[Transhuman Space – ensemble] Safari i Nairobi

Her følger tredje og sidste del af ensemble-spillet.

Det er aften nu og solen er lige gået ned
Vi har lige slået lejr på savannen et sted
Bwana Bwana, store kriger, han har lagt sine våben
Sidder under sit moskitonet med teltdøren åben

Safari, safari, safari

Ser de indfødte ved bålet og tænker: Hvornår?
har han følt sig sp ensom og helt udenfor ?
Der er ikke mere guld at hente, ikke mere vildt at skyde
Kun sin egen drøm om fælleskab tilbage at nedbryde

(Gnags: Safari)

Vores spilgang blev noget anderledes denne gang, da vi måtte undvære Kasper og Anne, og i stedet havde en ekstra gæst i form af Anders fra Århus, der gav en hånd med at få spillet alle rollerne. Dette er den sidste gang ensemble-spil. Næste kapitel kommer til at have helt andre temaer.

6. akt: Den grinte de meget af den aften ude ved savannen et sted

6a) I hotellets fitnesscenter på 12. etage træner skraldemændene. Daniel Mbeki var om natten ikke at finde ude ved nationalparken, og de tre skraldemænd måtte vende tomhændede hjem (uden Anne valgte vi at springe denne scene over). Nu træner de, Hu, Oskar og Charles i centret, hvor også Tariq træner. Det er en genopfriskningsscene for Hu og Tariq, mens scenen er en konflikt mellem den provokerende Charles og Oskar, som vil forsøge at forhindre Charles i en boksekamp med Tariq. Oskars forsøg på at holde Charles hen ender med, at Charles flygter ind i sin VR-virkelighed.

6b) Imens er Noot og J.T. Mitchell ude på savannen, hvor Noot interviewer J.T. om hans holdninger til, at man vil sætte bioroidedyr ud blandt nationalparkens naturlige dyrebestand. J.T. ser ingen problemer i dette, da f.eks. genmanipulerede ekstra-aggressive løver vil gøre sporten Lion Cuddling endnu mere spændende, altsammen noget som J.T. under interviewningen af Noot beretter om til sit slinkpublikum. Derefter farer han hen over sletten og snupper en løveunge op, og begynder at nusse den.

6c) Oppe på taget af hotellet mødes Hu og Oskar. Oskar har en meget alvorlig samtale med Hu om hans misbrug, og Hu indvilliger i at søge behandling og opgive de stoffer, som han bærer på sig. Det var en forfriskningsscene. Scenen kommer af, at Martin meddeler, at han gerne vil sælge Hus Misbrugsmeme, og det kræver en eller anden form for legitimering. Niels har til gengæld valgt et meme, hvor hans karakter tager sig af de andre. Derfor tilbyder Niels Martin at spille denne scene, hvorefter Martin kan sælge Misbrugsmemet.

6d) Imens har stormjægeren Paula et møde med Hansi i hans kontor ved byggepladsen til Rumelevatoren. Hun er kommet for at meddele, at hun er klar til bestige “Bønnestagen” og opsamle vejrinformationer (og foretage et basejump ved samme lejlighed). Hansi er opfyldt af sin chauvinisme og vil ikke lade en “aussie” bestige hans pragtværk. Det kommer til et vældigt skænderi mellem de to, hvor Hansi blandt andet hiver sin EMP-hammer frem, der ved at blive hamret ned i ting udsender et EMP-felt, så den er ekstra effektiv til at smadre teknologi. Hansi udvandrer fra sin kontor og tilkalder sikkerhedspersonalet, hvorefter Paula stikker af.

7. akt: Afrikas Diamant, Afrikas Dronning

7a) Ude i nationalparken har Gibson Thureau slappet af med lidt fritidsvandalisme. Med en kæmperiffel har han skudt safarishells ned (fjernstyrede robotter udformet som gribbe, som turister i det lokale turistcenter styrer rundt, så de via VR kan opleve parken tæt på uden at forstyrre dyrene). Kimbo og hans makker er kommet på sporet af Gibson.

Kimbo dukker op og med sin stemmeboks beordrer den Gibson til lade sig arrestere, men Gibson stikker af på sin superletvægtsmountainbike. Det bliver til en lang og hektisk jagt gennem bushen, hvor Kimbo bruger sine genetisk forstærkede benmuskler og forstærkede duftsanser til at jagte Gibson, der anvender sin uplink til hele tiden at kunne køre den mest optimale rute gennem landskabet. På et tidspunkt får Kimbo trængt Gibson op og konfronterer ham. Med sin optimerede angstferomoner, som Kimbo normalt bruger i forhør, skræmmer Kimbo Gibson, der fyldes af stor rædsel, og en mørk plet spreder sig hans bukser, men samtidig med brager kuglerne fra riflen af sted, og en stor plamage spreder sig på Kimbos brystkasse.

Takker være nanitter i Kimbos blod begrænses blødningen, og Kimbo kan stadig stå. Den forsøge at standse Gibson, men denne gang brager en salve løs fra hans våben, der via teleskopteknologi har ændret sig fra at være en kæmpe snigskytteriffel til at være en kort, kraftig riffel. Benene bliver skudt af den stakkels Kimbo, der efterlades som en blødende klump hund i bushen, mens Gibson stikker af. Kort efter ankommer James og undsætter sin dødeligt sårede kollega.

Dette var en lang og intens konflikt, hvor Fremtidens Gave (mekanik, hvor man fortæller fremtidig teknologi ind i scenen for at hente bonusterninger) blev brugt meget, foruden at der blev købt en masse færdigheder og teknologi for al den XP, der var optjent via de mange ensemble-scener. F.eks. åbnede Niels med at købe angstfremkaldende feromoner til Kimbo, mens Peter købte riflen og en kampfærdighed til Gibson for at legitimere hans “lerdueskydning”.

Da konflikten er afgjort, sælger Niels Kimbos ensemble-meme, og Kimbo er således ude af fortællingen.

7b) Andetsteds ude på savannen står Mikkel og maler med sine smukke vandfarver. Over ham flyver en grib og en falk. Inde på turistcentret sidder de tre skraldemænd sammen med livvagten Monty Hanson. Skraldemændene har været ude med Safarishells over nationalparken eskorteret af Montys Falkeshell, men deres Safarishells er blevet skudt ned af Gibson og kun Hu har sit shell intakt. Da han er ved at blive eskorteret tilbage til basen, får han øje på Mikkel, der er ved at male, og stadig bitter over Mikkels behandling af ham, dykker han ned for at stjæle Mikkels pensel. Det går ham skidt, idet Mikkel per refleks griber ud og kommer til at fange fuglen.

7c) Tilbage på turistcentret har de tre skraldemænd opgivet at lege mere med Safarishells, og de begiver sig over til stedets pettingzoo, hvor man kan få lov at klappe på dyr og des lige. Imens er Monty Hanson gået ud på centrets parkeringsplads, hvor Tariq venter på ham. Endelige skal det afklares.

Langt om længe kommer den konflikt vi har ventet på. Niels har alle dage fremhævet Montys solbriller som et særligt tema. Derfor virker det så meget mere potent, da Monty smider brillerne fra sig på jorden. Peter samler op på den information, Niels fremlægger, og derfor anvender han brillerne som deskriptor i konflikten, som efter en enkelt runde verbal snak skifter over til en meget, meget kort konflikt, da Peter ruller fænomenalt godt med terningerne.

Monty, der alle dage har båret solbriller, smider dem på den støvede parkeringsplads. Så springer han frem, imens hvirvler Tariq rundt, knivene springer hun af hans hænder, og med en fejende bevægelse samler han solbrillerne op, hamrer titaniumstellet ind i nakken på Monty og lader sin kniv skære ned mellem kraveben og hals, hvor den rammer en særlig bioroidenerve, som lammer Monty. Så bliver der stille på parkeringspladsen.

7d) Ved et hul i sikkerhedsværnet omkring Bønnestagen mødes Paula og J.T. Mitchell for at dyste. Hvem kommer højest op hurtigst? De spænder af sted og begynder at klatre løs. Højt oppe opgiver Paula og springer ud, og lader sin rygsækglider bærer hende ud fra Bønnestagens område igen altimens hun indsamler vejrdata. J.T. Fortsætter et stykker op endnu, inden han basejumper og lander uheldigt hårdt.

7e) Skraldemændene er i lufthavnen. Daniel Mbeki nupper sig en Mooh Cola ved automaten. Tariq tjekker ud, han har en kæmpe metalkiste med sig. James Wamese følger en ambulance-cyber shell gennem lufthavnen, som Cassandra opdager rummer den lemlæstede Kimbo. Kimbo er blevet pensioneret fra politiet, og James har taget ejerskab over ham. Sammen vil de til LA., hvor en førende læge vil kunne vokse og transplantere nye ben til Kimbo. I baggrunden kommer J.T. humpende med sine krykker. I baggrunden lister Gibson rundt.

Hermed sluttes cirklen, som begyndte med skraldemændenes ankomst til lufthavnen.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: