[gratis rollespil] Alle de mange godter

Alle disse dejlige gratis rollespil, der ligger på nettet. Der er mange af dem, som det er absolut værd at se på. Nogle gange har spillet bare det rigtige miljø eller spilverden, andre gange har spillet den rette ide eller en mekanik, som det absolut er værd at låne over i andre rollespil.

Nicotine Girls af Paul Czege inspirerede mig til lektielæsningsreglen i min D&D-kampagne, som har været et værdifuldt værktøj til at rollespille små scener, der er med til at udvikle spilpersonerne.

Kilder til de gratis rollespil

Indie-Awards – Best Free RPG (hvor jeg samlede linksne her for 2007)

I arkivet kan man finde de tidligere vindere, og en tur rundt på nettet med en af dine yndlingssøgemaskiner (google, cuil etc.) skal nok hjælpe dig til at finde dem.

Play this thing

Anmeldelser af brætspil, rollespil og computerspil med vægt på spil, der er gratis og lige til at hente ned. F.eks. er der en anmeldelse af Enoch, der i stil med The Shadow of Yesterday deler XP ud for at være sine holdninger tro og for at sætte livet på spil for dem.

Bleeding Play

Hvor jeg f.eks. har fundet Geiger Counter, som jeg mildest talt synes er en supersej måde at spille Alien, Sunshine eller zombiehorror i stil med rollespillet Shock. Med Geiger Counter kan jeg spille en mareridtshistorie om Imperial Guards fanget på en jungleplanet med en Tyranidhær.

1km1kt (1000 monkeys, 1000 typewriters)

Her kompileres der også små fine rollespil. Der er nogle perler imellem de mange spil, og der er som regel en eller anden lille perle, der er værd at grave frem. En perle er f.eks. Sovereign, hvor man spiller “Krigerelite” i en fantasy-verden, og hvor ens force betinget af, at man kæmper for Kejseren (og helt klart et af dens slags rollespil, som jeg ville anvende til f.eks. at spille en episk udgave af The Emperor Wars i Warhammer 40k).

Den skandinaviske scene

Nu må man endelig ikke glemme to store kilder til rollespil herhjemme: Alexandria og Projekt R’lyeh. Herefter vil jeg straks haste videre til vore broderlande, og udvælge to spændende kilder til rollespil.

I Sverige har vi nogle jävla avantgarder, som både kompilerer deres værktøjer, og deres scenarier.

I Norge finder vi Imagonem, der ligger inde med en række skæve scenarier. En anden kilde er Nørwegian Style, hvor Matthijs*, som blandt andet har haft markeret sig på den danske scene med De sultne, blandt andet er aktiv.

For den ivrige læser er der masser af godter derude.

Har jeg overset et link? Det har jeg nok, og du må meget gerne komme med det.

*) (der er i gang med at lave æblecider ifølge hans blog – jeg vil anbefale svovltabletter og cidergær eller champagnegær i stedet for at vove mig ud i en vildgæring, og så vente et par måneder)

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: