[Ulvevinter] Fimbulfrost – karakterer, trin 3

Trin 3: Vælg færdigheder

I Ulvevinter råder hver spilperson over X almindelige færdigheder (værdi = evne) og Y ekspert-færdigheder (værdi = evne+2). Et færdighedsrul går på, at rulle lig med eller lavere end færdighedens værdi på 1t10. En 10’er fejler altid.

Da man akkumulerer erfaringspoint i løbet af spillet, og da disse bruges til at hæve ens evnetal, betyder det, at man ender med at maksimere sin karakters evner, og man har nået yderpunktet af systemet. Ulvevinter er derfor ikke tiltænkt langvarigt spil, men der er heller ikke tænkt nogen form for exit ind i spillet. Din karakter ender som supermand, men der er ingen afrunding på spillet andet end, at du skifter over til et nyt system.

I The Shadow of Yesterday akkumuleres evnerne også, men der er indbygget en exit-funktion i spillet. Ruller man maksimalt på en maksimeret evne, transcenderer karakteren over i det legendariske (som det skete for os her), og man skal skrive sin karakter ud af kampagnen inden for det næste døgn i kampagnetid. En lignende mekanik kan indføres i hacket, da Ulvevinter er tænkt til kortere kampagne-spil. Ydermere er det værd at have AD&D 1st edition Oriental Adventures i baghovedet her. I OA her hver karakter en Ære-værdi. Denne er betinget af karakterens klasse og baggrund, og den stiger og falder i takt med handlinger gennem spillet, men den giver også fordele, og en række af disse fordele bæres videre til næste karakter, skulle den første dø. Hvis din første karakter omkommer, så “arver” din næste karakter noget af æresværdien, hvilket udløser lækre arvestykker i form af fornemme sværd og des lige. En transcendent mekanik a la TSoY og en æresmekanik a la OA kunne være interessant at have med i spillet.

Med den baggrund vil jeg ikke ændre evnerne til Ulvevinter, men jeg vil i stedet lave en overbygning til evnerne i stedet. Det tager vi op igen i afsnittet om evner og færdigheder. På dette område bliver det let at overføre eksisterende karakterer fra Ulvevinter til Fimbulfrost.

Forrige indlæg: Trin 2: Vælg race og ophav

Næste indlæg: Trin 4: Vælg udstyr

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: