[Synopse] Projekt Særimner – et sted på facebook

Ind tikkede en nyhed i mit facebook-feed, som mindede mig om, at der snart er den udskudte deadline for synopser til Projekt Særimner, og der er noget med tre benspænd, som man skal læse op på. Et sted i Projekt Særimners facebooksides nyhedsfeed er de tre benspænd beskrevet, men jeg fandt det lettere at grave dem frem af Asbjørns synopse, så her er et spontant bidrag fra min side.

The Blues Gamers

Jakob og Elias Blau er et par småkriminelle brødre, der på skift har siddet inde påBluesbrothersmovieposter den åbne, men på Køge-egnen er de kendt som legendariske rollespillere, og da Stevns kommunes borgmester erklærer, at han vil lukke børnehjemmet i Strøby Egede, så man kan bygge en omfartsvej, sætter de to brødre en vanvittig plan i sving for at redde deres gamle børnehjem. På en ‘kvæst fra Gud’ beslutter de sig for at samle den gamle gruppe og en gang for alle gennemføre rollespils-kampagnen, som skal redde deres børnehjem. Med politiet, knallertbøller og den lokale borgmestersekretær i hælene har de mere end rigeligt at se til.

Undervejs vil et væld af kendte danske rollespillere optræde i små cameos, og klassiske rollespilsscenarier vil blive spillet undervejs.

The Blues Gamers er et mash-up af The Blue Brothers og The Gamers. Scenariet er en komedie med satiriske elementer. Spillet erstatter musikken fra The Blue Brothers med uddrag og scener fra kendte con-scenarier, og biroller vil være modelleret over rollespillere, der optræder som cameos. Scenariet er (lettere) politisk i sine satiriske bemærkninger til dansk kommunalpolitik.

Scenariet er relativt traditionelt i sin opbygning med en spilleder, der fører spillerne gennem en serie af scener, hvor spillerne udfylder scenens ramme. Systemmæssigt er der lagt op til fastavalske mode uden et spilmekanisk system. Formmæssigt er det en road movie, hvor to spillere har hovedrollerne som Jakob og Elias, der skal drage ud til resten af deres spilgruppe for at samle den. De andre spillere spiller biroller, indtil deres primære karakterer dukker op i scenariet, når Jakob og Elias forsøger at rekruttere dem. Lykkes rekrutteringen, spiller spilleren nu sin primære rolle i stedet for biroller.

I de enkelte situationer (som når Jakob og Elias kører ind den lokale grill for at rekruttere en medspiller, og medspillerens strenge hustru dukker op), vil der være lejlighed til, at det pludselig “bryder ud i rollespil” (som når det i musicals bryder ud i sang), og man hopper ind i et klassisk con-scenarie midt i en scene, og bruger det ekstra lag i spillet (man rollespiller rollespillere, der spiller rollespil) til at forhandle men også til at genspille et udvalgt øjeblik i et klassisk scenarie (ligesom man i musicals både nyder sangen og bruger den som kommentar til handlingen). Målet er at give spillerne en humoristisk oplevelse men også et blik på andre scenarier (og for nogen et nostalgisk gensyn).

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: