[Kickstarter] Kingdom

Lige ved jul ankom en bonusjulegave, nemlig Kingdom, som var på listen over ting, som jeg har kickstartet. Pdf’en har jeg haft nogen tid, men nu er bogen her endelig, og jeg får læst den slags ting lettere med en bog mellem hænderne end ved en bærbar.

Det er en bog af manden, der bragte os MicroScope, og det er jo et fedt rollespil. I MicroScope følger man en verden, et samfund, et fællesskab over tid – ikke kronologisk, men ved at dykke ned på forskellige steder på tidslinjen, hvor man beskriver tidsaldrer, spiller kritiske øjeblikke, og går på opdagelse og udforsker universer, som opstår, mens man spiller.

I lighed med MicroScope ligger Kingdom op til spillederløst, forberedelsesløst rollespil, hvor der ikke anvendes terninger til at forløse udfald. I modsætning til MicroScope, som handler om et samfund på langs tid, så handler Kingdom om fællesskaber, hvor spillerne har forskellige roller i fællesskabet. Spillerne fordeler mellem sig tre positioner, som de bruger til at udtrykke samfundets ønsker, drivkraften til forandring og følgen af forandringerne.

Med de tre vinkler spillers forskellige scener, som er centreret omkring den korsvej, man har valgt, at fællesskabet er på vej imod, og man udforsker, hvad der sker omkring korsvejen.

Reglerne til Kingdom er ligesom i MicroScope simple, og det meste af regelbogen er anvendt på at forklare, hvorledes de implementeres og hvordan reglerne anvendes til at skabe historierne.

Reglerne kan opsummeres i oversigtsarket, som dækker spillets bestanddele, og resten er en god, solid gennemgang af spillet og dets processer, men nu skal jeg lige have læst bogen grundigt, og så skal der spilles.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: