Free RPG Day 2014 – et kig på fire eventyr

Siden 2007 har der været afviklet Free RPG Day. Jeg har ikke selv tidligere haft freelogo2014interesseret mig for dagen eller forsøgt at drage fordel af den ved at anskaffe mig nogle af dens produkter, men for tiden interesseret jeg mig en del for Dungeon Design og at skrive oldschool eventyr, hvor udforskning er i højsædet. Derfor bruger jeg lejligheden til at kigge på nogle af de scenarier, som bliver udbudt i morgen – fire af dem er fantasy-scenarier skrevet til rollespil, der er kloner af Dungeons & Dragons. Det drejer sig om Castles & Crusades, Pathfinder, 13th Age og Lamentations of the Flame Princess, som repræsenterer hver deres tolkning af D&D.

Vil du for resten gerne selv have nogle af de mange gratis rollespilsting? Så skal du besøge din lokale spilforhandler lørdag d. 21. juni.

Nogle af de ting, der er interessante er, hvilken indflydelse spillerne har (nogle gange noget så simpelt at kunne vælge forskellige ruter gennem hulesystemet), og hvordan møderne med væsener er bygget op (er det “Monster Attacks“, eller kan man faktisk interagere med væsenet og opnå andre udfald?), og hvilke andre udfordringer, der måtte vente heltene.

Fokus er derfor på:

  • Hvad kan spillerne gøre, vælge og påvirke forløbet med?
  • Hvad sker der i mødet med væsenerne – er det “Monster Attacks” eller sker der mere? Kan mødet have andre udfald end kamp?
  • Er der andre sjove udfordringer i scenariet?

Forude venter

  • Pathfinder – Risen from the Sands: En pyramide er kommet frem af ørkenens sand. Hvilke skatte og farer venter?
  • Castles & Crusades – A Druid’s Lament: En familie er blevet myrdet på bestialsk vis. Hvad er det for et monster, der lurer i skoven, og hvordan fører det til en dungeon under et træ?
  • 13th Age – Make Your Own Luck: En by belejres af en troldehær, og blandt byens forsvarere er heltene, som skal vogte over en eftertragtet skat. Hvilke udfordringer venter dem?
  • Lamentations of the Flame Princess – The Doom Cave of the Crystal-Headed Children: Hvad dælen har forfatteren bag LofFP nu fundet på? Noget med kringlede dungeon-korridorer, bizarre monstre og en masse tabeller. Rumskibe optræder også.

Følg med i morgen, hvor jeg har præsenterer fire indlæg med hvert sit scenarie. Du kan også følge Stemmen på ådalen på Facebook.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “Free RPG Day 2014 – et kig på fire eventyr

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: