[Delta Green] Groversville-rapporten – del 3

Denne gang er Kasper, Thomas og Anne til stede, og vi begynder spillet efter en kort snak om, hvorledes vi skal koble tingene sammen. Anne og Thomas’ karakterer følger op på Rileys forslag om at besøge en af hans tidligere arbejdspladser.

Imellem tiden er Kasper ret nysgerrig, hvad er der sket, og hvad er situationen? Jeg lader ikke Anne og Thomas fortælle Kasper noget, da jeg gerne vil have det hele forklaret in-game for Kasper og hans karakter.

Briefingen af agent Trevor

Situationen bliver, at agent Sherlock indkalder agent Trevor til et møde i eks-agent Sharps Grønne Boks. Stedet, hvor agent Trevor og agent Tarek havde et sammenstød, der ville noget (S02E05b). Her bliver agent Trevor briefed om de seneste begivenheder, hvilket han tager rimeligt pænt, men de nævner heller alt for ham, og han er derfor med rette noget skeptisk over for dele af forklaringerne, særligt omkring forholdet mellem Riley Wenzel og Elizabeth.

Scenen udspilles af spillerne alene. De tager spillederfunktioner på sig, og beskriver både karakterer og omgivelser og udspiller scenen praktisk taget uden input fra mig. Jeg læner mig tilbage, tager noter og af og til indskyder en bemærkning, hvis der er et navn eller en detalje, som driller.

Briefingen af agent Trevor tager tid, er en forvirrende oplevelse for ham og ganske interessant at følge. Ofte beskriver Anne eller Thomas en note eller en lap papir med obskure noter, som agent Trevor bemærker, mens han bliver briefet. De to agenter, Tarek og Sherlock, har siddet nede i boksen i to dage, og deres særheder spiller ind på deres gengivelse af begivenhederne. De springer ofte detaljer over, refererer hele tiden til ting, der skete senere og så videre, så det tager tid, førend vi kommer til bunds i mysteriet.

Hen mod slutningen præsenterer de enzym-spraysne for agent Trevor, og agent Tarek viser ham sit brandsår, og derefter bliver agent Trevor sprayed. Ingen tegn på infektion.

Missionen

Med accept fra Delta Green samler Trevor og Sherlock deres to celler, men agent Snyde er nødt til at melde fra af ukendte årsager, og de fem agenter tager til Cleveland, Tennessee for at besøge St. Claire-hospitalet.

Agent Sherlock efterforsker hospitalet sammen med agent Sheridan og Trelawney, mens agent Trevor og agent Tarek besøger hospitalet.

I meget af det indledende spil spørger jeg spillerne, om de vil have benspænd på deres rul for at optjene indsigtspoint og lykketræfs. Der bliver indtjent en del point, og de kommer flere gange til deres rette, når de transformerer en crit fumble til en regulær succes.

Data om hospitalet

Hospitalet er bygget af Montauk Ltd. (igen dukker Montauk op) i 1970’erne. Stedet er ejet af fonden Terra Jugend, der er stiftet af tyske læger i efterkrigstiden (langt om længe får vi smuglet Delta Greens nazi-skurke ind i scenariet, men om de når at være mere end en obskur reference her, aner jeg ikke).

Hospitalet blev budt velkommen af det lokale byråd grundet de mange arbejdspladser det bragte til byen, og der blev udvirket en stor cancerforskningsafdeling, som Riley Wenzel var ansat ved i perioden 1981-1985.

Afdeling for krigsveteraner

I nyere tid (omkring 1992) er hospitalet også blevet behandlingssted for krigsveteraner fra ørkenkrigene, og man har specialiseret sig bl.a. i proteser og lignende. Hospitalet har en række samarbejdskontrakter med Blue Castle Defense Contractors, som hyrer veteranerne efter deres behandling (krigsveteraner har vi set en del i flere episoder, f.eks. S01E02, men særligt i forbindelse med Mændene i sort, S01E01b, S01E03b, S01E06a, S01E06b, S02E04, S02E06b, S03E02c).

Det er imidlertid ikke muligt at finde kort over stedet, byggeplaner og des lige.

En sag som grundlag

Agent Sherlock graver desuden en sag frem, der kan bruges som undskyldning for en efterforskning på hospitalet. For et halvt år siden blev krigsveteran udskrevet og for tre måneder siden begik han selvmord. Agenterne opdigter en historie om, hvorledes han var involveret i noget med terror og våben og bruger det som basis for deres efterforskning.

Inde på hospitalet

På overfladen virker det alt sammen harmløst. Der er sygeplejersker og der er krigsveteraner. Der er en smuk park, og en flot bygning. Indenfor er der en smuk indretning, og alt er højteknologisk. Personalet arbejder med avancerede touchscreens, døre er sikrede med håndlæsere og avanceret overvågningssystemer hænger overalt. De har mange midler til deres rådighed på hospitalet.

Agenterne Tarek og Trevor præsenterer sig og beder om en samtale med en læge. De opholder sig en tid i en opholdsstue, hvor de bemærker, at væggene er malet i et abstrakt mønster baseret på indianske mønstre og tegn, da de pludselig begynder at give mening og fortælle om De brummende eller De bevingede – som dog altid kun optræder med kun én vinge – der kommer fra et sted mellem stjernerne. De mystiske Mi-go er tilbage!

Efterforskning

Agenterne får foretræde for en læge, og de prøver at indhente oplysninger, men han vil ikke udtale sig grundet fortrolighed etc. Agenterne får anvist hvor, de må gå rundt og efterforske, og de bliver adviceret om, at hvis man modtager nogle klager, ophører efterforskningen med det samme.

Efterforskningen går skidt grundet uheldige terningslag. Agent Tareks arabiske baggrund gør det helt umuligt for ham at snakke med krigsveteranerne, og han får ikke anvendt sin enzymspray på en eneste patient.

Imens hører agent Trevor en mystisk stemme kalde ham over højtalerne til lokale 327. Derhenne åbner dørens elektroniske lås sig helt af sig selv, og agent Trevor træder ind i præcis den operationsstue, hvor han og agent Sharp lå indlagt (S03E02c). Da han er kommet sig over chokket, får han øje på en Grey (!), som netop forlader lokalet gennem en anden dør. Han følger efter, kommer ind i et laboratorium, hvor han finder et krystallinsk skelet af Jay Atkinson, som var en af de gamle mænd, der blev indhentet af mændene i sort, inden DG nåede at samle resten op (S01E03b).

Herfra kommer han ind i en passage guidet af den mystiske stemme, der kalder ham over højtaleren. Døre låser sig op, og han kommer ind i et sælsomt kammer, der vokset til med svampe og mosser i alskens former og farver – hvilket netop vækker tanke på “svampene fra Yuggoth”, en anden betegnelse for Mi-go og Pluto. En stor, farverig byldesvamp begynder at flække åben med en sygelig, våd lyd og lyserøde krabbekløer – som agent Trevor vagt genkender fra det flyvende væsen han så over skovene i episode S01E06, da agent Sharp forsvandt. Det får ham til at stikke af, og han opstøver hurtigt agent Tarek, da han kommer ud fra stue 327, og de to agenter forlader hurtigt hospitalet. Nye planer skal lægges.

Hvad foregår der på hospitalet?

  • Hvad er sammenhængen mellem Greys, Mi-go, Bio-masse, UFO’er og Blue Castle Defense Contractors?
  • Hvilke flere mysterier venter der inde på hospitalet?
  • Vil det lykkes agent Tarek at få anvendt sin enzym-spray?

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: