[Hinterlandet] Heksens hule – fire store eventyr i et

Porten II de skovrige egne af Hinterlandet er ruinerne af et vældig kompleks af huler og grotter. Der er flere nedgange til dem, og mange huleudforskere og grottefarere når aldrig at opdage, at de hænger sammen og udgør et samlet hele. Hernede strejfer bander af orker og kobolder rundt, svartedværgene forstødte konge graver efter sølv, og en heks fra den glemte tidsalder er vågnet i sin frosne grav. Eventyrere beretter om indespærrede dæmoner, heltegrave og et under gjort af dværge og elvere i samdrægtighed.

På Viking-Con og HyggeCon kører i år Heksens hule, som er første rigtige mega-scenarie, hvor scenariet er designet til at blive besøgt af flere omgange. Der er tre andre kæmpe-scenarier – Højen med de mange døre, Dødekongens grav og Glaumvorax’ huler – som også er langt større, end at de kan nås på en gang, men Heksens Hule er første gang, at scenariet bygges op, så man af forskellige årsager besøger de samme grotter flere gange med hver sin grund, og hver gang kan man finde fortryllede nøgler, der giver adgang til områder, der ellers ikke er tilgængelige.

Porten IIHeksens hule har også det særkende, at den er skrevet af en hel gruppe af forfattere, der uden at kende til de andres bidrag har forfattere hver deres del. Holdet bag Heksens hule er Ryan Rohde Hougaard, Erik Warming, Henrik Krøjmand, Thomas Mørch, Kristoffer Mads Sørensen, Nis Haller Baggesen og Morten Greis Petersen. Jeg har til sidst samlet forfatternes mange bidrag til et hele, og det er blevet til en serie af alsidige huler, hvor der er mange mærkelige, forunderlige og farlige oplevelser, og hvor man kan mødes og forhandle med talrige forskellige væsener. Hinterlandet har alle dage bestået af bidrag fra mange forskellige forfattere, men det er første gang, vi har lavet et så stort og samlet projekt.

Heksens hule kan spilles bare en gang, hvor man oplever et enkelt hjørne af grotterne, eller man kan spille det af flere omgange for at lære hulernes hemmeligheder at kende og vinde de forunderlige skatte, der ligger skjult dernede.

Alle dele til Heksens hule – de fire varianter og kortene dertil – er allerede nu oplastet til bloggen her, og de kan frit hentes af enhver, der har lyst at udforske hulerne.

Vil du gerne spille Hinterlandet? Al materiale til at spille Hinterlandet samt mere end 20 scenarier ligger til fri afbenyttelse – du kan finde det her. Du kan finde medspillere rundt om på connerne, eller du kan besøge Hinterlandets facebook-gruppe, hvor du kan søge medspillere og være med til at udvikle og diskutere Hinterlandet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “[Hinterlandet] Heksens hule – fire store eventyr i et

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: