og hans vrede begynder langsomt at manifestere sig som en dæmon. Vil Jeramy undslippe kætterne og kontrollere sin vrede, eller vil vreden få overtaget, og få Jeramy til at begå forbrydelser?

Vi valgte her at stoppe spilgangen, og at udspille konflikten med TSoY-reglerne næste gang i stedet for at anvende MC-reglerne.

Status på magic tokens

Troels 11, Thomas 14, Karen 14, Anne 15, Lars 13, Kristo 14, Morten 26

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “De Daemonum Operatione: massalianske kættere og jobs sønner

  1. Uh, sweet! TSoY er (i hvert på papiret) et dejligt enkelt og alligevel dækkende system. Det ville være mit første valg til pulp fantasy, tror jeg… Glæder mig til at høre om jeres erfaringer med det.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: