[Mouse Guard] Forår i Sommerskoven

Jeg har påbegyndt en mini-kampagne med tre fjerdedele af crewed fra min spiltest af Mouse Guard. Efter spiltesten konstaterede vi, at vi måtte have mere, og det er så det, som vi begynder på her. Jeg har forberedt en lille historie, der kan strække sig henover en håndfuld spilgange. Det er ikke nogen stærkt låst fortælling, men snarere en overordnet problemstilling, som skaber en serie af problemet, som musene skal forsøge at løse.

Jeg vil offentliggøre del for del af scenariet på MG-wikien for dem, der måtte have lyst at gøre brug af materialet: Mouse Guard-wikien.

Men nu til de indledende runder.

Museværnets fornemste

Som udgangspunkt består gruppen af tre spillere, Monica, Peter F. og Nis, men der kommer muligvis en fjerde mand på. De lavede de følgende tre spilpersoner.

Cale – charmør og pigebedårer, pelsen er hvid, og kappen er rød. Fyldbyrdig musevagt, der har været på flere missioner med patruljeleder Sloan.

 • Belief: A Guardmouse never backs down no matter the danger
 • Instinct: I’m always fit for a fight

Sloan – egenrådig og noget af en slyngel, men det kan også ses på hans røde pels og rustrøde kappe. Patruljeleder, der ofte får de skidte missioner, da hans fjende er magistrat Brand, der har overbevist gardens matriark om, at det netop er den type missioner, som Sloan egner sig bedst til.

 • Belief: Jeg ved bedre end loven
 • Instinct: Har altid øje for flugtveje

Hannidy – ung og troskyldig, blond pels og endnu ingen kappe. Fløjlspote, og faktisk et år for ung til at være på patrulje, men hans mentor, farbror Angus, har bestukket Sloan til at lade Hannidy komme med.

 • Belief: En mus skal slås for andres frie valg.
 • Instinct: Spidser altid ører

Processen med at lave spilpersoner er forholdsvis let. Man tager det trin for trin, vælger de forskellige færdigheder og karaktertræk, besvarer spørgsmål osv. Det gode ved processen er, at man udvikler rollen, mens man laver de spilmekaniske elementer. Nogle stats er f.eks. betinget af ens ageren og ens livssyn, og selvom man formeldt set kan optimere sine svar, så bliver det et spørgsmål om man vil spille en karkater, der er kommet med netop hine svar. Karakterernes konturer sprang således frem, mens man valgte færdigheder. Dette skyldtes at valget af færdigheder var ofte knyttet til diverse kulører: Færdigheden, dine forældre lærte dig, færdigheden fra din hjemby, færdigheden fra din mentor etc.

Det er ikke fuldstændigt unikt for Burning spillene, men det fungerer godt, og det er gjort konsekvent.

Hvorledes første episode gik, kan du læse om i et kommende indlæg.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “[Mouse Guard] Forår i Sommerskoven

 1. Hej Morten,

  Dejligt at høre om din MG kampagne. Desværre er linket til wikien lidt defekt – man kan ikke komme ind, hvis ikke man er medlem, og man kan tilsyneladende ikke få lov til at blive medlem. Det er i hvert flad det indtryk, jeg har fået.

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: