[Kineserier] Wong Feis kro

Tai-Chi-Zero3Kineserier er et rollespilssystem dedikeret til Wire Fu filmgenren – og her skal du tænke Tiger på spring, drage i skjul, Hero, House of Flying Daggers, Bi Chun Moo, Red Cliffs, Azumi, Iron Monkey, Dragon Inn, Kung Fu Hustle, The Warlords og mange flere. Det er asiatiske historiske romancer rige på overnaturlige kung fu scener, hvor de kæmpende svæver gennem luften og udkæmper eleganter dødsballetter.

Nu foreligger der for første gang en version af Kineserier, som ikke er afhængig af mine håndskrevne noter, men som er lige til at laste ned og spille. Det er scenariet Wong Feis kro, som bliver sat op på Fastaval, og da det et scenedrevet scenarie i story now-genren er der ikke noget plot at spolere, men derimod et system til at skabe nye historier ved Wong Feis kro, hver gang man spiller.

Wong Feis kro

På en landevej, der fører gennem ingenmandslandet mellem de tre stridende kongeriger, ligger Wong Feis kro. Den ser ikke ud af meget, men et skæbnesvangert møde mellem fem fremmede vil for evigt gøre Wong Feis kro til en vigtig brik i grundlæggelsen af det kinesiske kejserrige.

Wong Feis kro udspiller sig i et mytisk Kina inspireret af wire-fu film, hvor dueller udkæmpes i smuk dødsballet hængende flere meter oppe i lufte eller gennem mentale dueller, der afsluttes med et enkelt angreb, og hvor kringlede historier fortælles gennem lag på lag af flashbacks – og alt det nu i rollespilsformat.

Wong Feis kro er et impro-tungt scene-drevet scenarie baseret på regelsystemet Kineserier, som er designet til at emulere wire-fu film.

Wong Feis kro har premiere på Fastaval. Du kan imidlertid allerede nu få et kig på spillet Wong Feis kro 2016 (pdf) – pdf’en kan synes lang, men halvdelen er character sheets, oversigtsark etc.

Jeg har tidligere omtalt et par episoder af Kineserier i dets tidlige stadier, men nu foreligger det endelig i en færdig con-udgave. Om tiden vil det, kommer efterfølgeren Kineserier: The Crow Edition også.

Hvad er der så Kineserier?

Kineserier er wire fu action, og det kræver en masse kamp. Imidlertid er det ikke kamp som Dungeons & Dragons, GURPS eller Shadowrun og lignende, hvor man bruger en frygtelig masse regler for at kortlægge handlingen sekund for sekund.

Tricket i Kineserier er, at spillerne skiftes til at udføre deres kampscener med ord og bevægelser, mens de står op og et timeglas på 30 sekunder løber. Udfordringen ligger sjældent i at holde sig inde for de 30 sekunder, men at fylde de 30 sekunder ud – for man skal bruge den fulde tidsperiode. Der bliver derfor plads til både spark og slag og sværdhug, men også til fornærmelser, afsløringer af hemmeligheder og præsentation af en selv – og alle handlinger oversættes efterfølgende til terninger.

house-of-flying-daggers-20_e0222a424a731cb2c7b912f2ba05f74cTerningerne skal ikke bruges på nogen dyb taktisk måde. De rulles som en samlet pulje, og de bruges til at åbne for nye beskrivelser og til at aktivere flashback-scener midt inde i action-scenen. Flashback-scener er vigtige, da en protagonist eller en antagonist kan ikke skrives ud af historien, førend dennes historie er fortalt, og det gøres gerne gennem flashback sekvenser. Du kan kun besejre din fjende ved at lære denne at kende.

Når der ikke er kampe og action-scener bevæger karaktererne sig rundt på scenariets lokationer. Hver lokation rummer en eller to scenetyper, og så snart man render ind i en anden karakter skal man udspille en af scenetyperne. Vil man gerne en romantisk scene, kan det betale sig at gå ud i bambuslunden, men der er også en risiko at en rival dukker op, og det kommer til kamp, for bambuslunden dækker scenetyperne Romance og Kamp. Er man derimod i Rosenhaven kan man udspille Intriger eller Romance scener.

Spillerne har nogen kontrol med handlingen, har de ikke fuld kontrol med den, men må kæmpe for deres karakterers interesser. Det er nogle af alle de ting, der er i Kineserier.

Offentliggjort af Morten Greis

Historiker, etnolog, brygger, fægter, rollespiller, science fiction entusiast History and Ethnology, brewer and fencer, roleplayer and science fiction enthusiast

2 kommentarer til “[Kineserier] Wong Feis kro

Skriv, skriv, skriv

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: