[Fredenscon] Burning Wheel: Af med elverens hoved

Uffe kørte en demo, hvor Troels B. og jeg var på jagt efter et legendarisk sværd, og scenariet begynder med fundet af sværdet. Hvem skal have det?

Vi fik afprøvet en bred vifte af spillets mekanikker, og da dværgen ikke havde succes med at tale elveren fra, at sværdet var hans, kastede han sig ud i en kamp med elveren. Troels havde som mål at hugge dværgens sværdhånd af, og jeg havde til mål at eliminere elveren. Det lykkedes allerede under første hug, da jeg akkumulerede alle mine ressourcer, rullede godt og så terningerne eksplodere. Elveren fik en dødelig flænge i sin pande, og med blodet blændende ham svang han desperat sit sværd, ramte dværgens håndled, men klingen gled af på rustningen, og derefter døde elveren med en forbandelse på sine læber.

Burning Wheel er langt lettere at lære, når man allerede har spillet Mouse Guard. MG er således en god intro til BW, da alle systemets kerne-koncepter allerede er lært. Burning Wheel er interessant, og selvom mængden af regler synes lidt voldsom, kan jeg rigtig godt lide flere af de steder i reglerne, hvor der er mere materiale end i MG, nemlig omkring konflikter, hvor der i MG kun er fire manøvrer at vælge imellem, og det er jeg ikke helt vild med.

Næste gang: Burning Empires … tror jeg nok, men skal lige have spillet lidt mere Mouse Guard først.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: