[The One Ring] Anden runde – karakterskabelse

Efter en række geografiske relokaliseringer af spillerne i The One Ring-gruppen har vi sammensat en ny TOR-gruppe, og der er nu blevet lavet karakterer. Det tog sin tid selvom processen er ret enkel. Som spilleder var det interessant at følge, og jeg var meget spændt på, hvad spillerne ville vælge. De snakkede frem og tilbage om, hvad de hver især gerne ville spille, og hvordan de skulle dække en bredest mulig vifte af færdigheder og kampevner. Noget af det spændende er at se, hvilke Rewards og Virtues de vælger, da disse er vældigt stemningsfyldte, og der blev valgt nogle interessante evner her. Af en eller anden grund er der noget vældigt stemnignsfyldt over The One Ring, selvom jeg ikke altid kan sætte fingeren på, hvad det er. Muligvis skyldes det bogens lækre billeder og måden, som jeg kan se evner og mekanik klikke sammen på under karakterskabelsen, og måske er det fordi Tolkiens fantasy univers er så behageligt anderledes end D&D-universerne?

Karakterskabelsen

Der er seks kulturer/racer, og hver af dem har seks forskellige baggrunde, og der er seks kald for hver karakter, at vælge mellem. Udover at det giver 216 kombinationer, inden man spenderer point på at customize karakteren, så kan den første del af karakterskabelsen faktisk klares med 3 terningkast: 1t6 for race/kultur, 1t6 for baggrund og 1t6 for kaldet.

I den henseende tager det ikke lang tid at skabe karakterer, men når der skal kigges på hver kultur, og der skal kigges på hver baggrund og på hvert kald, og der efterfølgende skal træffes nogle mindre valg omkring fordeling af skill points mm., og til sidst fås et gratis “level” i enten Valour eller Wisdom, og det udløser enten en Virtue eller en Reward, og der er en hel igen at vælge mellem af både generiske dyder og belønninger og af specifikke for en den enkelte kultur.

Derfor tager den ellers enkle proces tid, da der er mange ting at vælge mellem, og hvert valg har en betydning for karakter.

Lav din egen karakter til The One Ring:

Denne generator er en praktisk lille størrelse til at lave karakterer med, og den giver et indblik i processen.

Vi har nu følgende:

  • Wilderman, der har Faery Heritage som baggrund, hvis kald er Wanderer, og hvis Virtue er at have gode sanser og være meget opmærksom.
  • Skovelver med Noble Blood baggrund, kaldet Warden, og en Virtue, som gør det muligt at kommunikere med alt.
  • Dværg fra Det ensomme bjerg med Eloquent Orator baggrund, kaldet Treasure Hunter og en Virtue i form af Ravneven, så han har en ravn som ven og kan tale med den.

Hvad skal der så ske?

Det har jeg ikke helt fastlagt endnu, da jeg gerne ville se, hvorledes gruppen er sammensat. Ud fra noget af snakken om bordet, og en række stikord som blev foreslået i spøg, har jeg valgt at forsøge at bygge det kommende spil op over følgende stikord:

  • Bjerg
  • Guld
  • Lakrids
  • Et meget højt tårn
  • Får
  • Efterår

Gruppen har valgt Esgaroth, som deres udgangspunkt, og det er her, de overvintrer, når vi kommer til vinter-fasen i spillet. I lighed med Mouse Guard spiller man årstider, og vinteren har en særlig funktion, hvor XP spenderes, og man kan forbedre sin karakter. Rent praktisk begynder vi med efterår, så vinter-fasen er lige om lidt.

Så vores spil begynder i efteråret og sandsynligvis med Esgaroth som udgangspunkt, og så skal stikordene flettes ind i spillet – gerne så mange som muligt allerede i første spilgang. Forslag til stikordenes anvendelse er velkomne.

Om Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast
Dette indlæg blev udgivet i Kampagnedesign, Rollespil, The One Ring. Bogmærk permalinket.

Et svar til [The One Ring] Anden runde – karakterskabelse

  1. Pingback: [The One Ring] Selskabet samles | Stemmen fra ådalen

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.