[Kickstarter] Torchbearer

Så ankom en ny bog til samlingen. Denne gang var det Torchbearer, som jeg har en interesse i qua mit Hinterlandet-projekt (samme grund jeg også har anskaffet mig et eksemplar af Dungeon World, da jeg er interesseret i andre tilgange til Old School-rollespil).

Torchbearer har Burning Wheel, som sin kerne, i lighed med Burning Empires og Mouse Guard. Der er en kerne, som går igen og igen, og som gør det let at hoppe fra Mouse Guard videre til Torchbearer, da så mange regler er let genkendelige.

Men Torchbearer er også en art nytolkning af Mouse Guard, og den fantasy-specialisering mange har forsøgt at lave af Mouse Guard-rollespillet. Karakterarket er en lille “maskine” af interagerende mekanikker, der peger på de områder af spillet, som reglerne beskæftiger sig med. Udstyr og oppakning fylder en betydelig rolle, men det gør lys også – deraf spillets titel – da mængden af handlinger, som der er plads til er betinget af mængden af lys (det modsvarer Mouse Guards missionsstruktur overordnet set).

Stilen i Torchbearer sigter også imod den gamle skole, eller rettere illustrationerne i Advanced Dungeons & Dragons 1st edition, og det er en slags charmerende gensyn at se disse. Selve universet har et sjovt nordisk islet med stednavne som Skogenby, som giver en sjov fornemmelse, når man sidder med en engelsk tekst og nordiske stednavne.

Ih, tabeller! Der er fine tabeller med. Det giver også en sjov Old School-fornemmelse.

Den eneste rigtige svaghed ved spillet er den samme som ved Burning Empires og Burning Wheel, og det er et overvældende regelsystem med utallige regel-moduler, som man skal sætte sig ind og lære at mestre. Det er et regelsystem som kræver en del, eller med spillets egne ord:

Torchbearer is a roleplaying game. And it’s part of the brand of games Burning Wheel HQ has been producing for over ten years. It’s about making difficult choices, and it involves
exploring the world and your character through the game rules and systems.

This is a hard game. It’s not a simple game. There are many moving parts and it’s not possible to experience the whole game in one or even two sessions. If you prefer lighter games, there are many other excellent choices available for you designed by our friends. If you’re ready to sink your teeth into a good game that will reward you for mastering the system over 10 or 20 sessions, this is the game for you.

In the spectrum of BWHQ books, Torchbearer is advanced Mouse Guard. While it’s not as complex as Burning Wheel or Burning Empires, it’s certainly more involved than Mouse Guard or even FreeMarket. (p.4-5)

Pyha. 10-20 spilgange! Hvis jeg spiller hver 14. dag, vil det tage mellem 20 og 40 uger at mestre systemet. Spilles der kun en gang om måneden, vil det tage alt for lang tid. 10-20 spilgange er langt mere end de fleste af minde små kampagner, og kun de større og krævende kampagner har den længde eller mere. Jeg håber dog stadig på at få prøvet systemet og spillet et par gange.

PS. bloggen kan nu følges via facebook: Følg siden og få updates, når der er nye indlæg.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

5 kommentarer til “[Kickstarter] Torchbearer

 1. 10 spilgange? Det er over et halvt års spil for min spilgruppe. Den samme spilgruppe som synes at Mouse Guard var lidt for svært 😀

  Det lyder ellers meget sejt 😀

  Like

 2. Nu fik jeg også løskøbt min af myndighederne, som jeg sidder og bladrer har jeg godt nok lyst at tage det spil på en 10+ kampagne. Men hvor finder jeg spillere der synes masochisme er sjovt? (Og nej, København er ikke et gyldigt svar).

  Like

 3. Ja, det er mit største problem ved Torchbearer (og en håndfuld andre rollespil), det er at finde folkene, der vil sætte sig ind i systemet/verdenen og bruge et halvt år eller mere på at mestre det.

  Like

 4. Om jeg vil bruge et halvt år på at metre det ved jeg ikke, men jeg er altid frisk på at lære nye systemer. 🙂

  Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: