[Hinterlandet] På eventyr på Con2

Con2 er overstået, og årets hyggeligste con var atter en succesfuld oplevelse. Det er en lille og usædvanlig con med et bredt sortiment af rollespil og brætspil, og en afslappet tilgang til tingene. Det blev afholdt et større folkedanser-live-scenarie, som udstyrsmæssigt var imponerende, og hele ideen med at bygge et live-scenarie op over et danse-arrangement (i modsætning til live-scenarierne, der bruger dans til formidling), så alles ruter krydses, og man kan rende rundt og intrigere.

Imens blev der spillet en masse Hinterlandet. Selv kørte jeg to grupper – og der kørte mere Hinterlandet ved siden af. Jeg fik kørt Tårnet på skrænten en gang mere (del 1, del 2), og det kommer i en endelig version på Fastaval 2014, og jeg fik kørt Den hemmelige have, som jeg kørte i sommers, og som blev lavet til Viking-Con og aflyste HyggeCon. Sidstnævnte blev spillet, da en af spillerne gerne ville unlocke Illusionist mikro-supplementet, og det lykkedes, også selvom det kostede ham hans karakter, en skattejæger, der for sin grådighed blev ramt af en grum forbandelse, der forvandlede ham til en kødædende plante, der kunne fortsætte med at vogte den have, han havde forsøgt at røve.

Mængden af mikro-supplementer er vokset, og det er sjovt at se dem komme i spil hevet frem af forskellige spillere, som i nogle tilfælde ligefrem dyster om at komme til at bruge dem. To spillere besad Penguin brainfood-supplementet, så deres eventyrere var ivrige efter at finde køkkener og spisesale i hulerne, og det før andre fik udforsket stederne. Mængden af ”Gøremål ved fæstningen” (som Nis og Ryan har været med til at lave) er vokset, og det formede en del af spillet omkring missionerne – f.eks. at halvingen havde besøgt heksene for at købe trylledrikke, men endte med et black out, så han var ved at komme for sent til sin mission, og han kom af sted uden nok forsyninger.

Foruden Gøremålene så er Det gode liv-supplementerne blevet introduceret, og de er også fint med til at hjælpe med at forme elementer og hændelser i spillet. Der er kommet en håndfuld supplementer (Ryan har også her været flittig), og de lader spillerne skabe en slags afslutning på missionen. Nogle karakterer har fået elskerinder ved fæstningen, mens andre bygger fortæller røverhistorier på kroen eller bringer ofre til templet. Halvork bersærkeren er glad for slagsmål, så han har spenderet en god del af tiden med at slås mellem missionerne, men senest røg han i kachotten for det og begyndte missionen med blå øjne, knubbede ribben og en løsladelse fra sin celle, så han kom dårligt forberedt af sted på eventyr.

Vi fik set dele af skattejæger-klassen på eventyr, og det fungerer fint, og illusionist-klassen til blev unlocked, men jeg har ikke selv nået at se den i spil.

Den hyggelige Con2 gav mig mulighed for at se Hinterlandet mere i brug, og der kommer en sidste revision af reglerne på den baggrund inden Fastaval, og så skal der ellers skrives scenarier og skabes flere mikro-supplementer.

Tak til arrangørerne af Con2 for en god con, og for de mange glade hinterlandsspillere, der bidrog til at udforske ødemarken og regelsystemet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: