[Dalen] Sådan ser der ud – billeder til inspiration

Fra denne historie på IO9 om nationalparken Yosemite i Amerika har jeg hentet følgende billeder, da de giver et indtryk af Dalen, som vore helte er nået frem til.

Over 200 Miles of Yosemite Backpacking in One Incredible Time-lapse
Når man kommer gennem passet og kigger ud over Dalen, venter der dette syn. Udsynet svarer meget godt til, hvad man kan se fra borgen eller Tempelfæstningen.

Dalen er isoleret fra vildnisset, der omgiver det, men det er et beboet vildnis, hvor bander af kobolder, orker og gobliner gør områderne usikre, når ikke Dragen selv gør det livsfarligt at befinde sig uden for dalens trygge rammer.

Over 200 Miles of Yosemite Backpacking in One Incredible Time-lapse

Vandet Dalen via et vandfald, der udspringer fra en åbning i klippen (ikke helt som på billedet). Dalens bund er hovedsageligt dækket af enge og marker, som udgør et velfungerende økosystem.

Over 200 Miles of Yosemite Backpacking in One Incredible Time-lapse

Landskabet i de forskellige dale veksler. Overalt er der omgivet stejle bjergvægge og sneklædte tinder, og nede i dalene går landet fra skov til slette til sumpede enge og tilbage igen. Indbyggerne i disse barske lande har lært sig at høste naturen for dens frugter.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “[Dalen] Sådan ser der ud – billeder til inspiration

  1. Tak. Billeder har deres fordele. Nogle gange fordi de gør det ellers umulige muligt. I et fladt land som Danmark kan det f.eks. nogle gange være svært at huske eller forestille sig, hvordan fremmede landskaber som bjerge tager form.

    Like

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: