Jeg vil gerne lege lidt med systemet, som det ser ud lige nu. Derfor en håndfuld magiske sværd. De magiske sværd i denne sammenhæng forudsætter, at der slet ikke findes sword+1, sword+2, sword+3 etc. I stedet har man enten et legendarisk, magisk sværd eller også har man ikke. Jeg bygger desuden sværdene op på, at der er en lang række magiske ting, som har effekter og som kan ting, som ikke er dækket af spells. Sådan fungerede magiske ting frem til 3rd edition, hvorefter magiske ting i et vist omfang var “spells” indlejret i ting. En tredje vigtig ting er, at sværd ikke er en del af spillets modifier-økonomi, og en kriger på et givent niveau skal ikke have en bestemt type magisk sværd.
(Obs. formuleringen af sværdenes evner kan sagtens skærpes yderligere, men forhåbentlig giver deres effekter mening)
Baron Harkonns duelsværd
Baron Harkonn fra det alphatiske kejserrige var berømmet for sine evner udi at kombinere magi og sværdkunst. Han fik smedet denne fabelagtige klinge, som førte ham sikkert gennem utallige dueller. Hans arvinger var mindre succesfulde, og Baron Harkonns duelsværd har siden vandret gennem mange slagsbrødres hænder.
Sværdets magiske funktioner træder i kraft efter første runde, hvor der kæmpes mod samme modstander: (vælg 1)
A) Flèche: Lav et “udfald” mod modstanderen lige inden denne laver et “udfald”. Du har modstanderens initiativværdi plus 1, således at der angribes lige inden modstanderen angriber
(note: “udfald” er en af initiativ-kategorierne, og den dækker forskellige typer angrebsmanøvrer).
B) Riposte: laver en parade-riposte på modstanderen. Du har modstanderens initiativværdi minus 1 (altså lige efter modstanderen), og du tildeler modstanderen disadvantage/ulempe på dennes angreb, og advantage/fordel på dit eget angreb.
C) Ved et critical hit kan effekten “afvæbne” vælges: Afvæbne slår våbnet ud af hånden på modstanderen.
Ulvetunge
Et tohåndssværd, der tilhørte Helten fra Tærskel, Ivan Ivanovitch, og han brugte det i sine mange kampe mod goblinerne fra Dysterskov i Karameikos. Helten fra Tærskel forsvandt siden i bjergene nord for købstaden Tærskel i jagten på Den skjulte dal.
Ulvetunge er et sværd, der tørster efter sine ofres blod. Når sværdet får færden af sin modstander, øger det chancen for at man rammer sin modstander.
A) Færden af blod: Hvis Ulvetunge rammer forbi en modstander, får man fordel på sit næste angreb mod samme modstander.
B) Blodtørst: Hvis Ulvetunge rammer sin modstander og denne overlever, får Ulvetunge +2 skade på sit næste angreb, hvis det rammer.
C) Ved et critical hit kan effekten “Ulvebid” vælges: Ulvebid vælter modstanderen omkuld, og Ulvebids bruger får både fordel og +2 skade på næste angreb mod samme modstander.
Retebiussværdet
Retebius stiftede det thyatiske kejserriges luftbårne korps af riddere, der med pegasi, griffer og andre flyvende dyr og magiske remedier forsvarer riget. Det siges, han fik sværdet af luftens ånder for sit venskab med himlens heste, pegasierne, og deres ånd hænger stadig over sværdet og hjælper dets bruger.
A) Vingeslag: Et par kraftige spøgelseslignende pegasus-vinger manifesterer sig lige bag klingens bruger, og stormvinden fra vingeslaget skubber alle, der støder op til sværdbrugeren 3m væk, hvis de ikke klarer et Styrke DC 14. Fejler man med 4 point eller mere, slås man samtidig omkuld. Vingeslaget kan aktiveres 3 gange om dagen ved siden af en almindelig handling.
B) Pegasusspring: For et kort øjeblik manifesteres en æterisk pegasus ved sværdbrugeren, og denne fører sværdbrugeren frem i et voldsomt spring. Sværdbrugeren kan springe mindst 3m, højest 15m frem i et langt spring, der fungerer som handlingen stormløb (og har initiativværdi derefter). Pegasusspringet kan aktiveres 3 gange om dagen.
C) Ven med heste og ørne: Heste, ørne og pegasi tager venligere imod sværdbrugeren. Denne har +4 på Charisma checks.
D) Ved et critical hit kan effekten “hestespark” vælges: Hestesparket skubber ofret op til 10m tilbage og vælter ofret omkuld.
E) Det siges, at forbryder man sig imod Retebius’ idealer og venskabet med pegasierne, vil sværdet blive hentet hjem af en ørn.
Valerias’ Sejrsklinge
Skytsudødeligheden Valerias siges at låne sit sværd ud til værdige thyatiske helte og som oftest kvindelige krigere.
A) Bravur: Sværdbrugeren kan påkalde sig Valerias, og sværdbrugeren og alle allierede får et reroll på fejlede Fear checks. Effekten kan bruges 3 gange om dagen.
B) Undertal: Hvis sværdbrugeren og allierede er i undertal, får sværdbrugeren +4 på angrebsrul og critical hits kan opnås på 19-20.
C) Panisk rædsel: Ved et dødbringende hug kan sværdbrugeren vælge at ramme ofret med panisk rædsel i stedet. Ofrets allierede der ser ofret ramt af panisk rædsel, skal lave et morale check eller få ulempe på næste rundes aktiviteter.
D) Ved et critical hit kan effekten “flygt!” vælges: Flygt! tvinger modstanderen til at flygte i rædsel.
E) Valerias er ikke bleg for at tage sin klinge tilbage og lade sværdet forsvinde på mystisk vis, hvis klingens bruger ikke gør sig fortjent til at bære det. Arbejder man imod Valerias’ ellers Kejserrigets idealer, forsvinder klingen.
Orkbider
En slank, bølgende klinge med vage runer på klingen, som knapt kan anes og slet ikke tydes. Designet ligner elverhåndværk, og udførslen ligner dværgehåndværk – og hverken dværge eller elvere enige om, hvis sværd det er.
A) Blåt skær: Når orkbider er i nærheden af orker, lyser klingen blegt blåt. Kommer orkerne inden for 10m lyser klingen stadigt kraftigere.
B) Dværgesværd: I hænderne på en dværg gør orkbider +2 skade.
C) Elversværd: I hænderne på en elver giver orkbider +4 på angreb.
D) Ved et critical hit kan effekten “orkbider” vælges: Hvis modstanderen er en ork, er angrebet automatisk et dødbringende hug.
E) Den frygtede klinge: Orkbider kan genkendes af orker, som frygter klingen. Fremvises Orkbider med selvsikkerhed, skal orkerne lave et morale check eller blive skræmte (enten skal de flygte eller få ulempe på handlinger den næste runde).
Hvilket sværd er din favorit? Har du forslag til andre legendariske sværd fra Mystara?
Mit favoritsværd må jo klart være Ulvetunge. 🙂
LikeLike
Det er også min egen favorit 🙂
LikeLike