Hinterlandet på Fastaval 2015: Dragen vågner

Lille dør i stor væg IHinterlandet optræder på Fastaval med en ny kampagne igen i 2015. Hinterlandet er klassisk oldschool rollespil, hvor huler udforskes, skatte vindes og monstre mødes – og det kan spilles i alle spilblokke på Fastaval. Man kan spille Hinterlandet en eller flere gange alt efter humør, og har man karakterer fra tidligere eventyr, fra tidligere Fastavaller eller fra andre conner (f.eks. Con2 eller Viking-Con) kan man spille videre med karakteren.

Dragen vågner

Ude i vildnisset, som i daglig tale kaldes Hinterlandet, rører en ny ondskab på sig. Sære folk med hemmelighedsfulde blikke og forbandede guldmønter passerer snart dagligt gennem fæstningen, men ingen ved hvor de søger hen i vildmarken og hvad, der kalder dem derud. Stammer af kobolder er på krigsstien, på deres bannere vejer dragens tegn, og de tidligere løsrevne bander af kobolder er ved at samle sig til en hær opslugt af en vanvittig loyalitet over for dragen. Beboere ved fæstningen klager over mareridt, hvor en skikkelse med en gylden dragemaske kalder dem til sig, og de nomadiske hinterlændinge påstår at have set skyggen af en drage svæve mellem skyerne.

Rygterne om at en gruppe eventyrere sidste år befriede Dragen – bevidst eller ubevidst – synes dagligt at vise sig stadigt mere sande. Der er brug for helte som aldrig før til at finde og konfrontere dragen og dens ondskab. Er I de helte?

Den lange forhistorie

Gennem århundreder er Kejserriget vokset sig stadig større. Dets grænser er vokset i takt med at lande er blevet erobret og folk gjort skatskyldige. Mod nord er Kejserriget afgrænset af enorme bjerge, der besværliggør rejser og handel, mod syd er havet, og ude mod øst er Kejserriget kommet i en langvarig konflikt med et andet imperium. Mod vest strækker rigets grænser sig helt ud til en mennesketom ødemark, som i daglig tale kaldes Hinterlandet. Det affolkede land er ikke til at erobre, og med fjenden i øst, har Kejserriget anbragt en ensom fæstning på randen til ødemarken. Her har den aldrende krigsveteran kommandant Lucinius fundet en fredelig stilling, hvor han kan finde ro resten af hans karriere. Sådan varede det ikke ved. Til hverdag er der små bander af røvere eller orker, hvis plyndringstogter udgør en mindre trussel mod rigets bønder, men intet som fæstningens garnison ikke kan holde nede, og de små togter er ingen trussel mod selve Kejserriget. Det ændrede sig.

KranierFor år tilbage vågnede Dødekongen fra sin grav og begyndte at samle en hær af onde væsener. Ødemarken Hinterlandet blev et farligt sted, og ondskaben begyndte at true Kejserriget. Den fremsynede kommandant Lucinius, der med alt for få ressourcer, er sat til at vogte grænsen mellem Hinterlandet og Kejserriget, indkaldte rigets helte og heltinder til at udforske Hinterlandets ødemark og standse Dødekongens ondskab. Efter talrige ekspeditioner lykkedes det en gruppe helte at trænge ind i Dødekongens katakombe og dræbe ham.

Tiden efter Dødekongens fald skabte en ro i Hinterlandet, da der ikke lurede en grum ondskab, der forsøgte at samle en hær. I stedet strejfede bander af orker og gobliner omkring, og heltene ved kommandant Lucinius’ fæstning fortsatte udforskningen af Hinterlandet. En profeti om syv fortryllede dværgesværd så dagens lys, og en skattejagt satte ind. En række af de fortryllede syv dværgesværd blev fundet men langt fra alle. Undervejs trængte en gruppe eventyrere ind i en gammel dværgehøj, hvor de ulykkeligvis befriede Dragens hjerte og slap dragen fri. Nu er man begyndt at mærke dragens indflydelse ved fæstningen, og kommandant Lucinius har aldrig haft mere brug for helte end nu.

Regler, karakterark, supplementer og en lang liste af eventyr er lige til at downloade fra Hinterlandets side her på bloggen.

Vil du være med til at udvikle og bygge videre på Hinterlandet? Vil du være med til at skrive eventyr og missioner til årets Hinterlandet på Fastaval? Så kig forbi facebookgruppen, hvor vi arbejder med Hinterlandet.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

One thought on “Hinterlandet på Fastaval 2015: Dragen vågner

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: