[Kickstarter] En status over mine kickstartere

2013 blev første år, jeg nød godt af kickstartere. Allerede i 2012 faldt betalinger for projekterne, og det var fristende at lade sig rive med af euforien ved alle de ting, som projektmagere lovede, og alle de ting, man kunne erhverve for få penge, og de ting blev til stadigt bedre tilbud i takt med, at pengene skyllede ind til projektet.

Nogle projekter kuldsejlede voldsomt og efterlod lig vuggende i dønningen …

Der er internet-legender om disse kuldsejlede projekter, der som memetiske spøgelsesskibe rider på de digitale bølger på stormfulde nætter, hvor natteravne i de sene timer på øde fora kan bevidne mastodonterne sejle forbi diskussionstrådene.

Og så er der de andre projekter.

En håndfuld guld
Ni guldbeklædte metalterninger i hånden er bedre end drømmen om en kickstarter …

En af de stærkt ventede var Numenera. Flot, imponerende, spændende, omfangsrig i sit supplerende materiale og sjov at følge fra et rent spilteknisk synspunkt, men hvor fiktionsuniverset skuffede mig, og stolt kom den i havn. Forsinket ganske vist, og det på let provokerende vis, da bogen kom i butikkerne over en måned før mit eksemplar ankom. Baggrunden for forsinkelsen skyldtes delvist en intern miskommunikation hos producent som faldt sammen med et dødsfald i nærmeste familie hos samme, så dele af forsinkelsen er undskyldelig. At bogen i første omgang var gået tabt i posten hjalp ikke, men erstatningen kom i det mindste prompte.

En anden bog suppleret med righoldige mængder af supplementer er Fate-rollespillet, hvor jeg har kickstated mig til en Fate Core og et bjerg af supplerende pdf-bøger. Her er virkelig en ting, jeg ser frem til at spille, og jeg er spændt på at se, hvad Fate kan. Sikkert kom den i havn og uden de mange dikkedarer.

En anelse forsinket men stadig med stabil ankomst var Torchbearer, som er seneste skud på Burning Wheel-stammen. Mere komplekst end Mouse Guard, endnu en indie-tolkning på Oldschool Renaissance-bølgen, og mindre tungt end både Burning Wheel og Burning Empires, er jeg nysgerrig efter at prøve denne fantasy-tolkning af BW-rollespillene.

Tidligere på året kom Tremulus ind. Nysgerrig efter at gå på opdagelse i de stadig mere mangfoldige udgivelser af Apocalypse World-spillene, der jo også rummer Monster Hearts og Dungeon World, så hvorfor ikke en cthulhuid udgave af samme? Imidlertid er listen over spil, jeg gerne vil spille vokset, men tiden jeg har til at spille i ikke, så foreløbigt er Tremulus gledet ned over listen af spil, der skal spilles inden for nærmeste fremtid. Sammen med Tremulus fulgte en håndfuld supplerende pdf’er, mere end hvad der fulgte til Torchbearer, men mindre end Fate og Numeneras proppede lastrum.

Blandt erhvervelserne er teknisk set også Lamentations of the Flame Princess, men den kom ind med drivtømmeret en solrig eftermiddag, da Kristian var flink at videresælge nogle overskydende eksemplarer.

Ikke alle kickstartere er rollespil. En undtagelse er Small World II – dvs. den digitale udgave af Small World-brætspillet, hvor der blev lovet fysiske supplementer som bonus til kickstarteren. Første bonus er kommet ind, og det er Royal Bonus-pakken samt et par tidligere udgivne promo-udvidelser, og der venter en bonus mere, nemlig 6-mandsspillepladen, som ankommer i begyndelsen af 2014. Spillet er desuden ankommet, så hovedgevinsten er i mål, og jeg har allerede tampet spillet en del gange og har haft god fornøjelse af det.

Senest er Kingdom kommet i havn. En erfaren skipper sendte den af sted, og trods et par måneders forsinkelse er bogen kommet trygt (og trykt) frem. Kingdom er et rollespil i stil med MicroScope.

I 2014 venter så to forsinkede projekter. Det første er Alas Vegas, som er mit mest risikable projekt, hvor jeg hverken har fået bog eller pdf, men som er forfattet af manden bag Von Münchausen-rollespillet (og den del boder vel for en syret og anderledes spiloplevelse), men de sidste par statusopdateringer handler om skriveblokader og undskyldninger – men til gengæld er tabet beskedent skulle skibet kæntre.

Forsinket og måske forsvundet i posten er min kickstarter på Girl Genius-tegneserien, hvor kickstarteren blev brugt til at trykke den allerede eksisterende tegneserie, men her er det ikke et spørgsmål om produktet bliver til noget, men hvornår det ankommer. Forhåbentlig snart.

Sent 2014 ankommer mine pt. to sidste kickstartere (men hvem ved, måske kommer der mere lige om lidt eller om nogle måneder?), nemlig Reaper Miniatures kickstarter nr. 2, Bones II, hvor der venter et hav af figurer for alle os, der ikke nåede nr. 1 og derfor har måtte nøjes med at kigge på andres gevinster. Den anden kickstarter er for brætspillet Burning Suns, som er et brætspil om intergalaktiske imperier. Dem er der nogle stykker af i forvejen, Twilight Imperium, Space Empires 4X, Eclipse, Exodus m.fl., og trods min brætspilssamlings habile størrelse og min egen interesse for science fiction, så har jeg ikke denne genre af spil på reolen, og her er en af mine chancer for at få det (og da spillet allerede eksisterer i sin prototype og i en slags print & play, så handler det mest om selve produktionen af spillet). Ankomsten af begge dele er der lang tid til, så først mere om det til efteråret 2014.

Foreløbigt har succesraten været god. Forsinkelser har præget næsten alle udgivelserne, som er sprunget med typisk nogle måneder, men rollespillene har typisk eksisteret som pdf til at begynde med, så der har næsten altid været gevinst med det samme, når noget er blevet støttet. Kun et projekt er i risiko-zonen, og resten synes at være solidt på vej.

Om der vil blive kickstartet mere inden for de næste par måneder vil vise sig, men foreløbigt er det begrænset, hvad der er på radaren – og vil jeg kunne nå at få spillet flere investeringer? Min backlog er lang nok i forvejen.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

3 kommentarer til “[Kickstarter] En status over mine kickstartere

  1. God ide med en recap – ellers glemmer man jo, hvor mange dollars man har ude at sejle 🙂 Jeg er forøvrigt også ombord i Alas Vegas – so far ikke det mest overbevisende projekt jeg har støttet.

    Like

  2. Nej, Alas Vegas er også det projekt, som jeg har ringest tillid til, og hvor jeg har en voksende forventning om at pengene er spildt.

    Men kom glad med recaps. Det er sjovt at høre om folks succeser med deres kickstartere.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: